Saturday, April 29, 2017

Booking with traveloka - Seri Pacific Hotel ( Pesta Buku antarabangsa 2017)




Event yang ditunggu tunggu setiap tahun adalah Pesta Buku Antarabangsa.. Bila nampak banner ini aje memang excited nak tahu bila ianya diadakan dan tahun ini diadakan pada 28hb April 2017 hingga 7 Mei 2017..









Tahun ini event akan di adakan semula di PWTC ..alhamdulillah kembali ke PWTC.. tahun lepas event di adakan di MAEPS Serdang.. jadi memang susah nak sebab kena menapak di sana dan sebagainya ..


 Bila adanya di PWTC kami selalunya akan membawa anak anak tidur semalaman di kawasan berdekatan PWTC.. saje untuk membawa anak -anak bercuti sebentar di sana.. Hotel yang menjadi pilihan kami pastinya Seri Pacific Hotel sebab sangat mudah untuk ulang alik banyak kali ke Pesta Buku..tak perlu laah kami sekali gus membeli belah buku.. berat sangat sekali angkut.. hehee.. maklumlaa peminat novel tegar ...

Dengan kemudahan di hujung jari ada beberapa cara terbaik untuk memilih hotel penginapan yang akan bersesuaian dengan bajet dan juga ada kemudahan unutk membuat perbandingan harga terbaik.. ..


Senang aje.. klik pada laman web traveloka dan taip sahaja SERI PACIFIC KUALA LUMPUR pilih tarikh yang dikehendaki dan ..tekan butang search





dan akan keluar laa ikon di bawah untuk memberitahu berapa budget korang untuk satu malam penginapan di Seri Pacific Hotel.. ( Kalau nak dapat murah selalunya memang kena booking awal- awal   sikit laa.. )


Traveloka juga menyediakan platform untuk kita tengok apa kemudahan yang disediakan oleh hotel tersebut seperti di bawah ini..untuk kami suami isteri kami akan cari yang ada kemudahan swimming pool untuk bawa anak -anak berenang  .







Seri Pacific Hotel merupakan hotel bertaraf 5 bintang yang menyediakan harga yang berpatutan.. kemudahan yang disediakan selesa dan juga merupakan hotel yang berdekatan dengan kemudahan awam .. anak anak seronok menginap di sini sekiranya mereka tahu akan menghadiri event di PWTC..

Bergantung kepada keadaan , perkhidmatan pelanggan yang disediakan juga terbaik kerana ada kalanya mereka membenarkan check in awal.. 

 Kemudahan bilik yang disediakan adalah luas .. untuk swimming pool yang terletak di tingkat 9 hotel the pool agak dalam walaupun dinyatakan children pool..jadi perlu ada pengawasan parents setiap masa..














 Pilihan terbaik menginap di Seri Pacific ..akan sentiasa menjadi prirority kami yang pertama ..





  





















Monday, April 24, 2017

Hari Sukan SRIP BJ and Denai Alam 2017

Hari Sukan SRIP BJ and SRIP Denai Alam 2017 berlangsung pada hari Khamis lepas 20th April 2017..itu pun last minute bagitau diadakan weekdays pula.. adess.. mujur sempat apply Annual Leave since husband tak boleh nak cuti as he will be taking care of the PMR Oral Examinations ..tapi hadir untuk SRIP Denai Alam aje sebab SRIP BJ Parents tak dijemput as the event di adakah di padang kecil depan sekolah mereka sahaja.. 


Event untuk sukan SRIP Denai Alam  diadakan di Dewan Bukit Subang .. kali ini indoors sahaja dan acara pun acara sukaneka..since diadakan weekdays jadi tak ramai parents boleh hadir.. Its OK ia tetap berlangsung dengan meriahnya..



Emran masuk rumah merah.. Dia masuk event susun menara dan juga kawad kaki..team merah team ladybird.. 




 Kebetulan his Best Friend Izz pun satu rumah merah dengan dia...cuma Ammar sahaja rumah lain.. event bermula jam 8.00am.. wahh syok tengok mereka berkawad bersemangat habis





 Event susun menara Emran punya team terpaksa start 2 kali sebab foul play dari team lain..in the end dia dapat no 3.. takpelaa.






     Alhamdulillah hari sukan berlangsung dengan jaya dan meriah sekali.. Juara keseluruhan rumah Jingga.. Rumah Merah dapat no 2..


 

Monday, April 17, 2017

Second Friendly Match - Prokidz Academy vs Matrix FC



Semalam berlangsungnya 2nd friendly match between the boys Prokidz Academy dengan pasukan from Matrix FC... Persediaan telah dilakukan sebaiknya dengan pertambahan ahli yang menyertai ProKidz membolehkan Coach Muzz memilih pemain dan juga boleh bergilir untuk kasi chance pada semua orang bermain.. The good thing ialah the coach give them chance to play to gain experience..


 Game starts at 2.30pm ..kali ini game between Under9 (U9) , Under 12(U12) and Under 16(U16)..Rafeeq's team under 7 tak join ..
The boys did well..and good coordination and also teamwork..



                                       
The game is 7 a side utk 3 round( setiap round bermain dalam 15 minit macam tu) . Coach Muzz kasi chance Emran main untuk 1st game..
He and his team mates scored 7 goals.. he scored the opening goal 





 Alhamdulillah skill mereka makin bertambah baik ..makin serasi dan makin boleh mengikut arahan coach..


After game kami tak dapat nak stayback to see the rest of the game for U12 and U16 sebab rushing nak ke birthday party Ammar dan Aira pula.. 





 

Tuesday, April 11, 2017

Jom Support - # Stalkers Cuisine


New product yang worth trying.. Stalkers Cuisine by Stalkers' Cafe team... Stalkers Cuisine merupakan product terbaru yang membolehkan anda membawa "Stalkers Cafe" ke rumah.. 

We ordered last week for this week delivery..   buat masa ni penghantaran ke
kawasan KL/ Selangor sahaja..






Product yang baru sahaja di launch..  How to order ? ada few menus to be chosen from..dari lamb, salmon and chicken..( So Far Menu ini sahaja dulu.. ). Min order is 5 packs  ( and dalam gandaan 5 sahaja- means if nak order 6 you need to order 2 boxes which contains 10 items.. harap paham laa penerangan ini ...) and it is nicely packed in the box below :




All the items dah ada dalam ini..cuma perlu panaskan kuali dan masak semula..its all precooked already..senang kan?.. dan ikutlaa kreativiti memasak macam mana .. 

Awal memang plan nak buka puasa dengan menu nie.. but delivery come slighlty late almost 10pm ....Perancangan Allah mengatasi segalanya..  So i cook it directly lepas received it for late supper.. 


Emran seronok membantu kat Dapur sementara Husband pergi ambil Najla tuition.. Since dah lewat malam dan sayur pun nan ado jadi masak simple dengan side dish dia french fries ajelaa.. 
dan before 10.30pm semuanya dah siap..alhamdulillah sangat mudah..dan hasilnya.... superb..ahaksss




           Sangat sedap rasa tak berubah macam makan kat Stalkers Cafe..brilliant idea untuk sesiapa yang tak berkesempatan ke Stalkers Cafe boleh laa rasa yang nie..insya'allah semoga perniagan mereka terus maju dan boleh laa add menu lain dalam listing.. We are craving for the GodFather Sandwiches yang super sedap tu..hehehe..harap ada dalam box macam ini in the future...

To Order  hubungi Stalkers Cuisine di instagram below :




 Definately akan order lagi di masa hadapan.. Do give a try ya... Selain Instagram juga boleh contact mereka di Media Sosial FB Stalkers Cuisine 





Tuesday, April 04, 2017

Featuring in NSTP Article








 I was given a chance to talk about the career as Pharmacist.. Actually taklaa jumpa berdepan dengan wartawan sebab kekangan masa..so the journalist email some questions for me to answer..

 Semoga bermanfaat.. semoga ramai generasi muda akan consider kerjaya ini.. memang bukan mudah especially earlier part yang menghafal nama drugs   tapi insya'allah segalanya akan dipermudahkan..