Thursday, March 30, 2017

Kem Cuti Sekolah


Cuti Sekolah yang lepas dimanfaatkan sepenuhnya oleh Emran as we decided to send him to join Kem Explorasi Indahnya Alquran.. Cousin Mimi yang invite.. Najla memang tak boleh nak join sebeb preoccupied dengan Kelas Tambahan.. Rafeeq pun masih under age nak join..



 Kem diadakan di Masjid Seksyen 7 Shah Alam from 8.00am till 6.00pm..macam macam yang mereka pelajari..alhamdulillah..selain mengaji dan juga mereka pergi lawatan ke fruit valley Rawang ..


besides that ada juga experiment science yang mereka buat..








Okla memang memanfaatkan sepenuhnya Cuti sekolah tu.. memang fully occupied only the last 2 days sebelum sekolah mula baru kami membawa mereka bercuti sebentar ..sekitar KL sahaja

Monday, March 13, 2017

Noble Kids 2017 Sports Day



This Year Sports Day di adakan di Taman Tun Dr Ismail.. Bangunan Bakti Siti Hasmah ada small indoor arena..Kerah the boys to wake up early untuk pick up nasi lemak RM1.00 ,50 bungkus to bring to the area..

Arrived in Taman Tun  quite early juga.. so decided nak breakfast dulu kat Restoran Ismail, ..adoii lama benar tak datang sini.. rindu ...one of my favourite place.. 

arrived slighly early kat sana .. helping the teachers to setup the buffet breakfast tables
 by 8.30am almost all the children arrived .. the event started with The song We are the World.. then followed by opening Doa ...Rafeeq was given the honour to be one who recite the doa..mujur dia tak nervous dan membaca dengan lancar 



After doa mulakan dengan  gymrama kemudian baru mulakan dengan acara sukan...ada 5 games semuanya dan rumah sukan terbahagi kepada tiga iaitu Merah.. Biru dan kuning..






 Rafeeq dimasukkan ke dalam rumah Merah.. Tiga acara pertama rumah Merah dapat no 2.. Rumah Kuning lead untuk 3 games yang pertama...tapi 3 games terakhir rumah merah dan biru memang terbaik laa ..mereka kejar balik untuk memenangi the games.. 
semangat kesukanan yang tinggi anak -anak nie.









Di akhir perlawanan the total marks seri for Rumah Merah dan rumah kuning.. But rumah kuning memenangi sebab ada few events mereka dapat no 1.. 
but its OK mereka semua excited bila dapat hadiah dan medal.


  Tak sangka myself pun dapat hadiah sebab tolong jadi juri for that day
 Thank you Noble kids yang hadiahkan buku..


 Alhamdulillah dapat juga dengan Ticer Ain yang mengajar Emran.. Teacher Ain turun dari tanjung Malim untuk sama sama join Noble Kids Sports Day..

  
Event tamat awal sebelum jam 12.00pm... Tahun terakhir Rafeeq di Noble Kids Denai Alam..

   



Surely we gonna miss menjadi sebahagian daripada warga Noble Kids Denai Alam....