Sunday, August 25, 2013

menghampiri penutup Syawal 2013,,( belum lagi..)


 We had a small gathering for friends today..just a simple one but we choose to have it at Denai Alam recreational and riding club ( DARC)... why do we have it there is to memudahkan rakan -rakan yang datang parking kereta as the place was spacious  ..our house susah nak parking..don;t get us wrong..buka we all tak bersyukur with our  current house cuma since our house was mengadap jalan besar so the parking is quite limited..nanti kena parking rumah orang etc..

  2nd opinion becoz we opted for catering...so at DARC senang ada semuanya..:-D....Despite hujan lebat and lots of open house around alhamdulillah semuanya berjalan lancar...makanan takde yang membazir..alhamdulillah...sedekah juga pada orang-orang supaya mereka boleh tapau bawa balik..syukur sesangat..

         friends from previous company datang...dapat laa lepak dengan mereka ..lama tak jumpa..syukur sesangat walaupun dah tak bekerja bersama tapi ikatan ukhwah yang terjalin yang merapatkan kami semuaaaa...

 habis  event kids sibuk nak naik kuda./layan ajelaa..mereka seronok sangat naik...ada rezeki boleh belajar menunggang pulak...

         



Friday, August 23, 2013

Back to Work


  After 1 week Hari Raya break..now back to routine bekerja....its been a busy week....catching up all those production stuff yang tertinggal...alhamdulillah my team still maintain at high spirit selepas bercuti..its been a good long holiday for them to refresh themselves after working hard  mostly 12 hours daily..

  We all pun tak berkesempatan nak go raya round this year...adusss.....aduss..friends and the production team asking to come over to our house beraya...insya'allah we will have a small gathering a.k.a open house for them this weekend..




  

Sunday, August 11, 2013

Syawal 2013


  its already 4th Syawal...as for us so far alhamdulillah so good..we celebrate our first day of Syawal in the morning di Denai Alam and in the evening we fly off to Penang..naik kereta ke Sg Petani untuk  bersama Hubby's family pula..this year malas nak drive ..alhamdulillah ada hikmahnya why..nanti cerita


      since we took off late evening flight we reached penang pun dah nak malam...we took  berjaya air flight sebab take off dari subang airport..so tak payah laa susah payah ke LCCT..its just a 15 min drive from Denai Alam to Subang Airport..1st time naik berjaya air ok laa..its a small chartered flight yang boleh muat approximately 80 orang sahaja.. in the flight they serve refreshment iaitu mineral water and also kacang/ sliced cakes

        Reached sungai Petani pun dah malam..happy to see Mak and inlaws..makan signature dish mak ie ketupat pulut ,,,

       2nd day raya we all melawat my eldest cousin sebelah arwah dad ie Abang mat Amin and family di bedong..then we went off to penang for a short stay before flying back to KL..on 2nd day hari raya something quite bad happens iaitu husband start having severe diarrhea..not sure due tue terlalu banyak makan daging or sebab we went to ear one of the kedai mamak in Relau, Penang..it goes on until our flight back to KL..memang ada hikmahnya we all tak drive coz i could not imagine macam mana nak drive and singgah cari toilet  R&R yang sure full house time musim perayaan ini..

     Alhamdulillah yesterday night selamat sampai Denai Alam..kasi rest dulu and insya'allah will take the chance untuk menziarahi family around KL nie..