Tuesday, November 14, 2017

Annual Concert and Graduation Day 2017 - Noble Kids Denai Alam


Alhamdulillah Noble Kids Denai Alam Annual Concert and Graduation Day berakhir dengan jayanya pada hari ahad lepas ..

 This year tukar venue ke Akademi Pengajian Islam , Universiti Malaya..Rafeeq final year di Noble Kids Denai Alam..

 Dewan nya lebih luas..pentas dia lebih besar.. tahun nie we all tak bercadang nak bergerak sana sini ambil gambar so we all hire photographer ..ada photographer senang sikit laa nak ambil gambar family.. unfortunately Najla tak dapat nak join sama untuk kali ini sebab on that day dia pergi school trip 2 days 1 night ke Kuala Selangor


  Amir of Picit2photography captured all the beautiful moments of Rafeeq on that day..thank you.. 





   sebelum berakhir nya konsert anak anak 6 years old dijemput ke pentas mengambil sijil






duhai susah betul Rafeeq nak senyum..mahal senyuman dia tu.. 


 Tamat sudah dah legasi anak anak kami di Noble Kids Denai Alam.. thank you so much untuk semua tenaga pengajar di Noble Kids Denai Alam yang bertungkus lumus mengajar anak anak kami..they are more like a friend to us.. yang sentiasa update aktiviti anak anak dan jika ada maslaah berbincang bersama

we sure gonna miss all of them..





 a new journey to Primary school will begin next year...



 

Monday, October 30, 2017

Golden Opportunity - Air Asia KL Junior league Championship 2017


Alhamdulillah Emran diberi peluang main mewakili AFZA United untuk U8 Tournement Air Asia KL Junior League 2017..

Peluang yang jarang jarang sekali dapat.. memang ofkoz kami takkan lepaskan peluang ini..kena korbankan every Sunday Morning untuk temani dia ke Match di The New Camp Bandar Utama..


awal tu memang Emran agak Nervous nak main..dan nampak tak biasa sebab team mates semua baru..nak cari keserasian tu memang payah sikit laa tapi he looks OK..he needs to listen to AFZA coach Zahid untuk mendapatkan penerangan untuk main game ..and sebab juga tak praktis dengan mereka terus sahaja main tu yang agak keberatan nak buka mulut minta bola..



 Ada few matches AFZA won ada yang kalah..takpe adat permainan..apapun memang peluang terbaik untuk Emran menimba ilmu..








 Way to go Emran.. memang tak sangka dapat ke tahap ini in less than a year join football secara rasminya..


Thursday, October 19, 2017

Admit one day at DEMC


Last Friday night we had to rush Emran ke DEMC middle of the night..ini terjadi due to on Friday evening tu dia muntah ..we all ingat biasa ajelaa sebab dia takmakan..lepas asar dia main basikal..then malam tu dia terlalu letih sampai tak nak pergi mengaji..dia tertidur kejap selepas Maghrib..

but he woke up complaining pain kat tepi perut.. sakit sangat sampai guling guling dengan myself pun sapulaa minyak angin kat perut dia ..suruh dia tidur posisi menonggeng kejap tapi he still cannot bear the pain..

 After the other 2 balik mengaji baru dinner sama sama.. after dinner dalam 11.30pm macam tu he still can't sleep..after husband dua tiga kali soal siasat baru laa dia cakap siang tadi kena tendang kat perut sebelum perhimpunan pagi..

so tengah malam reach DEMC mujur tak ramai orang.. ..tapi sebelum sampai DEMC depan pagar DEMC dah muntah dah pula.. then sampai kat A&E Department DEMC dia lari ke toilet dulu muntah lagi

lepas jumpa doctor , doctor suggest for ct scan abdomen dan pelvic.. in case ada internal injuries..so kaau nak buat scan tersebut memang kena admit laa dan monitor him for 24 hours.. ingatkan dr nak buat scan bila dah siang..rupanya nak buat terus..so since its 2.00am masa tu asked husband to go back sleep while myself stay..

 no single room available , jadi lepak A&E dulu laa..after insurance approved baru proceed ke CT Scan and abdominal scan.. kesian Emran tak dapat tidur sangat..around 3.30am dah dikejutkan untuk minum contrast..jam 4.00am macam tu buat scan.. he got scared masuk dalam terowong ct scan tu..tapi the radiographer calm him down.. jam 4.30am settle semuanya

since takde room lagi lepak balik kat A&E..at around 6.30am macam tu sementara tunggu orang discharge they kasi Emran lepak kat ICU dulu.. takde apa laa just pinjam katil kat ICU untuk keselesaan and privacy ..

he slept well kat ICU for few hours juga ..myself tak dibenarkan stay dalam ICU since the policy dalam ICU biar nurse yang jaga so i need to stay outside at the lounge...around 1.00pm dr datang check him..dr reveal that there is no internal injuries..alhamdulillah...dr cakap boleh laa discharge..alhamdulillah..

I personally informed his teacher on the incident ..no one perasan that he was being kicked by this boy.. and he did not informed his teacher on this..and the teacher did mention that this particular boy " lasak" sikit..but still that did not give him the right to taekwondo kick by boy just because  that boy refused to give back Emran's kopiah..

 tunggu buka sekolah laa baru file official complaint kat skolah.. semoga tiada lagi insiden seperti ini berlaku..







Friday, October 13, 2017

Rafeeq Danish turns 6


last week 8hb October 2017 Rafeeq turns 6...kejap aje masa berlalu rasa macam dia masih baby lagi..hehu..so far dia masih lagi yang bongsu laa..

 Since his birthday on Sunday so planning for double celebration ..dengan his school mate pastinya hari isnin tu ( 9hb October) .. tapi yang on that day dengan his foorball  team mates Pro Kidz Academy


Cakes untuk hari Ahad tu order dari wife Coach football mereka , Coach Muzz..memang sedap sangat cake nya ..tower brownies dan nutella brownies ..





 Celebrate after Training. . we all bawa dominos pizza dan air.. mujur masa tu pizza ada diskaun buy 1 free 1..


and the next day pula Monday celebrate kat school pula dengan schoolmates dia..kali ini dia dah cakap awal -awal nak cake apa..he requested no 6 Orange cake






thank you pada cikgu cikgu Noble Kids Denai Alam yang tolong arrangekan semuanya.. anak anak Noble Kids seramai 60 orang lebih pun well behaved..




Happy Birthday dearest Rafeeq Danish..





Thursday, October 12, 2017

SteriPack Annual Dinner 2017


This year Annual Dinner beserta dengan company trip ke Thisle Port Dickson..Annual Dinner dan trip ini dah dirancang awal sejak March 2017 tetapi asyik bertangguh sahaja untuk mencari masa yang sesuai..


dah Lama bertangguh akhirnya tarikh 6 October 2017 till 7 October 2017 dipilih..awal nak buat kat Melaka..tapi tak jadi..so buat kat PD same as last 2 years..
Last 2 years kat PD buat di Avillion myself tak dapat nak join sebab masa tu bro in law EG kawin

Since we all Management team diberikan sorang satu bilik so kids ikut tagging along..excited mereka ke sana sebab Thisle punya swimming pool memang besar tambahan pula terus laluan ke pantai..

We all diberikan perlepasan half day leave pada hari Jumaat tersebut..so lepas solat jumaat barulaa drive ke PD..arrived sana dalam pukul 4.30pm gitu..agak lewat sebab semua orang dah sampai dah..sampai sana solat sahaja kids terus ajak terjun pool..

Malam dinner utk staff SteriPack di Restoran berhadapan dengan pool..The theme for this year  Hollywood Gala night.. memang glamer pakaian orang orang SteriPack..mereka betul betul ikut tema..

Tahun nieada perubahan struktur Management..We all ada boss baru sebagai General Manager untuk oversee the Operations of SteriPack.. Mr Vincent berasal dari France tapi dah menetap di Malaysia few years dah..

Banyak hadiah hadiah menarik untuk lucky draw.. grand prize kali ini percutian ke Krabi ..ingatkan ada Iphone ke..tapi takdelaa pula..sebab setiap tahun SteriPack punya grand price mesti I Phone.. tahun nie takde pula..ahakss..



                                     
                   







 Esoknya pula 7hb Oktober diadakan telematch di kawasan resort..seronok warga SteriPack ..sapa tak masuk telematch mereka habiskan masa terjun kat pool dan juga jalan jalan kat pantai..

ada 6 pasukan untuk main telematch.. dan telematch ada 6 games tak silap.. seronok tengok mereka main telematch..semua sporting aje..hehe




 anyway this year Pharma team juara keseluruhan telematch..tahniah..

Selepas habis telematch agak rushing juga berkemas untuk check out..husband and i decided nak bawa kids jalan jalan bandar Port Dickson so we all check out pukul 12 dan skip lunch..
sampai Shah Alam around 5.00pm macam tu..

Kids memang enjoy laa puas mereka berendam berjam jam..sampai komplen juga tak larat..hahaha..





Thursday, October 05, 2017

Private Event Function - Dinner #Fattzura


A slighly belated entry.. last Tuesday kami dapat peluang untuk dinner date berdua for a private function event with Fattah Amin and Fazura.. The event was held in Putrajaya International  Convention Centre( PICC)

 kalau ikut itinerary event starts at 8.00pm.. we arrived there around 7.00pm takut traffic jam from Shah Alam..so after solat maghrib baru pergi cari dewan kat PICC tu..the setup was really2 cantik sangat..

 Its a private function jadi tak laa ramai sangat..The theme was Pink vs Blue..so myself pakai pink..husband pakai blue..

The event is in conjuctionwith Fattah and Fazura's Birthday..both are September babies..kebetulan event di  adakan a day before Fazura's birthday..memang banyak hadiah dia dapat.. alhamdulillah rezeki dia..



   Lovely dinner..makanan sedap..sebelum makan ada special sikit tayangan perdana preview movie Wanita Terindah yang akan ditayangkan in November 2017.. disamping itu ada persembahan by talented 14 years old Harissa..





     After that the organizer bagi peluang bergambar dari meja ke meja.. we all meja no 2 naik atas pentas.. husband and i was greeted warmly by Fattah and Fazura..we both saje usik kami pun September birthday tau  and she said Happy Birthday to both of us..Husband sempat borak borak sekejap laa dengan Fattah

 Seperti biasa both of them sangat sangat merendah diri dan melayan semua fans dengan begitu baik..



 kol 11 pm kami beransur laa..dah ngantuk plus nak drive jauh lagi..we all tak dapat nak tengok persembahan duet mereka pada last .. i think around 11.30pm kot..dah lewat sangat nak stay..


We do enjoy the night..thank you for the hospitality pihak management Fastlyle.asia..






Saturday, September 30, 2017

Something Happens in between



Hari isnin Lepas something sedikit ujian dari Allah kepada kami .. Husband on the way ke sekolah lain untuk mark exam paper listening PT3 was being robbed in Bandar Tun Razak area..

The pencopet ambil pouch bag dia ..kejadian berlaku sekelip mata sahaja sebab dia berhenti dan tetiba terasa ada desiran angin di sebelah dia tengok orang dah ambil dah beg dia. dia cuba kejar tapi tak dapat.. 

 Manage track the plat no and details..tapi seperti biasa police check semua palsu ..
takpelaa bukan rezki ..nasib baik tak banyak duit ..ada around RM110.00 rasanya..but semua important documents hilang laa.. selepas settle kerja kat mark papers dia balik sekolah dengan tak bawa apa..few collegues yang prihatin kasi duit sikit untuk isi minyak motor.. alhamdulillah..kebetulan pula my sim card rosak he did not remember the temporary number..he called office and leave a message to one of my collegue.. 

dapat settlekan IC hari tu ..yang lain tak sempat laa nak bekejar sana sini.. malam we all terpaksa lari ke Sunway Piramid pergi buat balik sim card baru and beli phone baru phone pun hilang juga..both phone milik kerajaan Malaysia.. now days memang tak boleh disangkal kita tak aman pun ..semua kena alert..






Friday, September 29, 2017

Mini Tournement and Certificate Presentation - Pro Kidz



 Last Sunday ada 3 in 1  event for the boys during their routine football club training kat Bukit Subang..selain mini tournement ada penyampaian sijil dan juga birthday celebration untuk one of their team mates ..


Syukur alhamdulillah after 9 months tengok progress the boys makin bagus dalam football.sebab dah join few tournement and friendly matches  mereka takde rasa nervous dan mampu bermain dengan baik..  





                            Congratulations boys..

Tuesday, September 12, 2017

Selamat Menduduki Peperiksaan UPSR 2017


Its September...busy month for us ..Yesterday Najla started her UPSR exam.. and end Month pula PSRA Exam..


Calon Calon UPSR SRIPBJ akan mengambil peperiksaan di SKTTDI Jaya..memandangkan calon SRIP BJ cuma lebih kurang 36 orang sahaja.. sekolah adli dan my sis in law Kak Zera.. 


 Semoga dipermudahkan urusan Najla dalam menjawab soalan soalan peperiksaan insya'allah..







Wednesday, August 30, 2017

Pak Su dah kahwin- Wedding Reception of Shahrir Ashraf dan Nurul Liyana

Weekend lepas merupakan hari bersejarah dalam keluarga.. Alhamdulillah adik husband yang bongsu Ashraf selamat diijabkabulkan dengan pilihan hati, Nurul Liyana ..so dalam family dah ada 2 yana..hehehee


Both Ashraf dan Yana kecik ( nama timangan  Mom in law kasi untuk membezakan myself dengan Liyana)  merupakan classmates masa di Tingkatan 6...Selepas tamat tingkatan 6 masing masing melanjutkan pelajaran ke Universiti.. Yana kecik di UPSI dan Ashraf ke Unitar ..dari kawan tukar kepada cinta dan setahun  lepas mereka bertunang.. 

Selepas mencapai kata putus hasil perbincangan dua keluarga maka tarikh August dipilih untuk mereka berdua bernikah.. Since Kedah cuti on Friday dan mereka plan bernikah hari Jumaat maka bertolak laa kami ke Sg Petani pada malam Khamis selepas the children habis swimming Classes.. 

Arrived kat Sungai petani around 3.00am..terus check in ke hotel yang dah dibooking earlier..ahamdulillah sepatutnya masuk hari jumaat tu tapi kami minta nak extend satu hari awal ..mujur ada bilik kosong dan the hotel was kind enough to give us Deluxe room dan stay sampai we all check out hari Monday.. tak perlu tukar bilik..

lepas rehat kaw kaw , jam 12 baru laa bersiap untuk ke Yan... Yana kecik orang kedah juga..so tak jauhlaa.. around 45 minits sahaja untuk sampai ke Yan .. majlis akad nikah dijadualkan selepas solat jumaat Jam 3.00pm..



Alhamdulillah mereka selamat diijabkabulkan.. resepsi di adakan pada keesokan harinya.. Yana kecik merupakan anak tunggal dalam family.. 

Majlis di Yan berlangsung pada hari Sabtu 26 Aug 2017.. ..rumah pengantin perempuan tepi bendang..syok wooo angin kuat...rombongan yang datang dari belah family kami agak ramai juga..alhamdulillah ada few aunties and uncles yang turn up 






 dan esoknya hari Ahad 27hb August majlis sebelah pihak kami di Taman Sejati...untuk majlis sungai petani selain katering makanan nasi minyak kami tambah ice cream dan juga apam balik,,memang terbaik laa..sedap..









Tahniah dan selamat pengantin Baru untuk Pak Su yap dan welcome to the family Yana kecik..



Tuesday, August 22, 2017

Catching up with The Cousins - BBQ Potluck


Last Weekend we had a great time bonding with the cousins..Since my dearest cousin Kak Fifi balik time nie and also another cousin Syah  pun balik juga dalam masa sama so why not plan a small gathering..


Plan pun seminggu awal.. selepas decide menu dan juga tempat.. so the date for gathering confirm pada 20 Aug kat rumah one of our cousin kat Alam Impian


 We had lots of food ; alhamdulillah..  BBQ menu was Lamb, chicken, sausages and also corn.. bergilir gilir laa membakarnya..


Kids having fun jumpa the cousins..tak peduli dah panas ke apa..hihihih.. adoi laa... 



Menjelang tengahari ramai cousins dah start datang...dan juga adik beradik  sebelah Abang Ary.. Selepas full beberapa round makan , di adakan juga birthday celebration for August punya birthday





Besides that Kak Ri ada arrangekan sukaneka..wahhh apa lagi seronok habis mereka nie.. walaupun ada unsur unsur menipu masa main game tu..especially the boys team up antara Adam, Eusoff dan Emran..hihihihi




We all bergerak balik dalam nak pukul 4 juga laa..ingatkan nak balik awal tapi mum nak tunggu Kak Emi datang.. kalau tak memang nak stay lama juga tapi nak kejar boys punya football at 5pm..

Memang puas mereka main bersama..semoga sampai besar nanti kenangan ini akan diingati oleh mereka.. semoga ikatan ini akan tetap berkekalan as we are FAMILY...