Tuesday, January 24, 2017

The Boys and Football club - Prokidz Academy


This year memang Emran and Rafeeq dan gtau awal awal to us nak join Football Club.. ada searching around for it..masa search around a neighbour wassap kata ada club baru dan training kat Denai Alam.. wahhh excited habis laa sebab dekat dengan rumah.. .

The club was prokidz academy... wassap the coach.. coach muzz..coach muzz explain on the details training will be on every Saturday AM dan Sunday PM.. 

The boys excited ..training saturday AM at 7.45am tapi by 7.00am mereka dah siap..hehe..punya bersemangat..hari pertama takde boots bola lagi sebab tak sempat nak beli.. so kebetulan masa tu ada Kronos /Brooks  Warehouse Sale kat Seksyen 16 till 23rd Jan 2017.. Apa lagi selepas training we all pun cepat2 ke sana.. memang berbaloi sebab dapat cheap bargain for the boys boots,( nasib baik ada saiz especially Rafeeq punya) , shinguard, stokin bola dan juga beg kasut.. 


The boys were given their jersey on the 2nd day of training

 Seronok tengok U12 main..kelakar pun ada bila masing masing tak nak pass bola kat kawan..hahaha..coach Muzz sangat sabar mengajar mereka..







 Besides coach Muzz ada lagi 2 orang coach from Nigeria .. they are international school coach.. and they trained the elder ones ( above 12 years old)..

 They learn the correct technique.. they learn the correct way to dribble the ball..they learn how to control the ball.. oklaa memang kena sabar.. 





 the boys are looking forward for the training every week.. alhamdulillah..
 



No comments: