Friday, July 14, 2017

Emran Danish 8th Birthday Bash at Balai Bomba Bukit Jelutong - Part 3


Corat coret preparation Emran's Birthday Bash


Venue 

Booking awal awal dengan menulis surat rasmi kepada Ketua Balai Bomba  diikuti dengan follow up ke sana untuk berbincang.. Selepas bomba kata OK dengan tarikh tersebut barulaa proceed plan seterusnya.. Kemudahan meja dan kerusi disediakan oleh pihak bomba cuma if rasa nak buat formal -macam - style- orang -kahwin lengkap dengan meja bulan etc dan khemah kena laa bincang balik dengan mereka sebab takut nanti meletakkan semua tu sebabkan susah kereta bomba nak keluar untuk kecemasan.. since ianya outdoor so we all rasa tak perlu semua tu tambahan pula mesti Emran and friends tak kan duduk punya..hahaha,, memang betul pun



Catering


Pun Booking awal -awal.. setelah agree menu dengan caterer..setelah agree menunya baru proceed.. makanan semuanya licin ..alhamdulillah syukur sangat ...dan semua puji sedap... highly recomended



Giant Bubbles

Since outdoor yang sesuai main giant bubbles laaa...pun booking awal awal.




 Ice Cream 

 Yang nie booking agak last minute..mujur mereka boleh cater..  Terima kasih En Hasnizam dari penjual icecream basikal merah,,,sebab order kami bawah 500 so takdelaa bawa basikalnya..heheheh..apapun his generousity bersedekah another 30 cones untuk tetamu anak anak yatim memang sangat sangat di hargai..




Birthday Cakes 

Macam biasa order dari En Fadzil ( FB Dill Cakes) ... requested Fireman theme cream cake... sebab fondant anak anak tak suka...and his cakes and tart memang hit.. cake dia tak manis




Mini Swiss Roll painted Cakes

Awal awal planning nak letak this cake sebagai sebahagian daripada goodie bags..tapi last minute tak jadi laa...letak kat sebelah dessert table sahaja.. and my dearest Farah Zulaika ( instagram Farahzulaika_) memang talented ...requested fireman theme cake and hasilnya sungguh terbaik. 




Waterballoon

 Sangat sangat hit.. hahaha 400 pcs pun tak cukup..tau order lebih... fuhh seronok tengok mereka main... yang ni beli kat Lazada sahaja..dlm RM40 utk 222 pcs


 Last but not least the goodie bags....


 Gable box beli on line...sticker pun tempah kat online...isi isi dalamnya terdiri daripada pistol air, helikopter dan juga bubble .. Barang barang borong kt GM Klang..



 










No comments: