Monday, December 31, 2012

Berita kurang baik di penghujung 2012



 As mentioned earlier, Emran was admitted at Tropicana Med Centre due to he was tested positive for Influenxa A virus..after few doses of Tamiflu alhamdulillah kesihatan makin baik..in shaa Allah he will be discharge today but yet still needs to be monitored at home..

   Tropicana Med Centre ..indah khabar dari rupa...dari medical officer  sampai ke admission amik masa almost 1 day....antara  benda yang kami bengang adalah

 # medical officer nak ambil darah insist nak ambil via Emran's veins..sudahnya berpeluh peluh cucuk sana sini tak dapat veins yang betul..so apalagi meraunglaa pakcik Emran tue..mana taknya tangannya jadi experimen pulaks ..then last2 dia genggam tangan emran menggigil cari veins..seriusly emran dah laa mengamuk mengamuk meraung the MO boleh pulak buat experimen lagi..then bila tanya why tak nak ambil dari cucuk jari dia kata cara tersebut tak accurate n hanya untuk infants aje..huh so darah keluar dari banyak tempat ke dalam badan.???..


# masa nak admit kena tunggu dua hingga tiga jam dengan alasan dr lambat isi insurans form..so tercongok laa kami depan A&E dari kul 10.30am sampai 4pm tak admit lagi..i got so angry and keep on asking apa lagi yang nak ditunggu..rupanya they wanted us to pay the co payment ..ingat takde duit ke ..bila once dah pay the co payment baru laa senyap mamat cashier tue n kasi kita admit

# nurse macam ada tak ada aje..setiap kali panggil call bell lama gile nak response..last2 pergi sendiri kat kaunter laa nak minta itu ini..


               Emran was assigned to Peadtrician on call Dr Pria..her explanation was ok ajelaa..not so details and not too friendly..she started emran with tamiflu plus fever and also cough medicine..so far nasib baik emran tak demam sejak kat wad after first dose of tamiflu cuma his appetite menurun habis..he refuse to eat and also drink..might be the side effect of tamiflu...he just ate a bit aje..then asyik tak nak..tak nak..susu pun tak minta sangat..

              tgh hari bila mereka serve chicken chop and chips baru la terbuka selera sikit emran..itu pun hampir hampir dia nak vomit..sekarang tunggu time untuk discharge tak tahu berapa lama lagi..haihhh


  itu laa penghujung yang kurang baik untuk tahun 2012...dah dua hari tak jumpa si kenit rafeeq..rindu sangat...

Saturday, December 29, 2012

bersiaran dari Tropicana Med Centre

unexpected things happen this week,,,emran was diagnose with positive influenza A virus.we taught it was just a normal  viral fever that will settle down after 3 days,,guess we were wrong,,,it happens to be a prolonged fever..nasal swab positive for the flu virus..ok now rafeeq and najla also suspected to have that virus too..need to monitor..hopefully emran can discharge as soon as they started him on tamiflu....seriusly kami tak suka berada di hospital ini,,indah khabar dari rupa

Monday, December 24, 2012

Jalan jalan I city


  last weekend bawa anak-anak jalan I-city..since my SIL pun nak balik SP dah so we plan to bring the children to have fun dgn anak -anak angah before mereka balik ke SP..cuaca hujan laa pulaks..tak dapat enjoy much sebab lecak n also susah laa bersesak-sesak dgn payung and stroller ..kids enjoy habis tengok lampu lampu tersebut..cuma tue laa mereka terkilan tak dapat nak main kat funfair..next time yer sayang..cuaca tak mengizinkan..


         Next time pasang strategi nak datang maybe after 10.00pm ...i city opening hours from 6pm till 6am..seronok juga laa tgk lampu2 cantik tu..




Monday, December 17, 2012

Nuaim's birthday


Happy 1st Birthday to my nephew, Nuaim..He is my sister's son..Dia muda dari Rafeeq 2 bulan..We had a doa selamat at my mum's place..just a small one..panggil jiran2 di Denai Alam kat my mum's punya row, and some relatives

    We had a blast with the choc fountain..kejap aje dah licin..hehehe..tak sampai 30 minit habis semua..i bought the machine dah lama dah..keluar bila ada occasion aje..:-D..kids laa yang seronok sekali..tgk my children makan ya Allah comotnya..tapi memang itu yang mereka aim laa ..

the fondue quite expensive juga laa..tapi takpelaa berbaloi makan ramai-ramai..next time ada occasion memang boleh laa buat..we just bought grapes and a few box strawberries utk choc fountain ini..tak sempat nak buat banyak due to kesuntukan masa as i was tied up with my work that week..


Sunday, December 02, 2012

official trip ..Gold Coast Resort Morib



 Last Friday company sponsor a 2 days 1 nite trip to Morib....seronok laa tahun nie buat Annual Dinner and also rest and relax

  I decided to angkut semua skali laa bercuti kat Morib tue..we booked another 3 room apartment and my company provided another studio suite for me..so boleh laa untuk merehatkan minda disamping anak- anak seronok main air

     bertolak on Friday afternoon...hubby and my BIL solat jumaat kat Morib..sampai around 2 pm..bilik dah ready dah..and seriously yang tak berapa gemar kat sana Room dia confusing..we were given room kat tingkat 8..but the number room kat tingkat 8 starts with 18xx...instead of our room is 81xx ..tanya orang housekeeping kat sana mereka boleh pulak jawab tak pasti...grrr...last2 rupanya the room tue tersorok and also baru label dgn no 88XX dengan paper...

     room was ok..a 3 room apartment..seaview and also theme park view...kids excited nak mandi i say no coz we check in kul 3pm..theme park tutup pukul 7pm plus kids masuk kena bayar RM20 sorang..adult mmg free sbb termasuk dlm room charge..rugi laa kalau dpt masuk kejap aje..we promise them untuk pergi the whole day on Saturday..sebagai ganti mereka berendam dalam jacuzi aje ...:-D

    malam tu i ada annual dinner..the theme is Blue White..awal-awal jenuh juga la nak cari baju blue white..last minute jumpa juga jubah blue white..boleh laa pakai...seronok juga laa berkumpul ramai -ramai kat sana ..dapt tgk betapa bergayanya semua warga company tue..hehe..yterlaa selama nie kat tempat kerja semua pakai jeans and tshirt aje sebab we all memang ada cleanroom punya gowning..\

        Lucky draw prize memang best- best laa..grand prize samsung galaxy tab..whohohoh...sayang takde rezki nak menang tab tsb tapi dapat la luck draw menang iron..:-D


         Food wise gold coast morib tak berapa sedap sangat laa..maybe dah too commercialize sebab mereka slalu buat promo kat groupon laa dsb..room rate kalau takde promo memang agak mahal juga laa..walaupun room dia bersih tapi ada juga kekurangan macam aircond tak sejuk,lubang shower sumbat ..tapi for 1 nite boleh laa sebab tujuan pergi sana pun bukan nak duduk bilik hotel aje..however memang kena improve laa..


                                                            my boss mr John with my collegue



                                                          my new team in pharma