Thursday, June 27, 2013

Akibat Gurau -gurau yang terlampau






just minutes before maghrib prayer yesterday najla and emran main kejar kejar..najla pushed emran and unfortunately emran knocked his mouth kat bucu katil..

i was preparing myself for the prayer ...look back and tengok darah dah membuak..angkat his lips tengok dah "ripped" dah nie..geramnya pada Najla but yet sabar...sabar...

cepat cepat bring him to clinic kat Denai Alam nie..just 5 min drive..M.Officer tengok kata tak berani nak buat..kena refer pada specialist..bawa ke DEMC.. M.Officer sana pun tak berani buat..kena call dentist...dentist not available at night.. kalau nak jahit his torn gums had to put him to "sleep" ie General Anasthetic....DEMC full..was asked to try other hospital..Ookeh..

 went to KPJ selangor specialist...the visiting dentist is the same dentist kat DEMC..cuma DEMC kalau kena admit no bed available..so takpelaa ke KPJ Selangor sahajalaa just in case kena admit..
M.Officer sana pun cakap benda sama..tak boleh buat..kena call dentist..alhamdulillah he managed to grab the dental specialist Dr Firdaus..Dr Firdaus advise if no bleeding can come the next day...

today kena ambil EL to bring him to see Dr Firdaus..after much assesment alhamdulillah Dr kata tak perlu jahit..alhamdulillah syukur sangat-sangat...kun fa ya kun..his torn gums starting to heal...but will be slow progress..maybe needs weeks to heal..if ada pus baru datang balik


moga segalanya baik baik sahaja...insyaaallah..

Wednesday, June 19, 2013

its been 3 years




           
         

Tuesday, June 18, 2013

Happy 4th Birthday my dearest Emran Danish



 18th June 2009 when Dr Norashikin of Pantai Bangsar informed that his heartbeat is too high via CTG we got slightly worried..turning left and right inside the labor room does not make any much different...relaxation also did not make any much different..decisions had been made..he could not be born via SVD..i had to undergo C-Section to take him out..

        redha .....that's what i felt on that day,...getting ready to be pushed into the OT..suasana sunyi...and Dr Norashikin inform needs to be on Full General Anasthetic.. Not half body as she was worried about any complications..


          buka mata after quite a long sleep  ( 2 jam lebih due to the sedatif effect)  rasa perut kempis..the 1st question to the nurse in charge  kat standby OT bay is how's my baby boy?

    Alhamdulillah he was born with perfect health...bersyukur pada ALLAH atas kehadiran Emran dalam hidup kami after 4 years we got our 1st child.. rewind back the memories ..he was our "strenght" in a  unique way..kelahiran dia saat arwah dad was coma for a week due to stroke..kelahiran dia bila myself have to ignore a strict confinement period just to ulang alik from Pantai to DSH ..and kelahiran dia satu rahmat dari Allah..kami ( myself especially )  belajar sabar dan redha atas ujian Allah pada dugaan penyakit arwah dad..dan saat ulangtahun Emran yang pertama arwah dad pergi menemui penciptaNYA..

   for me i remember his birthday month ...to be more specific his birthday date as a unique date...it will always remain in my heart..coz setiap tahun menginjak ke tahun yang baru,..akan mengingati tahun ke berapa arwah daddy left us forever..

    Abah called him " Ummi versi lelaki"...Teacher said he was talkative in class..he talks alot.. kalau dia tak datang sekolah sunyi....sharing toys is a  no nooo for him...supermarket yang ada toys was his favourite destination.. where ever he goes..mesti akan pawww beli at least satu kereta...

   
     Emran Danish... bermaksud berbudi bahasa  dan bijaksana....Ummi, Abah, kakak Najla and adik Rafeeq doakan Emran menjadi anak soleh ..yang sentiasa mendoakan kami dunia dan akhirat...
Happy 4th Birthday my dearest son...love youu so much

     





   

 


Monday, June 17, 2013

Spiderman...



 tahun ini anak bujang demand nak spiderman theme for his birthday...layan ajelaa...



Sunday, June 09, 2013

Short vacation...Concorde Shah Alam



 it was an  adhoc plan..kids dah boring sangat duduk umah  so plan bawa mereka pergi holiday kat shah Alam ajelaa..last minute booking ke Concorde Shah Alam..last minute juga husband plan nak ikut kawan dia camping kat Hutan Sungai Gabai..

   ajak MIL and BIL to tagged along so that i had an extra hand at swimming pool ...:-D...we stayed at premium floor..so petang petang dapatlaa evening coctail feee flow...makanan memang superb laa coctail dia..sedap..ada macam macam variety..tambah berapa kali dgn free flow of juices..

   kids have fun kat pool dgn pak su mereka selama 2 hours juga laa..cuma rafeeq aje yang tak ke pool sebab tido so dia main kat bath tub ajelaa ye dik...

   breakfast kat Melting Pot Cafe macam biasa memang sedap and banyak variety...memang puas hati..sebelum check out kids nak main pool lagi tapi hujan terlampau lebat..dapat main kejap ajelaa..sorry children..maybe next time...since bilik banyak kosong so they gave us advantages nak check out late..so far memang puas hati laa dengan layanan concorde shah Alam..although dekat aje tapi berbaloi laa nak spen time with the kids..



Tuesday, June 04, 2013

4th June...2013



 ada apa dengan tarikh ini...alhamdulillah its our 9 anniversary...alhamdulillah for the wonderfull 9 years...

            browsing back all the wedding pictures ....seeing all the happy faces.. memang mengembalikan nostalgia..tak dilupakan juga seeing the pictures of our beloved "ayah -ayahanda"  yang telah pergi menyentuh emosi..

     
              Happy Anniversary dearest husband..many more years to come insya'allah..:-) enjoy the "presentation' below :-D


9 Tahun bersama..alhamdulillah

Saturday, June 01, 2013

Pesta Buku Selangor - SACC Mall


           Dah lama dah pesta buku nie start..baru dapat pergi hari ini..itu pun mengangkut semua untuk pergi sama....pesta buku dia not that big..its in a smaller scale compared tu PWTC international book fair..tapi so far ok laa..tak sesak sangat..sangat chill aje tak perlu rebut -rebut..

          we all datang early morning..before 10am dah sampai..so senang laa dapat parking..park across kat SACC mall then walk to SACC convention centre..we had our breakfast there..ok laa breakfast dia..not too expensive..

      after makan jalan-jalan..serbu gerai karangkraf dulu coz dia punya gerai yang paling keluar..just browse thru some novels etc..beli 2 biji aje novel with discount... other booth also have lots of discount..husband beli comics kat booth Ujang..

     kids pulak serbu booth upin ipin...they bought the comic at RM1 each...after penat jalan we all cross over to SACC Mall nak ambil husband baju melayu yang order kat Gulati's..reasonable price for his size..for budak tak reasonable as they charge the same amount as adult for satu pasang baju melayu..hooo kalau order upah sana mau terbang RM 400 juga for both Emran and Rafeeq ..sangat tak berbaloi..baik cari tailor lain....the baju melayu is not for raya as awal-awal we plan to order baju sedondon for my BIL wedding..tapi mereka tak set date pulak lagi although awal-awal plan after raya..so takpelaa we just tempah ajelaa dulu maybe boleh pakai utk wedding or any other occasion lain...

      kebetulan kat SACC Mall ada roadshow nissan..apa lagi we all jenguk -jenguk laa kereta kat sana..we are in the midst off selling off our 1st car insya"allah..honestly i need a better car to travel almost 100km pergi balik from Denai Alam to Port Klang so its time laa to get a better one...

    The nissan roadshow offer better discount ..and berbaloi..its only for 2 days..so kalau berkesempatan boleh laa jenguk kat sana..kalau berkenan just bayar the booking fees...kalau tak jadi nak beli they will refund you the money..fair and square..