Saturday, February 27, 2010

shatirah's engaggement

 Kami semua sedang recover dari kepenatan mengemas rumah setelah selesai majlis pertunangan Shatirah siang tadi..kaki semua tengah meletup-letup sebab keletihan.alhamdulillah seuanya berjalan lancar...terima kasih bebanyak pada semua saudara mara especially the uncles, aunties, cousins, anak -anak buah yang sudi menolong menjayakan majlis ini..terima kasih atas segala pertolongan yang diberikan..

   for me it was a big gathering for our family..especially belah my dad side..Hj Othman Clan...since my sister  is the youngest in the family...it will be the last wedding for our mom and dad..

   Dalam keadaan Dad yg baru recover after stroke and masih berkerusi roda...alhamdulillah most of the family members come utk membantu kami...tak terkejar myself, kak zera, hubby and Adi utk buat semuanya coz dgn 4 little kiddos yg perlukan perhatian setiap masa.. tak menang tangan..itu pun mostly buat kerja sambil dukung Emran since dia tak mahu langsung duduk...huhuhu,,family yang dtg from segamat ramai juga

  food also was lovely...ada sandwiches,bihun,karipap from catering...nasi goreng sumbangan kak Yah, stew aunty rokiah masak..then cheese cake dari kak Ri...yg nie laku habis..tak dapat rasa pun tengok -tengok licin...kempunan...hahaha...:-PPP kuih-kuih,cakes specially ordered from an old friend, and i did dessert consist of dadih and also caramel puding...

   Majlis start around 3.30pm..Adi was the spokesemen for our family..it was his first try..alhamdulillah seuanya berjalan lancar...hubby and Abg Ari back up spokesmen just in case...seisi habis around 4pm dengan bacaan doa also lead by Adi...then proceed to makan -makan...



                                                  Shatirah with Musaab's mom




                                                 sebahagian dr hantaran



wedding insya'allah will be end of the year,,,

Friday, February 26, 2010

Taska baru

 Emran Taska 's management make me quite annoyed..yesterday when hubby pick him up the teacher gave back all his stuff etc...the teacher ( a.k.a. penjaga ) said... hari nie last yek...taska nie nak tutup dah..tak leh jaga budak lagi...

  Haihhh..hubby kata laa kat penjaga tue..awat tak gtau awal?..dia kata aikkk encik tak tahu yek..ingatkan tuan Taska dah gtau.....apalaaa.. kalau kitorang tau takdelaa tanya..

 So we had to hunt for a new Taska in 3 days...actually 1 day only ( a.k.a today only ) coz weekends busy sesangat dgn Shat's engaggement n also adik Huda's wedding..so off we went early morning around 8.00am riding along denai alam finding a taska...we got one near to our house..but tgh renovate plaks..hence no phone no given...dulu ada banner..tapi dah cabut plaks..owner dia quite old lady..we met her during the denai alam gathering..silap tak amik tepon no..but got to know she only have 1 pembantu rumah indon + her to take care of the kids...hussshh..bahaya ratio dia kalau kids banyak and she also aged around 40++ i guess ..
     so denai alam habis pusing dah..memang takde since mostly tak cukup penjaga...so we went of to the neighbouring community Bukit Subang.. dapat jumpa satu Taska...called the owner she said Ok no prob..so monday nanti tengoklaa mcm mana...

       In another note dgn masalah -masalah sebegini.. i am determine to kerja sendiri..yess im determine to open 1 ..tgh cari lokasi sesuai dulu utk buka...then hantar proposal ..hopefully by end year dpt realisasikan impian utk be own boss..dpt separuh pun jadilaaa

Sunday, February 21, 2010

Dad's journey to recovery..Part ??

 Lama dah tak update bout Dad's recovery after kena stroke..it has been almost 8 months after Dad kena stroke.. i would say he is getting much better to recover..alhamdulillah..from fully bedridden on the 1st time kena stroke now he can walk slowly with the aid of walking stick..alhamdulillah syukur sangat coz when he kena stroke for the first time seeing him in ICU DSH was really a "challenging" ..our emotions and hope for  for him to walk again..

   Thanks to his daily routine to NASAM where he learn alot recovering after stroke attack....besides usaha of all kind of alternative medicine named it accupunctur, reflexologi, urut, and the latest one Bekam and also our doa pada Yg Maha Esa, alhamdulillah he show improvement..

  

Tuesday, February 16, 2010

8 Months Old Emran




 This boy is getting very and very clingy to Ummi and Abah..adooi laaa..kalau nampak aje mesti start nangis suh ambik n suruh dukung..siap hulur tangan lagi...jeles pun boleh tahan juga..hehehe..if Najla sits around us,he will start panjat all over us and start pulling kakak's hair or baring/hempap atas kakak so that he can sit between us..Mulut pun boleh tahan riuh..

ia part of me wish that u don't grow up too fast little guy...miss your baby smell..happy 8 month old Emran Danish..

Sunday, February 07, 2010

Denai Alam residence- get together





 Today ada activity get together untuk penduduk-penduduk Denai Alam.....it was held at the DARC ( Denai Alam Recreation & Riding Club..)..haaa tak sangka kat Denai alam nie ada tempat menunggang kuda..the event starts at 9.00am..ramai juga penduduk denai alam yang datang..tak sangka plaks sambutan dia meriah juga laa..it was the first family get together organized by persatuan penduduk Denai Alam..

    event hari tu just utk perkenal-kenalkan ahli jawatankuasa persatuan penduduk..mana tau ada masalah mcm my previous entry..insyaallah mereka akan bantu.....at least dapat berkenal-kenalan dengan jiran -jiran lain di denai alam...we all also join the persatuan penduduk with very minima fee..

   the children have fun juga laa sertai pertandingan mewarna..besides perkenalkan ahli jawatan kuasa mereka juga memperkenalkan the DARC...they organize quite a lot of activity like menunggang kuda for all..boleh belajar with a fees of RM120/month ...the lesson is once a week..30 minit...for children and adult..its affordable laa but we had to keep aside first the plan to enroll Najla..

   besides menunggang kuda,boleh sertai aktivit menunggang basikal ( every Sunday morning @ 7am), badminton dsb...insya'allah hubby said akan join one of the event..perhaps main badminton laa kot ..

  overall Oklaa the event..food and drink pun disediakan memang lovely laa..

   

Friday, February 05, 2010

Distress call from neighbour

 yesterday at around midnite i got a distress call from my neighbour...she  called me twice but i did not pick up...coz nama dia tak keluar pula kat my hp..i was thinking sape laa yg main tepon tengah malam buta nie time org nak tdo nie.. suddenly terpikir gaks maybe my neighbour kot...check-check balik HP memang sahh...belum sempat nak call balik dia hantar sms kata if you are not asleep pls help me, ny house ada pencuri...i was terkejut jugalaaa..cepat -cepat kejut hubby yg sedang lena kata umah Ms May sebelah masuk pencuri..dia sms

   So hubby quickly open all the lights and went out to jenguk-jenguk...i make a 999 call and inform the operator suh polis datang cepat ke Denai Alam..we all pun takut juga laa..yerlaa mana tahu dia bersembunyi lagi dalam rumah Ms may tue ke...hubby went to call out for help from a few people yang kebetulan lalu lalang...wooo kecoh oo depan rumah kitorang kat denai Alam..semua yg datang bawa golf stick, kayu dsb kumpul depan rumah Ms May tue...She was alone wirh her maid and also her 3 year old son..her husband outstation..of course laa dia takut.kalau i am in her shoes pun i will be quite scared juga..

  Tatau berapa minit after my 999 call polis datang...hubby tak kasi keluar and suruh tengok-tengok kan anak-anak .coz Ms May inform him that pencuri maybe masuk ikut bumbung...her air hole terbuka sikit..she just got back from somewhere and notice kat bilik atas ada ruang kat siling mcm terbuka ie mcm force entry...tue yang dia takut sangat kot-kot pencuri bersembunyi di atas siling ke....so dengan segala peralatan seperti pisau pendek, torchlight,screwdriver( hehehe...) i standby kat atas

   Polis datang check semula tengok tak de apa....fuhh lega...i was so scared juga laa coz half and hour b4 midnight i go out and jemur baju sorang -sorang...slalu hubby temankan tetapi semalam dia terlalu penat jadi terlena awal sket...dah kejut tak gerak so i proceed to jemur baju with all the lights open sampai rumah terang benderang,,,dalam hati tak putus -putus ucap syukur sangat laa coz tak jadi apa -apa..mana tau time jemur baju mereka panjat pagar and amik kesempatan masuk rumah...eiiii harap dijauhkan...

Tak sangka dalam situasi sebegini hubby manage to make new friends berkenal-kenalan dengan mereka yg duduk denai alam...since we all pun baru pindah ke sini jadi tak berapa kenal laa sangat dengan kejiranan ini..they have the Denai Alam Resident Association ( DARA)..and dah buat 3 meeting..we miss all of them since we were not here before this...they will be having another meeting this sunday...have to go to kenal-kenal with other community yang duduk denai alam..mana tau time emergency mereka boleh tolong...we need to try to know each other...just in case..

 trauma betul laa pasal pecah rumah nie...