Monday, November 17, 2014

Noble kids Denai Alam Annual concert 2014



This year concert held kat MSU juga sama seperti tahun lepas..this year  Emran dah masuk 5 years old so he joined the Khail Gibran Class ..

 Awal -awal  teacher dah inform that he will be joining Nasyid and also role play drama.teacher did not thell what drama title but he kept on singing Snow White song at home..so tau laa dia akan perform untuk drama snow white :-)





selain tu dia performing Michael Jackson ghost  song..comel Aja hantu hantu tu..



next year insya'allah Rafeeq akan join too ...

Monday, November 10, 2014

Mallaca getaway



 Last weekend punya cerita.. .cuti cuti Melaka bersama warga opis...manage untuk dapat promotional rate kat bayview Melaka sebanyak 7 room ..memang murah laa since its a 4 star hotel .makanan pun sedap


   yang join seramai 24 orang..we collect money to book a Nissan urvan... since a few foreign workers pun nak join sama so Nissan urvan memang sesuai laa..surf internet survey van tersebut..kebetulan orang yang sewa van tu kedainya di kg melayu subang..memang  rezki kami laa dapat dekat...

    bertolak dari Shah alam arounf 7.30am..hujan lebat sepanjang jalan..Alhamdulillah sampai di R&R dengkil meet the rest of the team..cuaca dr sana ke Melaka tak hujan ...anyway sampai Melaka around 10.30am bring them to A Famosa kubu...penat memanjat kubu sampai atas hujan laa pulak....adess..masa turun bawah kids nak naik beca..naik laa beca kami berempat beranak..husband tak nak naik sebab nanti dia kata orang bawa beca tu wheely sebab dia berat..hahahaha...kids sangat enjoy naik beca...harga dalam RM25 per beca..

  then we proceed makan asam pedas kat dataran pahlawan..after that proceed untuk check in...wahh memang berbaloi laa stay kat bayview ..best sangat room dia..

 malam merayau cari ikan bakar and plan untuk river cruise... berjalan ajelaa kami since its a short weekendgetaway tak dapatlaa melepak kat hotel sangat...

  esoknya selepas checkout kami proceed cari Klebang coconut shake...sampai sahaja dah beratur panjang...tapi servis sangat cekap..salute..salute..

   overall memang penat tapi berbaloi..should do it more often with them..seronok jalan reramai..
and budget per person for the operator pun have to take into consideration..needs to plan properly for them...bersyukurlaa untuk mereka yang bergaji lebih dari 900 sebulan..reality hurts but that's the fact...



Sunday, November 02, 2014

Dinner treat.. Dkyangan Steamboat


 Alhamdulillah last salary our company kasi bonus..syukur sangat2 atas rezki yang diberi ..so we decided nak ajak makan steamboat...

 We all went to dkayangan steamboat section 13 Shah Alam..first time dating sini ..selalu pergi Hayaki jiran sebelah sahaja..makan Steamboat kena makan reramai baru best.. A day earlier dah call untuk booking for  20pax..ajak mum and Mak join along..

  Masa kami sampai dah ramai orang dah..since we all gerak lepas maghrib around 7.45pm..parking pun kena jauh sikit..Alhamdulillah tak hujan..

  Makanan kat sana boleh tahan..semua sedap2..we had the steamboat + grill + free flow makanan lain ..kambing bakar masa kami sampai dah licin plaks...service pun memang tiptop..workers dia cekap fill in the buffet tables bila the items depleted.. Kids have fun kenyang makan seafood..najla tak habis -habis ambil udang untuk letak atas grill tu..

   dessert pun sedap..the cakes.. ice cream.. rojak buah...dan lain2..sesiapa  nak gathering or celebrate birthday memang sesuai..tapi weekend memang ramai;..kena call booking dulu...