Friday, April 19, 2013

Read...Read...read...



  Peneman tatkala menunggu Najla balik sekolah ialah my lovely novels.. yaa sejak mula balik baca novels memang tak leh berhenti laa..and novel skarang pun dah diterbitkan oleh banyak publisher..i love reading the ones from karyaseni or fajar pakeer and penulisan2u..the novels ada yang memang sangat menarik laa garapannya..

            macam mana laa boleh terjebak semula dengan this hobby ialah bila habis office hour nak menunggu najla pulang selalu juga lepak kat Giant Sek 13..( since my  office hour ends at 3.30pm ..) sana ada MPH and also ada kedai 2nd hand books di samping tempat solat yang selesa..tempat makan pun senang...

          my current reading .. is Mama Mia Shaza by Emy Roberto...am enjoying it..:-D  - gambar bawah dari Encik google





       

Wednesday, April 10, 2013

Rafeeq @t 18 months



    he turns 18 month on Monday...hadiah turn 18 Months adalah ....dia kena "impetigo"....what is impetigo tu...its a bacterial skin infection ..almost 50 % kat kepala dia tumbuh macam "pimples" ..i have put on creams and ointment tapi hampeh tak jalan.....so had to bring him to see his peads Dr Ahmad ..Since according to Dr Ahmad the infection can spread to other parts of body better for him to be on Antibiotic syrup and fucicort cream


         Much better alhamdulillah..takde laa tergaru -garu kepala dia..since alang alang dah jumpa Dr Ahmad might as well as Dr to give his 18 months immunization..

        at 18 months dia banyak pick up vocab juga..yang paling tak tahan bila kakak Najla marah dia usik barang dengan shouting 'Nooooooooooooooooooooooooooooooo" .. so he will balas balik dengan lagi kuat 'Nooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo"..hehehe,,







Saturday, April 06, 2013

Piknik - @ Kalumpang



 Today we went for picnic dengan kawan-kawan sekerja kat Kalumpang ..dah plan awal-awal dengan production , QA and Warehouse people that we will not be working on 6th april...menu pun dah plan dah ..since kat kalumpang boleh sewa BBQ pit we had BBQ tepi sungai and also pot luck makanan -makanan lain..

      Since half of the team is from Klang we plan to convoi sama -sama..jumpa di R&R Rawang.. and up we go... since Hubster dah slalu pergi ke sana jadi dia laa expert jalan so kami jadi Co pilot laa bawak approximately 5 cars convoi...its approximately around 40 min drive..exit tanjung malim 


      Kids memang enjoy laa...air sejukkk sesangat..sampai menggigil gigil tak nak keluar dari sungai..:-D .. the team pun sangat laa enjoy..air bersih..tempat bersih since its a resort anf training centre jadi memang ada orang jaga laa..ada chalet juga kalau nak tdo  sana..a.da wakaf untuk di sewa...perfect untuk merehatkan minda jauh dari kesesakan kota if you enjoy being outdoors 


 entry fees RM10 per adult..child 5-12 years old RM5...gambar tak da sebab sakan enjoy makan..main air dan masak BBQ..


   more details boleh lawat Kalumpang resort