Tuesday, February 21, 2017

The boys First football Friendly match - Prokidz Academy


 Nervous and Excited.. itulaa gambaran yang boleh dikatakan untuk both boys Emran and Rafeeq untuk bermain dalam match pertama mereka sebagai pelatih Pro Kidz Academy.. Its been almost a month mereka join football club and they really enjoyed themselves.. 


 Last Sunday Pro Kidz Academy ada menganjurkan friendly match dengan Elroy Football Club.. All the trainees terlibat.. because ada under 8, under 12 and under 15 match

 The Friendly match di adakan di padang bola Denai Alam bermula jam 2.30pm.. seronok sangat mereka.. kali ini coach Muzz kasi chance kat mereka semua skali untuk bermain..wahhh memang best laa pendedahan untuk mereka..

Lawan mereka dari El Roy academy wahh dari segi Fizikal memang kalah laa anak anak cilik Pro Kidz..hehehe..mana taknya ..yang Pro Kidz punya team under 8 semuanya dari age 3 -8... and team El Roy rasanya dari 6 years and above.. 








 Mereka menjalin Persahabatan di padang bola..


before the start of the game.. coach Muzz arrangekan pemain untuk main the 1st half of the game.. both Rafeeq and Emran main dulu untuk 1st half of the game..

 

 both husband and i tak henti henti support mereka dari tepi padang..begitu juga yang lain..kami yang excited tengok mereka..ahahaha.. terjerit jerit kasi support.. Rafeeq macam nervous and confius nak attack pasukan lawan..adess. takpe first time for him..berbeza dengan Emran yang sangat agresif.. sampai nak bergaduh dengan pasukan lawan yang pegang and tarik baju dia masa rebut bola..adess..

Memang kecil kecil cili padi..semua  serangan pasukan lawan mereka berjaya stop dari menjaringkan gol..bravo...good job boys...1st half keputusan seri 0-0..
masuk 2nd half Rafeeq dah penat jadi coach tukarkan dengan pemain lain.. and permulaan 2nd half tak sampai seminit pun  Emran tendang bola dari tengah padang straight terus gol....alhamdulillah..

Rafeeq yang nervous.. takpe good try

 serangan dari pasukan lawan berjaya jaringkan gol dan kedudukan jadi seri 1-1.. kami tetap tak henti henti kasi sokongan pada Pro Kidz boys .. Pasukan lawan berjaya mendahului 2- 1 tapi around 10-15  minutes before game end Yusof dari Prokidz berjaya menjaringkan gol dengan menjadikan kedudukan seri 2-2.. alhamdulillah..

Bersalam salaman selepas game End

 Pro Kidz Academy ( Merah) vs El Roy ( Biru Kuning)
 Overall good game for both team...alhamdulillah.. and the Pro Kidz boys had shown a very good teamwork and sportsman ship.. and what can we say the coach sangat sangat sabar dan kasi mereka semangat dan bimbingan dan yang paling penting kasi mereka chance untuk gain experience 









 

Wednesday, February 15, 2017

Exclusive Meet and Greet Event - Olicandy and Fattah Amin


 Beli Satu botol Olicandy( trademark dia Kunyah kunyah gebu)  nak cuba untuk Health Supplement..  and i bought it on Thursday via their HQ.. its a chewable tablets







 On Friday terima SMS daripada the HQ saying won the 2 exclusive VIP ticket to the event..ahamdulillah memang rezeki..kebetulan hari Jumaat amik half day sebab ada appointment kat Nissan Glenmarie dan tak tahu apa jadi boleh pula terlupa bawa phone ke office.. 

 Balik rumah around noon tengok phone ada that SMS..terus reply cakap insya'allah will attend.. the event was held kat De'Ghoufran TTDI... Since husband tak nak pergi dan juga anak anak pun tak boleh pergi ajak my dearest friend yang stay nearby, Lida untuk teman kan gi.. Pakaian kena ikut theme color white/ Nude.. nasib baik ada dalam wardrobe.. tak perlu laa nak membeli..


 We arrived before 7.00pm..selepas register terus ke masjid Ghufran di sebelah event place tu untuk ready solat maghrib..event mula selepas maghrib.. its exclusive for 300 person only..

The tickets that i had won.. termasuk dalam ticket adalah door gift yang awesome..ada tudung..ada voucher ada macam macam lagi laa...





  Selepas maghrib masih ramai tetamu yang keluar masuk ..we all seated kat meja no 14.. around a few tablets dari main stage.. sambil tu berkenalan juga dengan 4 pasangan pemenang yang lain...bertukar tukar cerita sebelum event start..


Pentas set up yang cantik ..  



  The emcee for the night was Fiza Shabjahan... seronok juga dengar dia celoteh.. selepas tu dengar sedikit ucapan daripada founder Olicandy Pn Puteri Zarith.. 
Around 8.30pm macam tu baru Fattah sampai.. as usual dia cool aje berjalan atas karpet merah menuju ke pentas and was given round of applause by the audience.. 




   Acara pertama Q&A session atas pentas dan Fattah bercerita tentang perkembangan terbaru beliau.. lakonan terbaru..aktiviti terbaru..Ok laa more pada his career not  his personnel life ..rasa dia pun mesti rimas asik nak  jawab orang tanya about his personnel life ..jodoh pertemuan itu ketentuan ALLAH dengan siapa dia bersama nanti sebagai pasangannya biar laa.. semoga dia diketemukan seorang wanita yang baik dan solehah sebagai penlengkap hidup dia insya'allah..

  Event macam nie lebih santai.. then ada seisi cabutan bertuah di mana hadiah hadiah yang di tawarkan memang sangat lumayan tau..hadiah utama penginapan ke London UK dan hadiah2 lain percutian yang memang awesome tajaan suria resorts. ada juga hadiah hadiah seperti TV, tudung swarswoski bernilai 1K dan ticket naik helikopter.. dan yang paling best bila  one of adik perempuan Fattah menang the tudung.. Fiza the emcee pun tak tahu itu adik Fattah but we all yang tahu nie terus kasi moral support..
dan mereka  suruh adik dia untuk cium tangan Fattah after terima hadiah tersebut..hehee..comel aje gurau senda adik beradik di atas pentas..
and seperti biasa bila gambar itu jadi viral orang yang tak tahu akan kata macam macam.. and memang pun siapa yang upload gambar tu kena letak caption jelas jelas adik kandung dia ye.. so takde laa haram nak bersentuhan atau cium tangan dan sebagainya..


 selesai acara pertama Q&A dimulakan dengan seisi bergambar di samping start makan..quite late jugalaa dinner nya tapi tak mengapa. .We all kebetulan duduk sebelah dessert table adoii desert dia memang sedap benar.. semua menarik di makan.. 



One of the Cookies yang ada kat dessert table


  Kali ini takde autograph session cuma seisi bergambar  setiap meja bersama Fattah di atas pentas..

Seisi bergambar di atas pentas..tak tahu laa camera mana yang nak  ditengok..banyak sangat camera official di atas pentas..

      Untuk table kami adik sebelah kami bertuah memenangi satu ticket percutian ke Cherating ..wahh seronok benar dia..rezeki dia..

 Kemuncak event ialah pencarian wanita terakhir for the night..dia panggil sesiapa yang sporting untuk naik di atas pentas..ada akak nie memang sporting dengan support kawan kawan dia kat bawah pentas..ehh bukan akak more pada mak mak..aha...
so dia berjaya memenangi gelaran "wanita terakhir" pada malam tersebut dengan membawa pulang hadiah hadiah yang sangat menarik.. 
Fattah Amin bersama Penganjur pada malam tersebut Puan Puteri Zarith dari Olicandy dan juga Puan Pija dari Minaz. my.. yang Fattah pegang tu anak puan pija nama Warda..so ejaz bertemu dengan wardah semula..heheheh 

 Overal we have fun at the event..thank you Olicandy for the free tickets.. and thank you to my dearest friend Lida sudi temankan..kami berkenal kenalan dengan sahabat sahabat baru di event tersebut..berkongsi cerita..





lida tq sudi temankan

 

     
 
 
 



 
 




Wednesday, February 01, 2017

4 Days CNY 2017 Leave


4 hari Cuti CNY tak ke mana as our house major disaster..erkkk sebab nya lantai parkir dah start give way dan sebabkan hama ..we bought the house in 2004.. ours was 1st phase dah hampir 13 tahun dah rumah itu.. 

So project time CNY adalah untuk hack all the lantai dan gantikan dengan tiles.. daripada tangga sampai the whole upstairs... maka berkampunglaa we all kat rumah shat  ..kids excited laa lepak rumah shatirah  layan their little cousins 

slow progress but alhamdulillah managed siap on time yesterday evening...after all the contract workers pergi baru laa mencuci sikit-sikit kat atas..tak boleh buat semua sebab short time since today dah start kerja balik...and got to know from the contractor mereka nak cat sikit2 lagi..tambah lagi 2 hari..so bertabah laa sampai weekend nie untuk tak naikkan the things upstairs..hanya pasang semula IPTV dan internet.. 


 besides on the 1st day on CNY hadiri majlis perkahwinan ex jiran Denai Alam.. anak arwah Encik Mawi dan Puan Roziah di IDCC Shah Alam.. happy faces of Puan Roziah terima menantu perempuan sulung.. i am sure if Arwah Encik Mawi is here he is way to happy with the wedding of his son..takdir Allah Arwah tak sempat untuk menyaksikan perkahwinan anak lelaki beliau.. 






  Untuk Abdul Razzaq Qayyum dan Fara.. selamat pengantin baru semoga ikatan perkahwinan yang di bina akan berkekalan ke akhir hayat insya'allah..