Friday, December 22, 2017

Annual Family Gathering - Keluarga Hashim


Menjelang hujung tahun seperti biasa my inlaws plan nak berkumpul sama sama..this year mula mula plan nak ke PD..tapi last inute tukar ke Utara sahaja.. myself pun takde cuti untuk yang nie jadi kena laa buat masa nak cuti umum Birthday Sultan Selangor


So we all balik Sungai Petani dulu..spend time dengan mak.. sambil sambil tu melawat kedai Bata baru my bro in law, Ashraf kat Aeon Mall Bukit Mertajam..

How time flies.. dulu Aeon Bukit Mertajam located kat Bandar Perda.. my first official job buat retail full time..ingat lagi sbb we all pioneer untuk Aeon Mall Bandar Perda...
Skrang diberitahu struktur tanah kat Perda tu tak stabil jadi mereka pindahkan Aeon Mall ke jauh sikit laa nak dekat dengan Juru..

Ashraf baru dapat kerja baru di Bata selepas getting married bulan 8 hari tu...mereka kasi dia store kat Aeon Bkt Mertajam..oklaa alhamdulillah .. selain kedai sendiri dia hire my sis in law Angah untuk kerja sama dengan dia tolong tolong tengokkan kedai..



 
 Sambil sambil melawat tu shopping terus laa kasut skolah the children...support paksu Yap..Promotion Cuti Sekolah RM69 untuk 2 pasang kasut atau pakej RM99 untuk 2 pasang kasut dengan 1 beg ..since the children sekolah baru semua kasut hitam dan stokin hitam so ambil laa pakej yg RM99 


Esoknya semua berkumpul untuk bercuti satu hari ke Bukit Merah Lake Town..sewa apartment yg Suria tu tepi jalan..last skali pergi 10 years ago..keadaan Apartment so so ajelaa tak berapa nak terjaga and also sangat usang.. 

kids excited habiskan masa di Water park Lake Town tu..dah tengah panas pun tak nak keluar lagi..huhuh..




selepas selesai lunch kat Lake town ( amik pakej Buffet untuk approximately 24 pax ) 
kami beransur pulang ke KL.. 


till next year insya'allah plan tempat lain pulak

Tuesday, December 05, 2017

Air Asia KL Junior League 2017 - 3rd Place

Alhamdulillah thank you for the opportunity.. Emran dapat peluang bermain bersama AFZA lagi untuk perlawanan penentuan tempat ke 3 Air Asia Under 8 Junior KL championship pada 19 hb November yang lalu..





  peluang yang pastinya tak akan dilepaskan..alhamdulillah AFZA won 3rd place.. menewaskan pasukan lawan 4 -1 ..


dan alhamdulillah dia dapat juga medal




pengalaman manis untuk Emran.. moga ada lagi opportunity sebegini di masa hadapan insya'Allah,,

Monday, November 27, 2017

Gathering ex officemate Alpha Specialist Centre


petang tu sebelum event Kamal Adli sempat juga mengadakan gathering dengan sahabat sahabat ex Alpha Specialist..


gathering di plan dah lama juga tetapi selalu juga tertangguh..ini pun we alls tubuhkan Whatsapp group untuk plan betul betul gathering nie.. makanan berkonsep potluck..piknik kat Taman Layang layang..

we alls hire orang untuk buat kan backdrop untuk photoshoot..memang cantik Anna of ig gorgestent buat..sayangnya dapat gathering kejap sahaja sebab hujan turun dengan lebatnya pulak petang tu..



tambahan pula myself pun rushing nak ke event Kamal Adli tu jadi memang dalam 1 hour juga laa dapat jumpa dan makan makan dengan mereka..







till next time insya'allah... kita plan indoor pulaks..

Friday, November 24, 2017

Event With Kamal Adli Fans Club - Kamaliens Fun Camp 2017


Alhamdulillah last weekend berlalu sudah  events bersama kamal adli Fan Club # kamaliens fun camp 2017.. we all are involve sebagai part of the sponsorship program..


myself was asking a few friends yang ada business untuk sponsor sama and in return the instagram page will be blast by Kamal Adli and his team..its a win win situation and i look it as a golden opportunity for free marketing.. hanya perlu invest sikit sahaja dan yang lain social media yang akan membantu..  


and we all berjaya dapatkan few sponsorship juga.. yang utama sponsorship adalah cakes dan painted swiss roll yang kami deliver khas ke tempat camping iaitu di Batang Kali..

alhamdulillah ada juga rakan catering iaitu Raqib Delight.. owner Raqib dan wife Amal juga terlibat sebagai sponsorhip utk kambing golek dan BBQ dinner pada malam tersebut..alhamdulillah moga murah rezki Raqib sekeluarga..





one of my friend yang pakar buat painted swiss roll cake berjaya lukis muka Kamal Adli dengan baik skali..wowww memang Kamal pun cakap sayang nak makan..ahakss..di samping itu juga Farah  ( owner yang lukis painted swiss roll ) pun buatkan painted cheese tart yang dia lukis cantik sekali emoji emoji semua..






disamping itu juga we invited the boys football coach Muzz dan wife untuk sponsor 2 biji cake.. skali dengan topper yang cantik.. memang semua dipermudahkan , Alhamdulillah 





sedikit coretan untuk ditulis di sini.. Kamal Adli memang sangat humble and friendly..masa kasi dia painted swiss roll cake yang  dilukis dia begitu begitu terharu dan terkejut..masa rakam video dia untuk promote cake cake semua memang sangat sempoi aje dia..




berpeluang juga tengok Kamalbuat aktiviti dengan fans dia..memang tak macam artis dia..layan fans dengan begitu baik..macam kawan kawan gitu..semoga terus maju jaya untuk Kamal Adli.. insya'allah pastinya akan semakin murah rezki






Tuesday, November 14, 2017

Annual Concert and Graduation Day 2017 - Noble Kids Denai Alam


Alhamdulillah Noble Kids Denai Alam Annual Concert and Graduation Day berakhir dengan jayanya pada hari ahad lepas ..

 This year tukar venue ke Akademi Pengajian Islam , Universiti Malaya..Rafeeq final year di Noble Kids Denai Alam..

 Dewan nya lebih luas..pentas dia lebih besar.. tahun nie we all tak bercadang nak bergerak sana sini ambil gambar so we all hire photographer ..ada photographer senang sikit laa nak ambil gambar family.. unfortunately Najla tak dapat nak join sama untuk kali ini sebab on that day dia pergi school trip 2 days 1 night ke Kuala Selangor


  Amir of Picit2photography captured all the beautiful moments of Rafeeq on that day..thank you.. 





   sebelum berakhir nya konsert anak anak 6 years old dijemput ke pentas mengambil sijil






duhai susah betul Rafeeq nak senyum..mahal senyuman dia tu.. 


 Tamat sudah dah legasi anak anak kami di Noble Kids Denai Alam.. thank you so much untuk semua tenaga pengajar di Noble Kids Denai Alam yang bertungkus lumus mengajar anak anak kami..they are more like a friend to us.. yang sentiasa update aktiviti anak anak dan jika ada maslaah berbincang bersama

we sure gonna miss all of them..





 a new journey to Primary school will begin next year...



 

Monday, October 30, 2017

Golden Opportunity - Air Asia KL Junior league Championship 2017


Alhamdulillah Emran diberi peluang main mewakili AFZA United untuk U8 Tournement Air Asia KL Junior League 2017..

Peluang yang jarang jarang sekali dapat.. memang ofkoz kami takkan lepaskan peluang ini..kena korbankan every Sunday Morning untuk temani dia ke Match di The New Camp Bandar Utama..


awal tu memang Emran agak Nervous nak main..dan nampak tak biasa sebab team mates semua baru..nak cari keserasian tu memang payah sikit laa tapi he looks OK..he needs to listen to AFZA coach Zahid untuk mendapatkan penerangan untuk main game ..and sebab juga tak praktis dengan mereka terus sahaja main tu yang agak keberatan nak buka mulut minta bola..



 Ada few matches AFZA won ada yang kalah..takpe adat permainan..apapun memang peluang terbaik untuk Emran menimba ilmu..








 Way to go Emran.. memang tak sangka dapat ke tahap ini in less than a year join football secara rasminya..


Thursday, October 19, 2017

Admit one day at DEMC


Last Friday night we had to rush Emran ke DEMC middle of the night..ini terjadi due to on Friday evening tu dia muntah ..we all ingat biasa ajelaa sebab dia takmakan..lepas asar dia main basikal..then malam tu dia terlalu letih sampai tak nak pergi mengaji..dia tertidur kejap selepas Maghrib..

but he woke up complaining pain kat tepi perut.. sakit sangat sampai guling guling dengan myself pun sapulaa minyak angin kat perut dia ..suruh dia tidur posisi menonggeng kejap tapi he still cannot bear the pain..

 After the other 2 balik mengaji baru dinner sama sama.. after dinner dalam 11.30pm macam tu he still can't sleep..after husband dua tiga kali soal siasat baru laa dia cakap siang tadi kena tendang kat perut sebelum perhimpunan pagi..

so tengah malam reach DEMC mujur tak ramai orang.. ..tapi sebelum sampai DEMC depan pagar DEMC dah muntah dah pula.. then sampai kat A&E Department DEMC dia lari ke toilet dulu muntah lagi

lepas jumpa doctor , doctor suggest for ct scan abdomen dan pelvic.. in case ada internal injuries..so kaau nak buat scan tersebut memang kena admit laa dan monitor him for 24 hours.. ingatkan dr nak buat scan bila dah siang..rupanya nak buat terus..so since its 2.00am masa tu asked husband to go back sleep while myself stay..

 no single room available , jadi lepak A&E dulu laa..after insurance approved baru proceed ke CT Scan and abdominal scan.. kesian Emran tak dapat tidur sangat..around 3.30am dah dikejutkan untuk minum contrast..jam 4.00am macam tu buat scan.. he got scared masuk dalam terowong ct scan tu..tapi the radiographer calm him down.. jam 4.30am settle semuanya

since takde room lagi lepak balik kat A&E..at around 6.30am macam tu sementara tunggu orang discharge they kasi Emran lepak kat ICU dulu.. takde apa laa just pinjam katil kat ICU untuk keselesaan and privacy ..

he slept well kat ICU for few hours juga ..myself tak dibenarkan stay dalam ICU since the policy dalam ICU biar nurse yang jaga so i need to stay outside at the lounge...around 1.00pm dr datang check him..dr reveal that there is no internal injuries..alhamdulillah...dr cakap boleh laa discharge..alhamdulillah..

I personally informed his teacher on the incident ..no one perasan that he was being kicked by this boy.. and he did not informed his teacher on this..and the teacher did mention that this particular boy " lasak" sikit..but still that did not give him the right to taekwondo kick by boy just because  that boy refused to give back Emran's kopiah..

 tunggu buka sekolah laa baru file official complaint kat skolah.. semoga tiada lagi insiden seperti ini berlaku..







Friday, October 13, 2017

Rafeeq Danish turns 6


last week 8hb October 2017 Rafeeq turns 6...kejap aje masa berlalu rasa macam dia masih baby lagi..hehu..so far dia masih lagi yang bongsu laa..

 Since his birthday on Sunday so planning for double celebration ..dengan his school mate pastinya hari isnin tu ( 9hb October) .. tapi yang on that day dengan his foorball  team mates Pro Kidz Academy


Cakes untuk hari Ahad tu order dari wife Coach football mereka , Coach Muzz..memang sedap sangat cake nya ..tower brownies dan nutella brownies ..





 Celebrate after Training. . we all bawa dominos pizza dan air.. mujur masa tu pizza ada diskaun buy 1 free 1..


and the next day pula Monday celebrate kat school pula dengan schoolmates dia..kali ini dia dah cakap awal -awal nak cake apa..he requested no 6 Orange cake






thank you pada cikgu cikgu Noble Kids Denai Alam yang tolong arrangekan semuanya.. anak anak Noble Kids seramai 60 orang lebih pun well behaved..




Happy Birthday dearest Rafeeq Danish..





Thursday, October 12, 2017

SteriPack Annual Dinner 2017


This year Annual Dinner beserta dengan company trip ke Thisle Port Dickson..Annual Dinner dan trip ini dah dirancang awal sejak March 2017 tetapi asyik bertangguh sahaja untuk mencari masa yang sesuai..


dah Lama bertangguh akhirnya tarikh 6 October 2017 till 7 October 2017 dipilih..awal nak buat kat Melaka..tapi tak jadi..so buat kat PD same as last 2 years..
Last 2 years kat PD buat di Avillion myself tak dapat nak join sebab masa tu bro in law EG kawin

Since we all Management team diberikan sorang satu bilik so kids ikut tagging along..excited mereka ke sana sebab Thisle punya swimming pool memang besar tambahan pula terus laluan ke pantai..

We all diberikan perlepasan half day leave pada hari Jumaat tersebut..so lepas solat jumaat barulaa drive ke PD..arrived sana dalam pukul 4.30pm gitu..agak lewat sebab semua orang dah sampai dah..sampai sana solat sahaja kids terus ajak terjun pool..

Malam dinner utk staff SteriPack di Restoran berhadapan dengan pool..The theme for this year  Hollywood Gala night.. memang glamer pakaian orang orang SteriPack..mereka betul betul ikut tema..

Tahun nieada perubahan struktur Management..We all ada boss baru sebagai General Manager untuk oversee the Operations of SteriPack.. Mr Vincent berasal dari France tapi dah menetap di Malaysia few years dah..

Banyak hadiah hadiah menarik untuk lucky draw.. grand prize kali ini percutian ke Krabi ..ingatkan ada Iphone ke..tapi takdelaa pula..sebab setiap tahun SteriPack punya grand price mesti I Phone.. tahun nie takde pula..ahakss..



                                     
                   







 Esoknya pula 7hb Oktober diadakan telematch di kawasan resort..seronok warga SteriPack ..sapa tak masuk telematch mereka habiskan masa terjun kat pool dan juga jalan jalan kat pantai..

ada 6 pasukan untuk main telematch.. dan telematch ada 6 games tak silap.. seronok tengok mereka main telematch..semua sporting aje..hehe




 anyway this year Pharma team juara keseluruhan telematch..tahniah..

Selepas habis telematch agak rushing juga berkemas untuk check out..husband and i decided nak bawa kids jalan jalan bandar Port Dickson so we all check out pukul 12 dan skip lunch..
sampai Shah Alam around 5.00pm macam tu..

Kids memang enjoy laa puas mereka berendam berjam jam..sampai komplen juga tak larat..hahaha..





Thursday, October 05, 2017

Private Event Function - Dinner #Fattzura


A slighly belated entry.. last Tuesday kami dapat peluang untuk dinner date berdua for a private function event with Fattah Amin and Fazura.. The event was held in Putrajaya International  Convention Centre( PICC)

 kalau ikut itinerary event starts at 8.00pm.. we arrived there around 7.00pm takut traffic jam from Shah Alam..so after solat maghrib baru pergi cari dewan kat PICC tu..the setup was really2 cantik sangat..

 Its a private function jadi tak laa ramai sangat..The theme was Pink vs Blue..so myself pakai pink..husband pakai blue..

The event is in conjuctionwith Fattah and Fazura's Birthday..both are September babies..kebetulan event di  adakan a day before Fazura's birthday..memang banyak hadiah dia dapat.. alhamdulillah rezeki dia..



   Lovely dinner..makanan sedap..sebelum makan ada special sikit tayangan perdana preview movie Wanita Terindah yang akan ditayangkan in November 2017.. disamping itu ada persembahan by talented 14 years old Harissa..





     After that the organizer bagi peluang bergambar dari meja ke meja.. we all meja no 2 naik atas pentas.. husband and i was greeted warmly by Fattah and Fazura..we both saje usik kami pun September birthday tau  and she said Happy Birthday to both of us..Husband sempat borak borak sekejap laa dengan Fattah

 Seperti biasa both of them sangat sangat merendah diri dan melayan semua fans dengan begitu baik..



 kol 11 pm kami beransur laa..dah ngantuk plus nak drive jauh lagi..we all tak dapat nak tengok persembahan duet mereka pada last .. i think around 11.30pm kot..dah lewat sangat nak stay..


We do enjoy the night..thank you for the hospitality pihak management Fastlyle.asia..






Saturday, September 30, 2017

Something Happens in between



Hari isnin Lepas something sedikit ujian dari Allah kepada kami .. Husband on the way ke sekolah lain untuk mark exam paper listening PT3 was being robbed in Bandar Tun Razak area..

The pencopet ambil pouch bag dia ..kejadian berlaku sekelip mata sahaja sebab dia berhenti dan tetiba terasa ada desiran angin di sebelah dia tengok orang dah ambil dah beg dia. dia cuba kejar tapi tak dapat.. 

 Manage track the plat no and details..tapi seperti biasa police check semua palsu ..
takpelaa bukan rezki ..nasib baik tak banyak duit ..ada around RM110.00 rasanya..but semua important documents hilang laa.. selepas settle kerja kat mark papers dia balik sekolah dengan tak bawa apa..few collegues yang prihatin kasi duit sikit untuk isi minyak motor.. alhamdulillah..kebetulan pula my sim card rosak he did not remember the temporary number..he called office and leave a message to one of my collegue.. 

dapat settlekan IC hari tu ..yang lain tak sempat laa nak bekejar sana sini.. malam we all terpaksa lari ke Sunway Piramid pergi buat balik sim card baru and beli phone baru phone pun hilang juga..both phone milik kerajaan Malaysia.. now days memang tak boleh disangkal kita tak aman pun ..semua kena alert..






Friday, September 29, 2017

Mini Tournement and Certificate Presentation - Pro Kidz



 Last Sunday ada 3 in 1  event for the boys during their routine football club training kat Bukit Subang..selain mini tournement ada penyampaian sijil dan juga birthday celebration untuk one of their team mates ..


Syukur alhamdulillah after 9 months tengok progress the boys makin bagus dalam football.sebab dah join few tournement and friendly matches  mereka takde rasa nervous dan mampu bermain dengan baik..  





                            Congratulations boys..

Tuesday, September 12, 2017

Selamat Menduduki Peperiksaan UPSR 2017


Its September...busy month for us ..Yesterday Najla started her UPSR exam.. and end Month pula PSRA Exam..


Calon Calon UPSR SRIPBJ akan mengambil peperiksaan di SKTTDI Jaya..memandangkan calon SRIP BJ cuma lebih kurang 36 orang sahaja.. sekolah adli dan my sis in law Kak Zera.. 


 Semoga dipermudahkan urusan Najla dalam menjawab soalan soalan peperiksaan insya'allah..