Tuesday, May 23, 2017

3rd Friendly Match - ProKidz Denai Alam vs ISCKL


Last Sunday was the friendly match between Prokidz Denai Alam vs ISCKL.. It was held at Bukit Damansara Community Centre..


This time semua the Category involve U7, U10 and U12.. the boys are really excited for their 3rd friendly Match..sehari before match baru realize that Emran's football boots pun dah teruk sikit dah..dia memang ganas sikit..tendang kuat.. huhuh..the last boot beli from cousin Mimi yang Eusoff punya pakai few times dah koyak.. 

Since husband takde outdoor camping ..so gigih cari boots kat Sports Direct Subang.. alhamdulillah ada size and the price was errrr memang expensive.. ambil juga laa sebab yang lain tak ada size.. 
and the boys dapat laa juga sorang satu bola..the last one dah abis mereka tendang sampai tercabut kulit bola.adess..

 Game started at 8.30am..excited bangun awal..we bought some ice and also bring a few cartons of drinks for the team.. arrived at the area around 8.00am..

PRO KIDZ BOYS DENAI ALAM TEAM..





 Game semua berlangsung serentak.. so agak sukar juga nak pergi both padang tengok Rafeeq and Emran..so terpaksa laa gilir gilir padang A dan padang B..U7 boys first time main sebagai pasukan yang betul..selama ini mereka join dengan U8 boys



U7 Boys - From Left Emil, Adam, Hamzah Rafeeq, Hareez, Ilhan, Zaem, Amry dan Hamzah





U7 boys lawan denga ISCKL ..memang seronok tengok mereka main semua comel comel belaka..hehehe.. age from 4 -7 ..yang syoknya mereka main rebut bola bila terjatuh mesti ada yang nangis..jenuh parents pujuk dari luar padang..



Pro Kidz U7 Denai Alam dengan pasukan lawan ISCKL


mereka cuba yang terbaik untuk bermain secara berpasukan...kekadang mereka over sangat bola out pun mereka nak main..hahaha.. anyway good experience for them..thumbs up..


as for U10 boys awal awal tu macam lost laa sebab mereka tengok lawan mereka besar.. jadi mereka macam takut sikit nak ambil bola..awal -awal tu memang pasukan lawan score laa..we keep on supporting and cheering daripada luar padang..and once bila mereka dapat rentak terus mereka cuba  serang balik bertubi tubi.. untuk dapatkan mata.. well done boys..


Prokidz Denai Alam Boys U10 ( yellow bib) 









 Good experience for the boys.. Rafeeq steady aje cuma dia macam tak berani sangat nak rebut bola..adoii terlalu gentleman laa pula anak ummi nie..hahahaa..tapi Emran sangat agresif..2-3 minutes before game end dia terjatuh akibat pasukan lawan tackle and he cried .. terpaksa pujuk laa and coach Ralph tolong letakkan ice dan he is Ok..


ada ruang untuk improvement.. insya'allah hoping for the best for the boys in their passion to play football as their hobby..







No comments: