Monday, October 24, 2016

Short Weekend .. Balik Kampung Sungai Petani


 Last minute planning juga.. since lama tak balik Sungai Petani so last friday after kerja husband ajak jom balik SP.. its been a while tak visit mak dan adik beradik ipar yang lain..so takpelaa kita balik laa lawat mereka.. 


   Arriving kat Taman Sejati betul betul midnight.. memang slow drive laa as we take our own sweet time.. 

 anak -anak dapatlaa berjumpa dengan sepupu terbaru mereka.. baby Aaira Aqeela ( anak angah yang no 4) .. Baby aaira merupakan kelahiran yang ditunggu oleh angah selepas 3 boys..tapi juga yang terakhir untuk dia  sebab dah 4 x C- Sect





 Kids seronok laa dapat main dengan sepupu sepupu mereka terutama the boys laa sebab lama tak minta dgn the 3 boys Iman, Adi , Qasha..boys boring main kat rumah so we all ajak mereka pergi kedai RM2.00 ..memang excited sungguh mereka.. sebab dapat beli mainan RM2..


  

    Bila balik SP juga apa yang best ronda ronda cari makan laa.. yang pertama dapat makan seperti biasa kedai Rafi..kedai kesukaan husband and family sejak mereka kecil lagi dan memang superb laa especially tomyam dia..


 kebetulan ada Pesta Buku Kedah sedang berlangsung.. so we all pergi Village Mall untuk cari novel terbaru.. ( thanks husband sebab belanja novel..suka suka..suka..hahaha ) 





      Malam tu ronda cari makan lagi kat Dataran Jam Besar Sg Petani..kat sini pun tempat legend tempat favourite makan family ... We had nasi goreng and kuay teow .. yang dimasak menggunakan dapur arang ..resipi turun temurun almost 30 tahun juga oleh pengusaha tersebut  dan juga ABC Special..


       On Sunday morning dah balik dah sebab Isnin dah kerja dan kids pun dah start sekolah.. alhamdulillah arriving kat Denai Alam at around 6.00pm..cukup masa untuk berehat sebelum mula kerja esoknya..

 

         

Thursday, October 13, 2016

Outdoor Photoshoot 6 Years Old - Noble Kids Denai Alam


 Cerita Last weekend.. Buat outdoor Photoshoot with anak-anak Noble Kids 6 years Old Denai Alam..


 Although takde anak yang 6 years old since Rafeeq going to be 6 next year dan Emran dah lepas  tapi takpelaa takde hal pun untuk ambil gambar anak- anak nie.. FOC sahaja..its shoot and burn dah ambil gambar terus download dan kasi kat ticer ticer Noble Kids..


pagi tu risau juga sebab cuaca hujan lebat..dah watsapp ticer Emma cakap adoii kalau hujan kena buat lewat sikit dari pukul 9 laa.. alhamdulillah by 9am dah reda dah hujan terus ticer Emma dan ticer Amirah bawak anak -anak 6 years old ke padang Nerida berhampiran Noble Kids Denai Alam..

mereka excited pakai jubah Konvo tu..tapi bila pakai topi mereka mengomel..hehehe..comel sahaja..apapun mereka seronok dapat main kat padang sebenarnya..hahaha..










  Macam -macam posing suruh mereka buat ..mereka sporting laa...lama-lama baru komplen penat ,...we had a great outdoor shoot for almost 1.5 hours.. bila mereka tak buat apa yang best mereka berzikir dan menyanyi lagu utk praktis konsert...alhamdulillah

 Thank you ticer -ticer yang tak jemu dan sabar layan karenah mereka dan tq atas kerjasama yang diberikan..moga gambar -gambar ini akan jadi kenangan untuk mereka dan ticer ticer juga bila dewasa nanti

 Link yang diupload kat vimeo boleh rujuk di bawah :

Outdoor Photoshoot 2016 - Noble Kids Denai Alam

Monday, October 10, 2016

Rafeeq Danish Turns 5


on 8th October 2016..Rafeeq dah berusia 5 tahun...amik leave pada hari tersebut untuk meraikan birthday dia bersama kawan-kawan dan juga ada projek khas dengan cikgu nya.. 

Seperti tahun lepas i ordered the cakes and party bags for the whole school.. not just for his classmate.. tak kisahlaa berapa budget habis but for anak -anak asalkan mereka happy dan anggaplah sedekah untuk menggembirakan mereka..


  
                   Edible image cake untuk 70 -80 orang lebih makan .. setiap tahun tak pernah miss order dari En Fadzil ( Dill cakes) ..Cake yang sangat sedap dan superb.. kali ini its rainbow cake..party bags dan isinya beli sahaja tak sempat tempah..

                          Thank you untuk teacher Amirah , teacher Najua  dan teacher lain -lain yang tolong organizekan ...thank you so much...






           he is soo happy... tapi dia segan juga orang nyanyikan dia lagu besday hahaha...

Happy Birthday Rafeeq..semoga jadi anak yang soleh dan tak cengeng aje....aha..