Monday, May 27, 2013

3 days 2 nite - Ipoh


 Last weekend we spend out long weekend at Ipoh.....we had planned earlier to bring the kids and their cousin to lost world of tambun...since the tickets had been purchased during the groupon promotion jadi memang berbaloi laa sebab diskaun banyak...kalau harga asal around RM48 per person...kali dengan kami yang ramai ..fuhh

  since we all  large group, we planned to book  a suite or bedroom apartments laa ..kalau book deluxe nak kena book at least 4 rooms.. sangatlaa tak berbaloi...so after searching high and low since time school holiday most of the hotels are fully booked, so we settle down with Ritz Garden apartments..

 ok laa ritz garden apartment...we booked the 4 bedroom ..ada pantry ,,meja makan dan sebagainya..so waktu makan malam we just bought outside food and makan dalam hotel..senang..apartment ritz garden lengkap dengan swimming pool..adult pool besar..chlidren pool alahaiii kecil sangat...tak best langsung..masuk 6 budak dah penuh dah..huhuh

         kids awal-awal mcm frust jugalaa tak dapat main pool tapi since we are going to lost world so they all kuranglaa mengkomplen.. :-D...

           kat lost world punya laa ramai orang..fuhh makin menjelang noon makin ramai so we informed the kids yang by 2pm we make a move laa..after diorang puas mandi ( although tak puas sangat sebenarnya..they want more tapi too congested) ..we brought them to the petting zoo..dapatlaa tengok binatang -binantang  kat sana ...

              my opinion regarding lost world - kalau ada promotion tickets memang berbaloi laa beli..kalau tak its quite expensive juga laa..

     



Saturday, May 18, 2013

AManVille @ Space U8


hari ini we all promise the children untuk ke Space U8..nak bawa mereka main kat Amanville tue..i saw the promo tickets kat groupon yang ada diskaun 50 %...so apa lagi ambil laa kesempatan beli...

 3 jam lebih main kat Amanville memang syok laa mereka..especially kat tempat panjat -panjat tu..orang pun tak ramai sangat ..yang penting Space U8  parking free..

       cuma sayangnya kat Space U8 takdak tempat  makan yang best..yerlaa tempat nye kurang mendapat perhatian...macam Atria Damansara Jaya..

     
    next week school holiday started...planning to bring them bercuti kat Lost World Tambun insya Allah..




   

Friday, May 17, 2013

Mother's Day Celebration - Noble kids Denai Alam

 Today ada sambutan Hari Ibu kat Sekolah Emran...awal-awal lagi teacher dah inform yang akan ada persembahan dan sebagainya..so awal-awal lagi minta kat boss nak on leave since kalau ambil half day pun tak sempat nak balik travel ke ofis...


 Emran early morning dah mengada -ngada tak nak pakai baju melayu and sampin ..so after seisi menggertak gertak sikit saying that he had to go to school with uncle Mawi terus dia nangis dan cepat2 bersiap..he hates wearing the sampin..tak tahu laa kenapa..

    sampai school he was crying again..drama king betul coz tak mahu sit with this friends..lama-lama teacher pujuk baru ok...

    event started with Doa and kemudian speech and persembahan..seronok tengok the children perform..ada seisi the children kasi hadiah kat ibu...dapatlaa kad dgn bunga...hand made by them :-)


 alhamdulillah Emran seronok ke noble kids ..although ada laa a few yg komen bout that school but my opinion they are still the best among the best..he is happy there..he loves it there..although lots of school dah masuk denai alam like Smart Reader..little Caliph .. Genius Aulad etc..but he is happy there with his friends and it had been almost 2 years he was there..so in shaa Allah we will stick to the same school as long as he is happy there


    thank you wonderful teachers kat noble kids..emran do learn a lot..emran learn how to perform solat Dhuha ...alhamdulillah..






Sunday, May 05, 2013

Selesai sudah tanggungjawab 05.05.2013



 Woke up early morning....plan to beat the traffic nak bergerak ke TTDI although it takes only less than 25 minutes to reach TTDI..takpelaa dah plan awal-awal with mum and shat we shall go together..

    by 7.30am we all dah reach kat tempat mengundi..queue masya allah sangat panjang..alhamdulillah dapat juga parking space ..so tak perlulaa jalan jauh..before 8am queue dah lebih 100m panjangnye..senior citizen above 60 dapat masuk dulu ..so we asked mum to walk forward to cut the queue..

    alhamdulillah after 1 hour plus baru selesai semuanya...met our old neighbour and friends from old school :-D..hari mengundi masih mampu untuk mengeratkan semula silaturrahim ...

   next 5 years kalau diberi kesempatan mengundi lagi  in shaa Allah plan nak tukar tpt mengundi kat area Denai alam pula..



Wednesday, May 01, 2013

Hari Mengundi...jangan lupa bawa ............



  Untuk hari Ahad  nie hari mengundi...please bring anything to balut your fingers untuk elakkan smearing pada kertas undi..kalau smearing kira kertas undi tersebut rosak laa..so since they will palit at your left fingers...so kalau yg tangan kidal macam myself for sure possibility untuk smearing tu tinggi..yerlaa dah tangan tu kena calit ink..tangan tue juga nak tulis...so bawalaa finger protecter ke...cling wrap ke..atau gloves yg dipotong  :-)


       ..my mum, sis dan myself akan mengundi di kampung halaman lama kami a.k.a TTDI..while hubster kat bandar tun razak.. after nmengundi nak kena pergi kenduri my cousin punya anak kat Dewan Merak Kayangan..the family pun tak sangka the wedding is on the mengundi day..takpelaa harap2 ramai tetamu nanti in shaa Allah