Saturday, June 30, 2012

Report Kad Najla

 Semalam hari amik report card Najla and open day for parents untuk jumpa teacher Najla..since hubby on Annual leave yesterday dia amik kan report card Najla n jumpa cikgu dia..

 agak berdebar juga laa nak tahu apa perkembangan pelajaran Najla..bila hubby balik around 5pm mcm tue bawak report card ,tgk jugalaa report card dia n result dia..ada yg ok ada yg tak..kena brush up her skill laa..mcm BM time buat ayat dia and susun ayat dia masih tak berapa cekap and faham... i guess level skrg budak budak quite advance juga..apa pun pelan-pelan kayuh laa for her..as for us we wanna let her enjoy time persekolahan not forcing her too much..


 

Najla's report card..nie bukan report card mcm buku..its an A4 file..:-D...sume laporan ujian dia ada dlm file nie..skrg KSSR dia akan kumpul progress macam style university..setiap work dr darjah 1 smp darjah 6 akan dikumpul n membawa markah..



   

Tuesday, June 19, 2012

Happy 3rd Birthday my Dearest Son Emran Danish

18th June 2012.. Emran Danish is 3 years old..Happy Birthday dearest Emran..we All love you soooo much...

 this year we did a small gathering with family for Emran..since my MIL ada kat KL,she took the opportunity to cook some of the dishes..we had nasi tomato, rendang daging, pulut kuning and also ayam masak merah..

   I ordered 2 cakes for Emran's birthday..one is for the celebration with his friends kat sekolah..cuma prepared party packs +baloon...party packs pun theme rojak..ada angry bird, upin ipin,cars,toys story..lantaklaaa labuuu..we just bought the party packs items in bundle kat Kelang.ohh not forgetting we had .ballons we bought a big ones...quite murah 2-3x ganda beli bundle  so boleh laa untuk emran's friend kat sekolah sorang satu..woooo jenuh betul bibik and  i mengepam baloon angry bird besar sebanyak 70 pcs..next time kena remember untuk "invest" satu pam elektrik..



    Dearest son..moga membesar jadi anak yg soleh dan dengar kata..

Saturday, June 16, 2012

Remembering those who had gone..

  ..received few berita duka berkenaan dengan kematian dalam bulan ini..A good friend of mine ,                       Nurul Aida 's dad passed away peacefully on 7th June 2012 ,,. I used to follow Nurul to Jakarta during cuti sekolah back in 1996 as his late dad works in Jakarta..moga ditempatkan di kalangan orang-orang yang soleh..

  Another berita dukacita was the demise of one of my classmate semasa Matriks PMKP Batch 98/99 iaitu Allahyarham Muhammad Fahmi Aziz..we used to called him Fahmi Dewa coz in my class dulu ada 3 orang nama fahmi..so untuk elakkan our cikgu ( dulu masa matriks di Kuala Pilah ) we called our lecturer cikgu ,, was the one yang menyerlah coz he is very out spoken..he should be coz he is ex RMC boy..
he joined our class a week late from us as he decline offer to masuk somewhere else coz he wanted to study in UKM..dulu masa our time is so different dari sekarang..for ours after SPM in 1997 we got a chance to choose which university nak masuk so we know which university to target too,,

        Fahmi passed away after he was involved in a motorbike accident in NPE highway around 1am on 14th June 2012..according to his friends he skidded ..i only know the news from other PMKP friends after i read their status on Facebook..it was quite a shock.. he leave behind a wife and 2 young children,, i never met him anymore after we left Kuala Pilah as we were in different part of UKM ...he choose to continue his study in Engineering in UKM bangi while i was in UKM KL doing Pharmacy..

           His demise menjadi iktibar pada yang masih hidup bahawa ajal boleh datang bila bila masa ..tak kira tua atau muda... and kita yang masih hidup kena manfaatkan sebaik baiknya..


          Its seems that bulan June adalah bulan mengingati mereka yg telah pergi...so many person that i know passed away in June including arwah daddy..



Saturday, June 09, 2012

Saturday.....( no) more working days for me


 Starting from June i  am no longer working on saturdays...alhamdulillah syukur sesangat..at least more time can spend with my little ones and also for family matters..

     Alhamdulillah Allah show me the way...bila masa di dalam dilema Allah bukakan jalan dan menerima sesuatu yang tak dijangka..

      Its not an easy decision for me..have to think banyak -banyak kali before i took this decision.along the way i have also decline a few offers as i believe maybe kalau bersabar akan ada yg lebih baik..and its true..

    its a very short notice and decision ..and ada kalanya memang tak dinafikan hati berbelah bahagi juga coz i will leave my beloved friends behind..kawan-kawan yang best skali dan seronok bekerja bersama..but i believe in life if ada satu peluang yg diberi take it and go for it as the opportunity will not knock twice ..




                                           my precious geng boboiboy...Ummi love u soooo much 


   
   


     

Monday, June 04, 2012

4 Jun 2012..sudah 8 tahun


Alhamdulillah ..today genap 8 tahun dah usia perkahwinan kami.....and insya'allah hoping many more years to come..thank you dearest husband who has been there masa susah and senang...althought takda fancy -fancy anniversary gift dari hubby to me or from me to dearest husband...sepanjang usia perkahwinan kami kali pertama kami bercuti ke oversea adalah ke Singapura last March....tak jauh pun dekat aje...

 insya'allah....my prayers to ALLAH  moga jodoh perkahwinan yg di bina akan kekal ke akhir hayat...and moga kita dapat didik anak-anak kita jadi anak-anak yg cemerlang dunia dan akhirat..