Tuesday, May 24, 2011

Loosing a father..

 A friend of mine baru kehilangan ayahandanya...innalillahiwainnailailhi rajiun..

 dia kata mcm kekok  pulak nak sebut "arwah " ayahanda sbb rasa mcm dia masih aje ada...after bertahun-tahun pun kita akan rasa sebegitu..pastinya kita akan sentiasa merindui dan mengingati seorang yg bernama ayah

  Allah knows what best..yg pergi takkan kembali.. Bila Allah izin insan yg berada dekat dgn kita pergi untuk selamanya dunia akan terasa kosong dan yg tinggal hanyalah kenangan bersamanya..

   And we will never stop talking or never stop remembering our late daddy as the memory will always remain in our heart
 

Monday, May 23, 2011

Weekend yg tak progresif

 Last Weekend was quite a terrible one as both of us not feeling well..it all started from Thursday late evening when hubby got back from a meeting in Putrajaya..he started to feel dizzy.sakit perut and vomit once.. and started to feel very bloated...

 after picking up the kids tengok dia dah terbongkang kesakitan tak boleh gerak..he had taken all the medicines available at home put still tak ok.. during that time i was still ok managing the kids but after maghrib i started to feel very uneasy..kepala pening pusing -pusing..dalam hati dah pk dah..mesti kena serangan vertigo semula..and indeed its true..

 luckily manage to settle the kids first and starting 10pm dah tak tahan dah pening pusing -pusing..pity the children so cepat-cepat ask them masuk tido sebelum tak larat langsung nak uruskan diorang...hubby pulak still tak ok terbaring kesakitan tak tahu nak buat apa..

 esoknya  ( friday ) the diziness spell tak hilang and hubby pun keadaan makin tak ok so both of us tak dapat nak ke tempat kerja..i rang up my mum and ask her to help to send the children to school..tak larat nak drive dgn kepala pusing2

once the children dah settle ke sekolah both of us bertemankan pain killer etc tdo sekejap sblm bercadang utk ke klinik coz condition not good..off we went to the klinik in Bkt Jelutong dgn hubby drive dlm keadaan kesakitan tapi nasib baik tak laa jauh sgt..sah hubby kena food poisoning yg teruk selepas makan nasi lemak di putrajaya..dr had to inject some gastric medicine and also abdominal cramp medicine untuk legakan kesakitan dia

 for me i got the diziness medicine but due to my condition i could not take the medicine as prescribe so i took it only 1 tablet..Dr prohibited me to drive for 3 days sbb dikhuatiri akan bertambah buruk..

 so there goes our weekend..bertemankan tilam, bantal dan ubat-ubatan.. kesian the children tak dapat laa nak uruskan diorang sangat bila dua-dua dah terlantar mcm nie .. alhamdulillah  my mom and my sis duduk dkt so diorang tolong uruskan the children...

oh my... hopefully i am fit enought trough out this pregnancy..am entering my 5th month and insya'allah another 4 months more to go..

Wednesday, May 18, 2011

Borak Najla and Emran

 Usual situation bila dah main bersama-sama mesti kemudian gaduh...slalu either najla lepuk emran or the other way round..emran pun dah pandai lawan balik..hehehe..

    sambil main basikal or main apa-apa laa Najla will scream at Emran suruh amik itu ini..org kena buat apa yg dia suruh laa..yg syoknya slalunya mesti ada seisi pukul memukul disebabkan oleh Najla loss her patience kalau adik tak ikut cakap dia.. so when Emran hit back Najla will always say... "Haaa Adik pukul kakak berdosa..adik masuk api neraka...'( and started to jelir her lidah to emran..)..and mula laa seisi bergaduh adik beradik dgn mesti ada yg menangis ..

 Ayat Najla yg tak boleh tahan tu..explain kat Najla tak baik cakap macam tue kat adik..dia dengar kejap aje then buat lagi..huhu

Monday, May 16, 2011

teacher's day

Happy teacher's day..we bought a special gift untuk cikgu-cikgu najla &emran..its a specially order cake from Dill cakes and also" cheese cake" from our talented cousin kak Ri..hope d teachers enjoy our small gift for them..tq for taking good care of our children for almost 9 hrs everyday...appreciate it so much...


Tuesday, May 10, 2011

Pullman Putrajaya ..


  Weekend Cuti Labour Day we had a short "vacation " to Putrajaya...Pergi tempat dekat aje laa since malas nak drive out of KL since confirm traffic jam..sini senang ajelaa 30 min dah sampai dr Shah Alam..heheh..

    Keluar rumah early laa juga before 10am...planning to bring the kids kat Alamanda dulu supaya mereka penat jalan nanti bila check in boleh laa diorang terus take a nap...we was wrong laa.. sampai hotel d kids was super duper excited tak nak take a short nap..asik bertanya bila nak pergi swimming....ended up by 5pm after hubby take a short nap we all pergi pool..

  after dah penat kat swimming pool pergi kids club pulak..sampai tak nak balik si Emran nak main the little tikes police car.... kids had so much fun dgn mandi swimming pool pagi and petang..pergi kids club pun pagi petang

the landscape of Pullman Putrajaya mmg cantik ..cuma the room agak jauh since kena tawaf untuk sampai ke one building to antoher including the main building..food wise ( buffet breakfast) honestly not so sedap and so limited choice since i guess they plan to  cater for 100 % tekak mat salleh not malaysians but the guest  actually  ramai Malaysians dari Mat Salleh....mcm mana tue