Tuesday, January 24, 2017

The Boys and Football club - Prokidz Academy


This year memang Emran and Rafeeq dan gtau awal awal to us nak join Football Club.. ada searching around for it..masa search around a neighbour wassap kata ada club baru dan training kat Denai Alam.. wahhh excited habis laa sebab dekat dengan rumah.. .

The club was prokidz academy... wassap the coach.. coach muzz..coach muzz explain on the details training will be on every Saturday AM dan Sunday PM.. 

The boys excited ..training saturday AM at 7.45am tapi by 7.00am mereka dah siap..hehe..punya bersemangat..hari pertama takde boots bola lagi sebab tak sempat nak beli.. so kebetulan masa tu ada Kronos /Brooks  Warehouse Sale kat Seksyen 16 till 23rd Jan 2017.. Apa lagi selepas training we all pun cepat2 ke sana.. memang berbaloi sebab dapat cheap bargain for the boys boots,( nasib baik ada saiz especially Rafeeq punya) , shinguard, stokin bola dan juga beg kasut.. 


The boys were given their jersey on the 2nd day of training

 Seronok tengok U12 main..kelakar pun ada bila masing masing tak nak pass bola kat kawan..hahaha..coach Muzz sangat sabar mengajar mereka..







 Besides coach Muzz ada lagi 2 orang coach from Nigeria .. they are international school coach.. and they trained the elder ones ( above 12 years old)..

 They learn the correct technique.. they learn the correct way to dribble the ball..they learn how to control the ball.. oklaa memang kena sabar.. 





 the boys are looking forward for the training every week.. alhamdulillah..
 



Tuesday, January 17, 2017

Farewell 2 Pharma Operators - Romlah & Tini


Minggu terakhir untuk 2 orang pekerja Pharma... 5 tahun kerja bersama mereka.. 


Mereka akan pulang semula ke Negara asal mereka sebab dah habis kontrak.. mereka berdua sangat rajin dan prestasi kerja memang bagus..

 Kami mengadakan jamuan ringkas untuk mereka.. mereka menitiskan air mata..terlalu sentimentel untuk tinggalkan kami semua di sini..


Moga ada rezeki untuk bertemu lagi..dan selamat maju jaya untuk mereka berdua





 

Wednesday, January 11, 2017

Dalam kenangan - Arwah Hjh Pon bt Hj Othman my beloved aunty


 Yesterday night masa tengah tolong Najla dengan her homework received Whatsapp from my dearest sister menyatakan my beloved aunty in JB Mak Pon passed away..terkedu sekejap.. 

 Sedih dalam hati.. a dearest aunty..  a lovely and caring aunty...selalu masa arwah dad masih ada, arwah Mak Pon and his husband arwah Pak Karim will make frequent trip to KL ..they will stay at our TTDI home for few weeks kadang kadang just to spend time with arwah dad and mum.. bercerita tentang semuanya..Arwah famous signature is kuih cheese ..ala ala macam hot cross bun..tapi its kuih raya laa.. dalam ada jem.. memang sedap

 Arwah Mak Pon di diagnos dengan kanser usus lebih 10 tahun yang lalu..she had a major operation buang sebahagian daripada ususnya dan sejak dari itu she is on stoma bag.. ( a bag outside the usus untuk membuang najis perkumuhannya)... seorang yang positif.. beliau terima keadaan beliau dengan redha..beliau menasihati kami tentang keperluan keperluan melaksanakan solat wajib dan solat solat sunat serta tidak lupa membaca alquran..

 Last trip to JB in Sept 2016 was a planned trip to visit her..siapa sangka itu merupakan pertemuan terakhir bersama beliau..We had a good 3 days 2 nite in JB.. most of the time was spend at her house although we are staying at the hotel .. she was so happy seeing us..and she do ate alot masa kami ada.. she ordered satay laa.. itu ini for us.. seronok makan ramai ramai..

in Oct 2016 she fractured her hips..terjatuh di bilik air.. we did not managed to visit her after that .. and last 26th Dec 2016 she turns 75 years old..
  
Couldn't make the trip to JB for her funeral..hanya mampu berdoa dari kejauhan semoga arwah Mak pon di ampunkan dosa dosanya dan di tempatkan di kalangan orang orang yang soleh dan solehah.. 


Innalillahi wa inna ilaihi rajiuun... dari Allah kita datang kepadaNYA kita kembali.. 

 
From my cousin's FB picture .. last sambutan hari Raya aidilftri.. Arwah bersama anak anak beliau..all boys.. 

Salam Takziah to my dearest cousin Amir... Cousin Syah and cousin Hakim..




Tuesday, January 03, 2017

Visiting New born - Baby Ahmad Haris

Dah Masuk tahun 2017.. kejap sahaja rasanya.. on 1st January kami mengambil kesempatan untuk visit sahabat merangkap my adik angkat Huda yang baru dikurniakan cahaya mata pertama..


Alhamdulillah syukur cahayamata yang di nanti nanti selamat dilahirkan via C- Section pada 13 Dec 2016 yang lalu


 tak tergambar dengan kata kata bila melihat baby Ahmad Haris.. my dearest friend had gone thru everything in order to get pregnant kerana dia mengalami penyakit endometriosis.. and all treatments was done untuk rawat nya sebelum boleh pregnant..

alhamdulillah she went thru all the treatment.. ada misscariage juga pada kali pertama pregnant dan alhamdulillah rezki dia pregnant lagi dalam masa terdekat selepas misscarriage..

Huda mengalami Gestational Diabetic Mellitus iaitu keadaan di mana dia mengalami kencing manis disebabkan oleh pregnancy   dan juga pre eclampsia( iaitu keadaan darah tinggi semasa pregnancy ) ..so baby dilahirkan secara emergency C- Section pada minggu ke 38..

Ahmad Haris bin Ahmad Inamul Hasan





  Both baby and mummy are still on treatment due to baby jaundice dan juga mommy nya still ada traces of protein dalam urin nya.. ( pre eclampsia masih ada lagi) so memang kena monitor takut effect pada ginjal


anak -anak bila datang ke rumah ayah huda di sungai Buloh memang excited sebab banyak kucingggg....semua cantik cantik dan gebu sangat.. sebab ayah huda memang bela kucing kucing yang cantik dan unik





Kucing kucing ini ada rumahnya tersendiri dan ada penjaga tersendiri..seronok sangat tengok..selain tu ada arnab , angsa dan sebagainya kat rumah ayah huda nie..memang excited habis mereka nie..


  Dearest Huda dan Hasan, tahniah atas kelahiran cahaya mata sulong..semoga Ahmad Haris membesar menjadi anak yang soleh...welcome to parenthood.. welcome to sleepless night pengalaman tu..hehehe

My self and Huda..we have known each other more than 15 years.. Semasa beliau tingkatan 4 di KK dan kemudian berhijrah ke KL ..menyambung pengajian dalam diploma Farmasi dan seterusnya menyambung ijazah Farmasi.. she is a pharmacist too..