Tuesday, December 29, 2015

Discoveria @ Avenue K


 Cousin's day out...memang seronok the 3 of them bila di ajak ke Discoveria untuk tengok dinosaurs..it was a last minute planning dengan my cousin Mimi and her family ..since the children tak puas nak main sesama  during the kenduri aqiqah so why not ajak outing..

  
    We plan to meet at Discoveria before 10.00am since dia buka at 10.00am..alhamdulillah tak jem sebbab we all pergi masa hari Krismas .. ...Avenua K is a new shopping mall kat jalan ampang..just opposite KLCC..

     
 When we arrived takde orang datang lagi..hehehe..best laa kami jadi orang kedua beli tiket..beli guna cimb or maybank card dapat discount 20 % ..the ticket is price at RM25 per head..lepas diskaun dapat RM20 per head..

  Masa trail dino no camera's allowed ..kids learn all about keturunan dino..and dalam tu ada aktiviti rock climbing juga.seronok laa Emran , Najla , Eusoff and Ayra try rock climbing..cuma Rafeeq sahaja agak takut dan cuak dalam gelap especially bila dino tu gerak -gerakkan ekor dia and also angguk kepala


                                               





       The Dino trail is about 1.5 hours - 2 hours..after that myself and mimi lepak sini while husband and Lamdek pergi Solat Jumaat kat Masjid Syakirin KLCC..its just a 12 minutes walk..
lepas solat we all plan ke GM Klang pulak since the children excited nak beli lego laa plaks..overall memang hari tu berjalan sakan laa kami..


Monday, December 28, 2015

Mummy 68th Birthday



Alhamdulillah 24th Dec 2015, mummy turn's 68...alhamdulillah Allah masih panjangkan usia mummy untuk kami berbakti kepadanya... Our doa moga mummy sentiasa dalam kesihatan yang baik insya'allah..

 Kebetulan pada tarikh ini adalah cuti umum..Shatirah and Musaab adakan jamuan kesyukuran and aqiqah for their latest edition..  We had nasi lemak ayam goreng, char kuay teow, sandwiches and dessert such as cakes, brownies and also kuih muih..




                                                       the gorgeous Victoria Sandwich cakes




  


Monday, December 21, 2015

My latest Niece + Mini go Cart crash


 My sister Shatirah safely delivered a baby girl on 16th Dec 2015 at Tropicana Med Centre .. Alhamdulillah bertambah laa anak sedara... 



After visiting Shatirah bring kids pergi Aeon Seksyen 23 for grocery shopping.. bawa Emran and Najla try the go cart tu..oklaa juga tak mahal sangat.. RM 10 for 15 minutes dan naik berdua unfortunately Najla too excited pergi letak kaki kat bawah dan apa lagi ter accident sikit..kakinya bergeser kat jalan... nasib baik dia pakai jeans tapi jeans tak tebal sebabkan ada kecederaan sikit...apa lagi menangis laa si kakak tu langsung tak nak main dah..



  Emran too excited nak main lagi..next time yaaa.. cuma sebab track nye pendek jadi agak boring main pusing -pusing kat tempat tu for 15 min... next time ada rezki pergi tempat lain pulaks


Monday, December 14, 2015

Convocation Lil BIL + Holiday at JW Marriot Putrajaya





  We had planned earlier for a year end Gathering with the inlaws sempena bro in law Convocation..awal-awal the convocation was planned tp be held in PWTC tetapi ditukar ke PICC...

  Sambil meraikan konvokesyen sambil membawa anak-anak bercuti.. booked 4 rooms kat JW Marriot Putrajaya.. Since hari Jumaat adalah public holiday untuk Selangor, so we checked in on Friday 11/12/2015..

 The hospitality at JW Marriot Putrajaya was superb... Called them for early check in since everybody tired selepas bangun awal pagi jumaat tu temankan lil BIL ( Pak Su Yap) ke PICC untuk rehearseal dan amik jubah konvokesyen ..

Hari pertama sampai check in.kids boring dalam bilik so ajak mereka turun ke Kiddy world.. takde banyak benda yang menarik sangat kt Kiddy world..their PS2 rosak..cuma kids boleh tengok movie like madagascar, minions etc

petang hujan renyai -renyai tapi after Asar turun juga bawa mereka ke Pool..memang heaven laa pool nye..besar dan puas hati..boleh main water polo dan juga boleh main beach ball sebab dia ada mini beach volley ball court 





 malam mereka sema nak jalan -jalan round Putrajaya tengok suasana malam but our kids dah letih dan tertidur awal.. 12.12.2015 konvokesyen Pak Su Yap sidang Petang..sempat laa mereka seround turun Pool lagi..

             Alhamdulillah lil BIL berjaya tamatkan pengajian dalam bidang Education ( Major Counseling / Early childhood ). Usaha gigih beliau memang berbaloi since he really works hard kerja part time untuk membayar yuran pengajian...he started dari bawah..lepas SPM ..amik STPM...then dapat tawaran masuk kolej TAJ , Ipoh .. working part time jaga CC, kerja tolong jadi penanggah orang kawin ( member dia) dsb untuk mendapat duit lebih

            

 Mak orang yang paling gembira..alhamdulillah anak bongsunya berjaya menamatkan pengajian..out of 6 anak-anak mak ..ada 3 degree holder dan 3 diploma holder...alhamdulillah..