Monday, December 31, 2012

Berita kurang baik di penghujung 2012



 As mentioned earlier, Emran was admitted at Tropicana Med Centre due to he was tested positive for Influenxa A virus..after few doses of Tamiflu alhamdulillah kesihatan makin baik..in shaa Allah he will be discharge today but yet still needs to be monitored at home..

   Tropicana Med Centre ..indah khabar dari rupa...dari medical officer  sampai ke admission amik masa almost 1 day....antara  benda yang kami bengang adalah

 # medical officer nak ambil darah insist nak ambil via Emran's veins..sudahnya berpeluh peluh cucuk sana sini tak dapat veins yang betul..so apalagi meraunglaa pakcik Emran tue..mana taknya tangannya jadi experimen pulaks ..then last2 dia genggam tangan emran menggigil cari veins..seriusly emran dah laa mengamuk mengamuk meraung the MO boleh pulak buat experimen lagi..then bila tanya why tak nak ambil dari cucuk jari dia kata cara tersebut tak accurate n hanya untuk infants aje..huh so darah keluar dari banyak tempat ke dalam badan.???..


# masa nak admit kena tunggu dua hingga tiga jam dengan alasan dr lambat isi insurans form..so tercongok laa kami depan A&E dari kul 10.30am sampai 4pm tak admit lagi..i got so angry and keep on asking apa lagi yang nak ditunggu..rupanya they wanted us to pay the co payment ..ingat takde duit ke ..bila once dah pay the co payment baru laa senyap mamat cashier tue n kasi kita admit

# nurse macam ada tak ada aje..setiap kali panggil call bell lama gile nak response..last2 pergi sendiri kat kaunter laa nak minta itu ini..


               Emran was assigned to Peadtrician on call Dr Pria..her explanation was ok ajelaa..not so details and not too friendly..she started emran with tamiflu plus fever and also cough medicine..so far nasib baik emran tak demam sejak kat wad after first dose of tamiflu cuma his appetite menurun habis..he refuse to eat and also drink..might be the side effect of tamiflu...he just ate a bit aje..then asyik tak nak..tak nak..susu pun tak minta sangat..

              tgh hari bila mereka serve chicken chop and chips baru la terbuka selera sikit emran..itu pun hampir hampir dia nak vomit..sekarang tunggu time untuk discharge tak tahu berapa lama lagi..haihhh


  itu laa penghujung yang kurang baik untuk tahun 2012...dah dua hari tak jumpa si kenit rafeeq..rindu sangat...

Saturday, December 29, 2012

bersiaran dari Tropicana Med Centre

unexpected things happen this week,,,emran was diagnose with positive influenza A virus.we taught it was just a normal  viral fever that will settle down after 3 days,,guess we were wrong,,,it happens to be a prolonged fever..nasal swab positive for the flu virus..ok now rafeeq and najla also suspected to have that virus too..need to monitor..hopefully emran can discharge as soon as they started him on tamiflu....seriusly kami tak suka berada di hospital ini,,indah khabar dari rupa

Monday, December 24, 2012

Jalan jalan I city


  last weekend bawa anak-anak jalan I-city..since my SIL pun nak balik SP dah so we plan to bring the children to have fun dgn anak -anak angah before mereka balik ke SP..cuaca hujan laa pulaks..tak dapat enjoy much sebab lecak n also susah laa bersesak-sesak dgn payung and stroller ..kids enjoy habis tengok lampu lampu tersebut..cuma tue laa mereka terkilan tak dapat nak main kat funfair..next time yer sayang..cuaca tak mengizinkan..


         Next time pasang strategi nak datang maybe after 10.00pm ...i city opening hours from 6pm till 6am..seronok juga laa tgk lampu2 cantik tu..




Monday, December 17, 2012

Nuaim's birthday


Happy 1st Birthday to my nephew, Nuaim..He is my sister's son..Dia muda dari Rafeeq 2 bulan..We had a doa selamat at my mum's place..just a small one..panggil jiran2 di Denai Alam kat my mum's punya row, and some relatives

    We had a blast with the choc fountain..kejap aje dah licin..hehehe..tak sampai 30 minit habis semua..i bought the machine dah lama dah..keluar bila ada occasion aje..:-D..kids laa yang seronok sekali..tgk my children makan ya Allah comotnya..tapi memang itu yang mereka aim laa ..

the fondue quite expensive juga laa..tapi takpelaa berbaloi makan ramai-ramai..next time ada occasion memang boleh laa buat..we just bought grapes and a few box strawberries utk choc fountain ini..tak sempat nak buat banyak due to kesuntukan masa as i was tied up with my work that week..


Sunday, December 02, 2012

official trip ..Gold Coast Resort Morib



 Last Friday company sponsor a 2 days 1 nite trip to Morib....seronok laa tahun nie buat Annual Dinner and also rest and relax

  I decided to angkut semua skali laa bercuti kat Morib tue..we booked another 3 room apartment and my company provided another studio suite for me..so boleh laa untuk merehatkan minda disamping anak- anak seronok main air

     bertolak on Friday afternoon...hubby and my BIL solat jumaat kat Morib..sampai around 2 pm..bilik dah ready dah..and seriously yang tak berapa gemar kat sana Room dia confusing..we were given room kat tingkat 8..but the number room kat tingkat 8 starts with 18xx...instead of our room is 81xx ..tanya orang housekeeping kat sana mereka boleh pulak jawab tak pasti...grrr...last2 rupanya the room tue tersorok and also baru label dgn no 88XX dengan paper...

     room was ok..a 3 room apartment..seaview and also theme park view...kids excited nak mandi i say no coz we check in kul 3pm..theme park tutup pukul 7pm plus kids masuk kena bayar RM20 sorang..adult mmg free sbb termasuk dlm room charge..rugi laa kalau dpt masuk kejap aje..we promise them untuk pergi the whole day on Saturday..sebagai ganti mereka berendam dalam jacuzi aje ...:-D

    malam tu i ada annual dinner..the theme is Blue White..awal-awal jenuh juga la nak cari baju blue white..last minute jumpa juga jubah blue white..boleh laa pakai...seronok juga laa berkumpul ramai -ramai kat sana ..dapt tgk betapa bergayanya semua warga company tue..hehe..yterlaa selama nie kat tempat kerja semua pakai jeans and tshirt aje sebab we all memang ada cleanroom punya gowning..\

        Lucky draw prize memang best- best laa..grand prize samsung galaxy tab..whohohoh...sayang takde rezki nak menang tab tsb tapi dapat la luck draw menang iron..:-D


         Food wise gold coast morib tak berapa sedap sangat laa..maybe dah too commercialize sebab mereka slalu buat promo kat groupon laa dsb..room rate kalau takde promo memang agak mahal juga laa..walaupun room dia bersih tapi ada juga kekurangan macam aircond tak sejuk,lubang shower sumbat ..tapi for 1 nite boleh laa sebab tujuan pergi sana pun bukan nak duduk bilik hotel aje..however memang kena improve laa..


                                                            my boss mr John with my collegue



                                                          my new team in pharma





 

Wednesday, November 21, 2012

School holidays - Activity



 We are still maidless in the current moment..masih menunggu the new one to come..since children dah start cuti sekolah, husband masih on MC so we ask a favor from my SIL to come down and stay with us for a short while sampai maid baru sampai.

   Kids excited sebab cousin datang.. imagine 5 boys dalam rumah dgn 1 girl boleh buat rumah jadi huru hara..hwa, hwa,, hwa...riuh jangan cakap laa macam 10 orang dalam rumah..

 Activity cuti sekolah mereka main..dan main..dan main..cuma Najla laa we still send her for her weekly Art Class activity at Da Vinci Kids seksyen 13... she love doing art and craft so boleh laa dia luahkan minat menconteng dia tue..

besides that planning to take them for swimming tapi sebab asyik hujan aje tertangguh nak bawa mereka ..planning to bring them to Cahaya SPK resort laa since yang bukan member pun boleh masuk and enjoy the facility of their swimming pool at RM10 per guest..ok laa since kalau pikir balik nak bawa mereka ke wet world shah alam terlampau ramai umat laa pulaks..

next week ada company Annual trip ke Gold Coast Morib...mana nak cari tema biru putih nie..+ team pharma kena buat 1 persembahan nanti...

Sunday, November 11, 2012

Uhuk..Uhuk..dah ada title grandma dahh


 Dalam my family belah arwah dad we all dah ramai dah ada title grandma and grandpa tau..hehehe..well since we came from a very bigggg family..( my arwah dad ada adik beradik belas-belas orang ) and he is the youngest..my oldest 1st cousin in my arwah daddy family is around 70 +....so memang laa kami laa yang bungsu bungsu skali dalam family kategori 1st cousin..

    Alhamdulillah seronok dengan bigg family of ours..so since extended family dah makin bertambah ramai dan ramai dan ramai tue yang dah dapat titile grandma dah..and my kids pun dah ada rasanya title grandma n grandpa juga dr segi susur galur family .kena match make balik family punya tree..my cousin kak Ri ada buat family tree,,its fun bila dapat jadikan one book sebagai kenangan

Anyway..back to the story..today we went to Alam impian nak visit Afzal's new born..Afzal was my 1st cousin eldest son..he got married last year tapi we all tak dapat pergi coz his wedding day was one day after rafeeq was born..

 Alhamdulillah dapat juga melawat cucu kak Fidah nie..although dengan hujan lebat dan sebagainya manage juga laa sampai walaupun agak lewat sebab rafeeq dia zzz sampai around 1pm mcm tue..


  baby Arfan bin Afzal was born on 3rd Nov 2012..welcome to the world Arfan...didoakan moga jadi anak yang soleh laa yer..insya'allah..






Thursday, November 08, 2012

Mula balik hobi lama



Ok tak tahu sejak bila dah "gian " balik memulakan hobi lama iaitu...................................membaca novel...hahahaha..lama betul dah tinggalkan hobi ini..dulu slalu jugalaa membeli novel-novel baru..asal pergi aje kedai Jaseema kt TTDI mesti beli satu..

  sekarang dah mula balik..,boleh laa buat isi masa sambil sambil layan the kids main kat playroom ...sekarang dah jumpa "port' baru untuk beli novel....beli yang 2nd hand punya tapi masih macam baru ...price pun ok laa...the new port nak beli novel atau apa-apa majalah kat Giant Seksyen 13..betul betul depan RHB bank..you will find lots of books yang 2nd hand..kalau nak tahu novel -novel apa yang best rajin rajin laa buka google books ..boleh laa baca sinopsis dulu ke before decide nak beli..








Wednesday, October 31, 2012

More October baby..tahniah Aini and Wan





       tahniah untuk Aini dan Wan atas kelahiran baby #2 ..we  visited them at their home in Subang Bestari..Baby Naufal was born on 24th October 2012..so sorang lagi geng rafeeq :-D




Thursday, October 25, 2012

We bid farewell to Our Maid



  Pejam celik dah hampir setahun dah we ambil maid untuk jaga Rafeeq dan tengokkan keperluan anak-anak..awal -awal masa nak ambil maid serba salah juga dan ragu ragu coz the bad experience that we had few years back

        But i know i still need an extra hand to help due to the working hours yang kadangkala akan berpanjangan tanpa dijangka .. we always doa that semoga urusan keluarga kami dipermudahkanNYA.. Our maid, Suci arrived at our place last year approximately 2 weeks after Rafeeq was born..awal awal dia macam takut takut dan asyik nak nangis aje..yerlaa first time berjauhan dengan family and first time juga dia jejakkan kaki ke Malaysia..Dia datang masa mula -mula dengan her mom..her mom turun sama dengan dia ke sini untuk berkenal -kenalan dengan our family.. We had no problem with that..

     Awal-awal dia macam home sick laa..lama kelamaan bila dia dah busy dengan melayan karenah the kids, jaga rafeeq dia dah biasakan diri dah..so far we treat her as one of our family member as long as she also respect us as her majikan....tak salah pun berbuat baik pada orang.. cuma awal-awal dah cakap dengan dia kalau ada masalah apa-apa just inform laa ..tak mahu masam muka etc.. tak mahu simpan dalam hati dan tak mahu pendam apa-apa..kalau malu bercerita she can have a chat with my mum or my MIL..yerlaa maybe ada benda dia segan nak cakap to me so she can always talk to the elderly..my MIL pun senang sangat dengan tutur kata dan perilaku dia..dia rajin nak belajar apa masakan MIL buat sampai kuih2 tradisi pun dia belajar gaks..

  Alhamdulillah syukur sesangat sepanjang setahun nie dia jaga anak-anak dengan baik sekali...and dia jaga rafeeq dari rafeeq 3 weeks old sampailaa ke hari ini  pun tersangatlah rapi... i am gratefull that Allah permudahkan urusan kami sekeluarga..

      Today will be her last day with us..we did offer her to continue her service but she wanted to go home first and settle her family matters especially masalah rumahtangga dia..she is married with one child and mungkin satu suratan atau kebetulan her child name is Najla also.. her child is same age as Najla...so kiranya dia lepaskan kerinduan anak dia pada our Najla ..

        Insya'allah we will have a replacement maid soon by next week..hopefully maid yang datang ini pun oklaa..cuma boleh harap yang terbaik ajelaa..dalam one week ini my MIL will help hubby since dearest hubby masih MC lagi utk 1 month.. so terpaksalaa mintak bantuan MIL tolong coz dengan sebelah tangan aje yang ok hubby tak mungkin dapat mandikan rafeeq dengan sempurna and myself pun tak dapat nak amik cuti panjang ..

          let see how..hopefully semua urusan Allah permudahkannya.. insya'allah

Sunday, October 21, 2012

Noble kids Denai Alam Annual Concert 2012



  Seperti tahun tahun sebelumnya semuanya sabar menanti for kids annual concert..so this year Emran dapat berpeluang menunjukkan bakat setelah tahun lepas tak dapat join sebab masalah kesihatan...
Excited betul dia..2-3 weeks before the real concert he kept on singing the song lion sleeeps tonight..siap dengan aksi skali..kelakar betul..bersungguh sungguh dia..hehehe..and everytime waktu malam bukak laptop he will force me to go to you tube and find the song and repeat berulang ulang kali..sampai dah hafal dahh..hehe

  Emran joined the 4 years old kids.. i am not sure why teacher letak dia dalam kelas 4 years old maybe sebab takde budak sebaya yg 3 years old kot..takpelaa tak kisah janji dia suka pergi sekolah ..

  the concert was held in Auditorium Shah alam..combined with noble kids other branch..so oklaa..kids semua bersemangat nak perform,..and emran da siap di mekapkan macam lion...cute..hehehe and he really perform bersungguh sungguh atas stage..hehe..manage to rakam via video camera,,cuma skarang tengah cari cara utk download kat computer coz the videocam brand JVC old model..takde usb port nak link to the computer ,,




Sunday, October 14, 2012

Tahniah Kak Yus and Abg Pian





  Last friday we went to visit baby baru Kak Yusnita  adn family kat Pusrawi..Alhamdulillah selepas 3 heroin yang no 4 nie dapat hero..syukur sesangat..berkat kak yus slalu belek belek and dukung -dukung rafeeq last year agaknye....hehehe...kebetulan memang last year time macam nie gaks kak yus datang nak tengok rafeeq and siapa sangka dengan ketentuan Allah early this year she got pregnant and dapat baby boy..:-D

     Kak yus was my rakan sekerja masa kat ASC dulu..she was a nurse specialize in perbidanan  actually but she did not like to be a nurse so she switch position untuk jadi dispenser kat farmasi....seronok sangat kerja dengan kak yus and Nurul  and Noor masa kat ASC ..kami rapat dah macam adik beradik dan saling lindung melindungi...and we went thru all the good times and bad times together..

      So kak yus dah officially jadi mother of 4....baby was born on 12 oct 2012 at 8.55am via Normal delivery..selamat berpantang kak yus..insya'allah nanti ada rezki dan kesempatan kita jumpa lagi bila baby dah besar sikit..




     

Monday, October 08, 2012

Rafeeq Danish 1st Birthday Bash ..Part 2







Rafeeq Danish 1st Birthday Celebration
Date : 30th Sept 2012
 Venue : Kiz Sport and Gym, empire
Food : Raqib's Delight
Photography : Campixel Studio

Friday, October 05, 2012

Rafeeq Turns ONE .. Part 1



                We had an early planning to have a celebration of Rafeeq's birthday..after discussing with husband we thought of doing something special laa for Rafeeq + Playdate for the elder two..

                After much survey and a little bit of research.. we all sepakat nak adakan Rafeeq's birthday at Kiz Sport Gym Empire Subang Shopping Mall..since kat sana ada slide dsb where the children love it so much..Mana tak suka setiap kali ke Jusco kena pau masuk tempat yang ada slide tu..so why not kasi mereka chance untuk main sepuas-puasnya kat sana

              The booking was done earlier since according to the Management of Kiz Sport booking kejap aje penuh.. So we had the party at 4.00pm laa senang..kalau awal nanti agak rushing kena kemas-kemas untuk orang yang seterusnya pakai..since we all yang last skali we had the whole area to ourself till around  7.30pm macam tue..

               A few days before the event hubby met with an accident pulak..so takde laa fotografer yang boleh ambil gambar sangat ..alhamdulillah my sister came to the rescue dengan merekomenkan her husband's cousin with a very -very reasonable price.. Makanan kena bawa sendiri..I order the catering services from Raqib's delight (  can check out his Facebook page : Raqib's Delight).. Since tak mahu pembaziran i asked him to do all in mini bites size..alhamdulillah the food was just enough takde pembaziran yang banyak.....cake pun i order dari dia since most of the cake maker in Shah Alam required to pick up on our own..rasa payah nak pick up sendiri since we need to rush to Empire before 3pm..so senang cerita order terus dengan kek daripada Caterer.. Cuma brownies laa i order from baby's bakery since dia punya brownies memang sedap.. we had tried once last year during Rafeeq's aqiqah and memang its a hit laa..

          Alhamdulillah i am so happy dan bersyukur event berjalan dengan lancar.. kids was so happy running around non stop..siap guling guling lagi ...hehehe..then ada games juga which was OK laa although macam susah sket untuk that age group but nevertheless anak-anak yang datang  enjoyyyy main games tersebut... i managed to catch up with some collegues from Matriks Kuala Pilah dulu dan from SMKTTDI....alhamdulillah mereka sudi hadir.. ....kira mcm mini reunion laa 10 tahun lebih tak jumpa..skali jumpa balik semua dah jadi mak-mak orang dengan anak lebih dari sorang..:-D

          





         Thank you for coming and thank you for all the wonderful gift for Rafeeq..

            
          

           

Friday, September 28, 2012

Mending a broken heart





                  Memaafkan memang mudah..melupakan memang payah.. ,,i Tabahla wahai hati.. Allah knows what's best for you and your kids.. insya'allah....

Wednesday, September 26, 2012

Accident


  Hubby met with an accident last Monday..i was at the office attending BOD meeting tetiba dapat call tapi takleh angkat sebab tgh cakap dgn my boss..so when  i didn't answer ada sms from him like this..ang jatu moto serdgr " ( maksudnya abang jatuh moto kat serdang") ..apa lagi terus excuse myself kejap utk ke toilet and call him back A.S,A.P,,nasib baik he jawab call tapi sambil jawab sambil jerit2 dan dengar suara kecoh kat belakang dia

      myself dah tak tentu arah ..cepat2 text my Bro inlaw soh tgkkan dia ..he managed to texted his BBM group..alhamdulillah cepat juga his friends yg BBM group yang berhampiran membantu..

   he was on his way to Putrajaya for an assignment..depan Kajang Silk kat lorong moto he skidded due to the jalan rupanya macam baru lepas tanah runtuh,...lumpur penuh satu terowong..when he skidded he bang his face kat tembok terowong motor dan jatuh..he managed to tahan his head and tawakal ajelaa since ada 2 lagi moto belakang dia..dua lagi moto pun jatuh laa..he was brought via ambulance to Hospital Serdang

 i  am so worried..i drive quite fast juga tapi masih berfikiran rasional untuk reach the destination dengan selamat from my office in klang to serdang..jem gile..i reached hosp serdang at around almost 3pm..2 hours late..dalam hati tak putus putus doa moga he in good condition..

    reached at Wad kecemasan saw a group of young dentist tengah jahit bibir dia sebab koyak..ok fine have to wait outside and he was bring brought out for 2nd xray..begitu begini still ambil masa lama and last2 yang dischage him was a bunch of houseman officer.. diagnosis dia kata takde apa..just bahu dislocate..takde patah takde apa.. ok when i requested the hard copy xray dia kata tak boleh dapat sbb polisi hospital kerajaan kita scan aje xray dlm hard disk..patient takleh dapat copy...i was quite annoyed as i wanted to see the xray betul ke takde patah or apa..macam mana they want to convince the patient kalau bukti yang sepatutnya hak milik pesakit tak dapat pulak..

              after dapat discharge terus wanted to bring him to DEMC to seek 2nd opinion and possible to do xray again since takdapat bukti coz sepanjang perjalanan from Hosp Serdang to Shah Alam he was screaming pain..Xray kat DEMC shown that his tulang humerus bahu patah not dislocated.. terpampang besar kat skrin Xray DEMC tue as the radiographer show to us.. seriously wrong diagnosis can lead to wrong treatment..he was admitted for further treatment..surgeon suggest either to let it heal sendiri or do a minor operation to insert screw and it will heal quite fast with rehab and so..

          later we will decide tengok macam mana..tak berani nak cakap the pro and cons if takde information...dugaan untuk dia as it happen just after he celebrate his 37th Birthday on Sunday..takpelaa abg..redha atas dugaan yang melanda..ada hikmah disebaliknya..




   




Friday, September 14, 2012

Open Haus



         Masih di hujung hujung Syawal...  This year we all did not plan for any open house or open table untuk ajak kawan-kawan datang beraya di rumah..sorry ye kawan -kawan.. we all kesuntukan masa dan disebabkan agenda for weekend is always preoccupied with weddings, other open house, visiting family members and also Najla's art class ,,


       i owed my ex collegues masa kat ASC nak buat some sort of gathering again + pot luck at our house ..insya'allah will plan another one nanti...nak plan skarang pun busy lagi for another project and also 2 of my friends yang masak sedap nak due dah..nanti tak cukup korum tak bestt

        I remember masa kat TTDI dulu time sekolah arwah Daddy every year tak akan lepas buat open house..and our open house macam kenduri kahwin..hehehe..siap khemah 2-3 bijik and also dia akan kerah anak -anak buah dia yang ramai itu  ( our cousins) yang duduk area KL untuk datang menolong..and time tu takde laa katering services famous mcm skarang nie ..dulu is all home cooked meal and the main dish will be home cooked laksa johor..masa satu atau dua kawah besar kuah laksa by my mum with the help of some of my aunties yang memang terror masak laksa johor.. almost all arwah dad's friend yang non muslim and their family members are looking forward for the open house because of laksa johor...ada siap tapau lagi and also some do request to cook for them bila mereka terasa nak makan laksa johor..and dad akan melayan mereka dengan senang hati..

          Sekarang catering aje laa senang and ringkas...but if buat pot luck i do prefer home cooked meal.. lagi best dapat rasa juadah sorang sikit,,
  
           September bulan birthday..banyak birthday berlaku pada bulan ini..

          

     

                 

Saturday, September 01, 2012

rafeeq soon to be 11 months




this cheeky boy dah nak masuk 11 months dah..sangatlaa lasak and garang also..tak padan dengan kenit..hehe..he is more sincere dengan kakak Najla compared to Abang Emran..probably sebab abang Emran suka sangat gado dengan dia and ambil mainan dia..hihih..

Ohh in the other hand we will have to change bibik once rafeeq turns 1 year old..nooo not because the current maid tak ok,, she is ok ..kerjapun rajin..so far she jaga our kids dengan baik sepanjang kitorang bekerja..its becoz she wanted to go back to Medan after tamat permit setahun untuk settle masalah keluarga..we did offer her to stay but she still insist to go back..takpe laa takkan nak paksa pulak

we will have to find a repacement by October..insya'allah hopefully the next bibik akan ok laa with the children..moga Allah permudahkannya..insya'allah..


Friday, August 31, 2012

Pengantin baru.. Huda dan Hasan


 Selamat pengantin Baru to my dearest Huda dan husband , hasan.. i am so happy for you , alhamdulillah semuanya berjalan lancar dan Huda selamat bergelar isteri kepada Hasan..

       i know Huda melalui MIRC..hahahaha..percayalaa yer..zaman MIRC chatting dulu :-)..,masa tu Huda was in Form 4 in Kota Kinabalu Sabah..i think it was almost 10 -12 years back..we chat bout anything ..and slalu chat at night laa after 10pm..

         then after her SPM huda and family pun pindah ke KL..so dapat laa bersua muka..although not too often but yet still we still keep in touch with each other., masa di KL dia dapat sambung blajar Diploma in Farmasi kat UITM while masa itu i am kat UKM studying Pharmacy,,its a co incidence laa she got into Pharmacy course.. so since we are in the same course cuma berlainan kelulusan we still yet can communicate and tukar tukar pendapat serba sedikit tentang pelajaran yang berkaitan dalam bidang farmasi

         I completed my Degree in 2003..got married in 2004 and she become my pegapit.. last minute punye since our other friend and we all kenal dan slalu borak juga via MIRC tak dapat hadir last minute jadi pengapit so i asked her to help..kelam kabut dia cari baju kaler grey sbb nak matching dengan pegapit my husband masa itu which was my BIL, EG...^_^

       After she finish her Diploma dia kerja sekejap then dapat offer utk sambung belajar Degree Pharmacy kat UITM..she ask me and i say to her..go ahead..dah ada peluang depan mata tue..she continue her degree in Pharmacy for another 4 years ..alhamdulillah she completed her degree and now dah jadi registered Pharmacist based in Muar, Johor..

    Alhamdulillah i am so thankful to have such a wonderful friend.. i always refer her as my adik angkat :-).
and 25 ogos 2012 dia selamat di ijabkabulkan dengan Ahmad Inamul Hasan..

    Didoakan semoga ikatan perkahwinan yang dibina akan berkekalan dan insya'allah dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah..


 

Wednesday, August 22, 2012

Hari Raya ke 3






3rd day of hari raya..beraya umah aunty maria..we had nasi lemak for brunch...specially cooked by aunty maria..

Sunday, August 19, 2012

Minal aidil wal faizin..Aidilfitri 2012



 Alhamdulillah,, mummy dearest, Adi and Kak zera selamat sampai ke tanah air from Jeddah yesterday around noon....today we celebrate our 1st Syawal 1433 in Denai Alam before sending off Adi and K.Zera to Subang Airport for flight bound to Kelantan..

  Menu pagi raya simple aje...soto and nasi impit and also rendang daging..lemang beli dari the famous lemang bonda kat kampung melayu subang..punya laa ramai nak beli lemang nie coz hubby kata kena amik no giliran...he went there at 10pm and was told that his order akan siap around 12,30am..sampai tertidur hubby dalam kereta tunggu lemang..

   after that off to rumah aunty rokiah..managed to catch up with Kak Fifi and family and also mimi and family..alhamdulillah..

 rumah lain belum sempat nak ziarah lagi coz takut mum penat..akan sambung ziarah menziarahi setakat mana yg mampu insya'allah sepanjang cuti hari raya ini...will visit hubby's side later insya'allah after MIL and my SIL, BIL semua arrive from Kedah,

  its rafeeq first syawal..budak nie tak suka pakai songkok and tak suka amik gambar..huhu,,macam macam style kena buat supaya dia tgk kamera..hihih..





 


Monday, August 06, 2012

2nd week of Ramadhan..


 Almost 2 minggu dah berpuasa..alhamdulillah my daily routine tak terjejas... everyday after work managed to cook one or two dishes ..so bulan puasa ini tak pergi sangat bazar ramadhan..just once in a while sahaja melawat the small bazar ramadhan in bukit jelutong..

 last weekend masa cuti panjang we managed to spend some time with the family in Sungai Petani..kids enjoy playing with their cousins ...riuh satu rumah..on saturday we decided to bring all of them for a rest and relax one day vacation at penang island..wahh memang seronok laa bebudak tue dapat mandi pool..

 insya'allah our planning this year hubby's family will come down to KL on hari raya ke 4,..suppose this year balik  Sungai Petani on the eve before raya but since mummy went for umrah and will only be back on the eve of hari raya we will spend our hari raya here with Mummy insya'allah..




  owhh btw it's rafeeq first journey to Sungai Petani..wahhh si kenit tue restless betul duk dalam kete lama-lama sampai terpaksa gilir-gilir pegang dia dgn bibik..kalau tak melonjak lonjak dia sambil jerit jerit kat dalam kereta..semua benda dia buang ke bawah..penat kami mengutipnya,,