Monday, January 21, 2013

Rafeeq at 15 months Old







                Budak ini sangat laa lasak..habis semua barang -barang mainan kalau dia tak suka dia akan baling merata rata..toys banyak dah berderai di balingnya from upper floor to staircase..he will also tend to climb the chairs, staircase and mana -mana tempat yang dia rasa dia boleh panjat,,

                 his "relationship" dengan Emran tak pernah nak baik....Emran will always push him around, ketuk kepala dia and also will  tend to take all toys yang ada kat tangan dia..yang best part kalau dengar dia gaduh..he will scream loud until dia puas hati ,,kaki gaduh juga..hahahah..apa Emran buat dia akan balas balik..

                    still belum boleh panggil ummi..but abah definately dah jelas dan nyata dah....

Monday, January 07, 2013

What's new in 2013


     Alhamdulillah hari pertama persekolahan untuk anak-anak berjalan dengan lancar..they settle down perfectly without major hassle..Najla started standard 2 and her classmate is all the same classmate as per masa dia standard 1 ..as for Emran, he started with the drama king pagi pagi malas nak bangun mandi dan sebagainya..dia akan nangis dulu then pujuk -pujuk baru laa mandi..i came out with a chart untuk encourage dia bangun pagi pagi without crying..kalau dia kumpul 10 stars tak cry dia akan dapat token..hopes it works laa sebabnya yang akan kejutkan dia pagi -pagi is our new maid laa..kalau maid lama dia dah biasa dah,maid baru masih kekok macam mana nak kejutkan dia..hopefully it went on smoothly in shaa Allah.. for this year we plan to have Emran for the extended sessions until 3.00pm untuk dia blajar mengaji and Solat.. it will cause a huge jump juga laa kepada out budget untuk extended session tapi tak apalaa.. at least he can benefit from it..

      
        On the other hand due to kekurangan guru di area KL hubby telah dipanggil untuk mengajar semula..he was posted to SMK Taman Tun Dr Ismail..Yess its my old school..hehehe..tak sangka laa pulak dia di arahkan mengajar di sana and he will be collegue to teachers yang still masih mengajar di sana..Alhamdulillah the distance between Denai Alam and TTDI is around 15mins so he can save time travelling ..and further more dia mengajar pagi so before 3.30pm kalau tak ada apa-apa dia akan berada di rumah dah..dia pun dah terlalu biasa dah dengan area TTDI tu... its a fate pusing pusing mana pun akhirnya kembali ke TTDI juga..perhaps is another way for us to remember the place in a special way especially the fond memories that we had with arwah Dad..

    Hopefully this year akan penuh dengan kejayaan dalam kerjaya dan keluarga ...in sha Allah..if money and time permits hopefully we can do more traveling with the kids ..