Sunday, May 24, 2015

Noble Kids Denai Alam Sports Day


Today boys sports day ...excited bangun awal sebab kena ada di school before 7.30am...Alhamdulillah mereka tak meragam untuk bangun pagi...mood mereka pun ok malah excited nak bersukan

   Ada 2 sahaja rumah sukan this year..red and yellow team...both Emran and Rafeeq sorang rumah merah and sorang rumah kuning..so ummi and abah pakai baju kaler lain -lain...:-)

  Its fruit theme...strawberry for red house and bananana for yellow house...effort teacher2 graduan UPSI memang Alhamdulillah superb...setiap kids 4 years - 6 years old main games 2x seorang..Rafeeq dapat medal emas while emran kecewa sebab dapat satu emas dan satu perak..my dearest son Emran life is not about winning..a long journey more to go insya'allah






Tuesday, May 19, 2015

WEDDING



 
 
 
 
Last Saturday night wedding at Bora Ombak Ampang..2nd cousin wedding..Anak Uncle Mohsin and Aunty Norizan eldest daughter got married to an Indonesian guy..
 
Congratulations to Nadia and Riza.. Nadia was a journalist at NTV7..seems she followed her father footstep terlibat dalam bidang kewartawanan..yes uncle Mohsin( Mum's cousin) was a famous journalist @ tv3 dulu..
 
Nadia married Riza who hails from Banda Aceh...penyatuan dua Negara..Alhamdulillah moga ikatan perkahwinan yang dibina akan berkekalan insya'allah..

Monday, May 04, 2015

Pesta buku antarabangsa 2015

 This year PBAKL memang rezki yang tak di jangka..went twice as banyak sangat novel2 best yang keluar sempena pesta buku..yes yes i am peminat tegar baca novel..its my own way to release stress selepas bekerja..lain orang lain caranya..as for me i love reading novels..
 Went on the 2nd day masa pesta buku bermula..ramainya orang kat few gerai..have to queue quite long sebelum dapat bayar..borong quite a lot of novels with discount ofkos..at bilik mawar masa kat gerai idea kreatif publication masa borong few novels during payment the staff ajak untuk sertai cabutan bertuah but it will only be held on 1st may..i just say ok since dari awal memang plan nk dtg 1st may actually..and we already plan to have a quick vacation with kids kat hotel sebelah pwtc tu..
  Tak sangka nama terpilih antara 30 orang yang bertuah itu..and tak sangka ada artis..i was told it was a private event and they will close the door..

  On that day..ramai betul yang datang..tempat jadi sesak..since awal2 mrk kata its private event tapi lelama susah juga sbb orang makin ramai..event sepatutnya start at 4pm tapi x mula lagi..the artis hero malaya fattah amin got stuck at traffic jam..ramai yang younger generations datang teruja nak tgk fattah..bila fattah dtg wahh havoc juga mereka jerit jerit handsoooooomenya..remind me of my younger days bila i am at their age..hehehw..skrang dah tua tak sesuaii langsung..haha..fattah amin was an actor cum singer..he was 10 years younger than me...baya my youngest bro in law ashraf.(sempat google ahaksss)
  After ucapan..selfie..welfie..event started..terus cabutan bertuah start dari saguhati..ramai juga nama yang dipanggil tapi tak ada..i was not really paying much attention hehe tapi start 3rd prize..then 2nd..i was all ears..bila dia panggil grand prize my name i was shock..hahaha..sempat jerit yaa saya orangnya elyana abd rahim..hahaha. hadoii

Dapat hadiah selimut bedsheet and bantal special selimut malam..( novel selimut malam by hani fazuha)..alhamdulillah syukur..memang rezki yang tak di jangka...awal memang sangat berat hati nk gi sebab ramai sangat orang..(i fell uncomfortable at crowded place). Tp husband yang galakkn..

Thanks dearest husband jagakan the kids..during the event dapat berkenalan dengan member baru k.aien yang juga peminat tegar novel2 ..and she is staying nearby denai alam juga....