Wednesday, February 15, 2017

Exclusive Meet and Greet Event - Olicandy and Fattah Amin


 Beli Satu botol Olicandy( trademark dia Kunyah kunyah gebu)  nak cuba untuk Health Supplement..  and i bought it on Thursday via their HQ.. its a chewable tablets







 On Friday terima SMS daripada the HQ saying won the 2 exclusive VIP ticket to the event..ahamdulillah memang rezeki..kebetulan hari Jumaat amik half day sebab ada appointment kat Nissan Glenmarie dan tak tahu apa jadi boleh pula terlupa bawa phone ke office.. 

 Balik rumah around noon tengok phone ada that SMS..terus reply cakap insya'allah will attend.. the event was held kat De'Ghoufran TTDI... Since husband tak nak pergi dan juga anak anak pun tak boleh pergi ajak my dearest friend yang stay nearby, Lida untuk teman kan gi.. Pakaian kena ikut theme color white/ Nude.. nasib baik ada dalam wardrobe.. tak perlu laa nak membeli..


 We arrived before 7.00pm..selepas register terus ke masjid Ghufran di sebelah event place tu untuk ready solat maghrib..event mula selepas maghrib.. its exclusive for 300 person only..

The tickets that i had won.. termasuk dalam ticket adalah door gift yang awesome..ada tudung..ada voucher ada macam macam lagi laa...





  Selepas maghrib masih ramai tetamu yang keluar masuk ..we all seated kat meja no 14.. around a few tablets dari main stage.. sambil tu berkenalan juga dengan 4 pasangan pemenang yang lain...bertukar tukar cerita sebelum event start..


Pentas set up yang cantik ..  



  The emcee for the night was Fiza Shabjahan... seronok juga dengar dia celoteh.. selepas tu dengar sedikit ucapan daripada founder Olicandy Pn Puteri Zarith.. 
Around 8.30pm macam tu baru Fattah sampai.. as usual dia cool aje berjalan atas karpet merah menuju ke pentas and was given round of applause by the audience.. 




   Acara pertama Q&A session atas pentas dan Fattah bercerita tentang perkembangan terbaru beliau.. lakonan terbaru..aktiviti terbaru..Ok laa more pada his career not  his personnel life ..rasa dia pun mesti rimas asik nak  jawab orang tanya about his personnel life ..jodoh pertemuan itu ketentuan ALLAH dengan siapa dia bersama nanti sebagai pasangannya biar laa.. semoga dia diketemukan seorang wanita yang baik dan solehah sebagai penlengkap hidup dia insya'allah..

  Event macam nie lebih santai.. then ada seisi cabutan bertuah di mana hadiah hadiah yang di tawarkan memang sangat lumayan tau..hadiah utama penginapan ke London UK dan hadiah2 lain percutian yang memang awesome tajaan suria resorts. ada juga hadiah hadiah seperti TV, tudung swarswoski bernilai 1K dan ticket naik helikopter.. dan yang paling best bila  one of adik perempuan Fattah menang the tudung.. Fiza the emcee pun tak tahu itu adik Fattah but we all yang tahu nie terus kasi moral support..
dan mereka  suruh adik dia untuk cium tangan Fattah after terima hadiah tersebut..hehee..comel aje gurau senda adik beradik di atas pentas..
and seperti biasa bila gambar itu jadi viral orang yang tak tahu akan kata macam macam.. and memang pun siapa yang upload gambar tu kena letak caption jelas jelas adik kandung dia ye.. so takde laa haram nak bersentuhan atau cium tangan dan sebagainya..


 selesai acara pertama Q&A dimulakan dengan seisi bergambar di samping start makan..quite late jugalaa dinner nya tapi tak mengapa. .We all kebetulan duduk sebelah dessert table adoii desert dia memang sedap benar.. semua menarik di makan.. 



One of the Cookies yang ada kat dessert table


  Kali ini takde autograph session cuma seisi bergambar  setiap meja bersama Fattah di atas pentas..

Seisi bergambar di atas pentas..tak tahu laa camera mana yang nak  ditengok..banyak sangat camera official di atas pentas..

      Untuk table kami adik sebelah kami bertuah memenangi satu ticket percutian ke Cherating ..wahh seronok benar dia..rezeki dia..

 Kemuncak event ialah pencarian wanita terakhir for the night..dia panggil sesiapa yang sporting untuk naik di atas pentas..ada akak nie memang sporting dengan support kawan kawan dia kat bawah pentas..ehh bukan akak more pada mak mak..aha...
so dia berjaya memenangi gelaran "wanita terakhir" pada malam tersebut dengan membawa pulang hadiah hadiah yang sangat menarik.. 
Fattah Amin bersama Penganjur pada malam tersebut Puan Puteri Zarith dari Olicandy dan juga Puan Pija dari Minaz. my.. yang Fattah pegang tu anak puan pija nama Warda..so ejaz bertemu dengan wardah semula..heheheh 

 Overal we have fun at the event..thank you Olicandy for the free tickets.. and thank you to my dearest friend Lida sudi temankan..kami berkenal kenalan dengan sahabat sahabat baru di event tersebut..berkongsi cerita..





lida tq sudi temankan

 

     
 
 
 



 
 




No comments: