Tuesday, May 23, 2017

3rd Friendly Match - ProKidz Denai Alam vs ISCKL


Last Sunday was the friendly match between Prokidz Denai Alam vs ISCKL.. It was held at Bukit Damansara Community Centre..


This time semua the Category involve U7, U10 and U12.. the boys are really excited for their 3rd friendly Match..sehari before match baru realize that Emran's football boots pun dah teruk sikit dah..dia memang ganas sikit..tendang kuat.. huhuh..the last boot beli from cousin Mimi yang Eusoff punya pakai few times dah koyak.. 

Since husband takde outdoor camping ..so gigih cari boots kat Sports Direct Subang.. alhamdulillah ada size and the price was errrr memang expensive.. ambil juga laa sebab yang lain tak ada size.. 
and the boys dapat laa juga sorang satu bola..the last one dah abis mereka tendang sampai tercabut kulit bola.adess..

 Game started at 8.30am..excited bangun awal..we bought some ice and also bring a few cartons of drinks for the team.. arrived at the area around 8.00am..

PRO KIDZ BOYS DENAI ALAM TEAM..





 Game semua berlangsung serentak.. so agak sukar juga nak pergi both padang tengok Rafeeq and Emran..so terpaksa laa gilir gilir padang A dan padang B..U7 boys first time main sebagai pasukan yang betul..selama ini mereka join dengan U8 boys



U7 Boys - From Left Emil, Adam, Hamzah Rafeeq, Hareez, Ilhan, Zaem, Amry dan Hamzah





U7 boys lawan denga ISCKL ..memang seronok tengok mereka main semua comel comel belaka..hehehe.. age from 4 -7 ..yang syoknya mereka main rebut bola bila terjatuh mesti ada yang nangis..jenuh parents pujuk dari luar padang..



Pro Kidz U7 Denai Alam dengan pasukan lawan ISCKL


mereka cuba yang terbaik untuk bermain secara berpasukan...kekadang mereka over sangat bola out pun mereka nak main..hahaha.. anyway good experience for them..thumbs up..


as for U10 boys awal awal tu macam lost laa sebab mereka tengok lawan mereka besar.. jadi mereka macam takut sikit nak ambil bola..awal -awal tu memang pasukan lawan score laa..we keep on supporting and cheering daripada luar padang..and once bila mereka dapat rentak terus mereka cuba  serang balik bertubi tubi.. untuk dapatkan mata.. well done boys..


Prokidz Denai Alam Boys U10 ( yellow bib) 









 Good experience for the boys.. Rafeeq steady aje cuma dia macam tak berani sangat nak rebut bola..adoii terlalu gentleman laa pula anak ummi nie..hahahaa..tapi Emran sangat agresif..2-3 minutes before game end dia terjatuh akibat pasukan lawan tackle and he cried .. terpaksa pujuk laa and coach Ralph tolong letakkan ice dan he is Ok..


ada ruang untuk improvement.. insya'allah hoping for the best for the boys in their passion to play football as their hobby..







Monday, May 15, 2017

Jemputan Alumni UKM - Sharing Experience as Industrial Pharmacist


I got an invitation daripada my ex classmate UKM untuk mencadi penceramah jemputan berkongsi pengalaman sebagai Pharmacist di Industry.. awal-awal to 50 -50 sebab ada urusan but in the end decided OK laa untuk sharing experience dengan adik adik Final year UKM .. 

 Lama dah tak jejakkan kaki ke UKM..selepas grad langsung tak melawat UKM..bukannya apa selepas tak bergelar pelajar tak ada kepentingan nak masuk semula ke UKM  jikalau tiada urusan tertentu..

 its good to be back kat UKM Kampus KL..tiada yang berubah cuma fasilitinya di tambah baik.. ada kemudahan ATM di dewan TIBE.. ingat lagi dewan TIBE tu "ngeri" sebab dup dap tempat ambil exam..ahakss..

Event start at around 9.00pm..sesi pengenalan penceramah berlangsung bersama a few sahabat sahabat batch mate yang akan berkongsi pengalaman mereka di bidang kerjaya Farmasi masing masing..and ada juga jumpa a few ex alumni Farmasi UKM yang pernah berurusan sama semasa bekerja di SteriPack .. tak tahu pun mereka alumni UKM .. ( sebab myself masa tu duduk ulang alik dari rumah ke Kampus jadi tak berapa nak cam senior UKM ..) 


 Students UKM final year dipecahkan kepada beberapa group small session sharing.. di samping berkongsi pengalaman bersama mereka , mereka juga ada bertanyakan beberapa soalan untuk maklumat lanjut..




Ex Classmate UKM Navin, Adlan and also Dziehan.

Barisan Alumni Fakulti Farmasi  UKM menjadi penceramah pada hari ini               



Terima kasih atas jemputan..insya'allah ada rezki lagi boleh berkongsi pengalaman lagi..






Monday, May 08, 2017

Stalker's Cafe Team in the house - Sharing Recipe

Ini sesuatu yang tak dijangka.. Got a discussion with Puan Shamim ( The person in charge) for Stalker's Cusinie untuk team dia come over for  demo masakan..dia akan bawa Chef Shamsuri from Stalerks Cafe sekali..


 Memandangkan hari isnin lepas Public Holiday, So plan petang tu laa dia buat demo..memang excitedlaa tengok dia tunjukkan cara cara nak buat godfather sandwiches yang best tu.. disebabkan mereka sangat profesional kejap aje dah siap..hahaha..kalau kami buat kali pertama memang terkial kial laa..


 Kami pun ambil kesempatan  untuk merakamkan demo tersebut untuk menjadi tutorial..dan sharing recipe..

 Isi God Father sandwich adalah menggunakan Stalker's Cuisine Chicken Breast yang di masak less than 10 minutes