Wednesday, November 21, 2012

School holidays - Activity



 We are still maidless in the current moment..masih menunggu the new one to come..since children dah start cuti sekolah, husband masih on MC so we ask a favor from my SIL to come down and stay with us for a short while sampai maid baru sampai.

   Kids excited sebab cousin datang.. imagine 5 boys dalam rumah dgn 1 girl boleh buat rumah jadi huru hara..hwa, hwa,, hwa...riuh jangan cakap laa macam 10 orang dalam rumah..

 Activity cuti sekolah mereka main..dan main..dan main..cuma Najla laa we still send her for her weekly Art Class activity at Da Vinci Kids seksyen 13... she love doing art and craft so boleh laa dia luahkan minat menconteng dia tue..

besides that planning to take them for swimming tapi sebab asyik hujan aje tertangguh nak bawa mereka ..planning to bring them to Cahaya SPK resort laa since yang bukan member pun boleh masuk and enjoy the facility of their swimming pool at RM10 per guest..ok laa since kalau pikir balik nak bawa mereka ke wet world shah alam terlampau ramai umat laa pulaks..

next week ada company Annual trip ke Gold Coast Morib...mana nak cari tema biru putih nie..+ team pharma kena buat 1 persembahan nanti...

Sunday, November 11, 2012

Uhuk..Uhuk..dah ada title grandma dahh


 Dalam my family belah arwah dad we all dah ramai dah ada title grandma and grandpa tau..hehehe..well since we came from a very bigggg family..( my arwah dad ada adik beradik belas-belas orang ) and he is the youngest..my oldest 1st cousin in my arwah daddy family is around 70 +....so memang laa kami laa yang bungsu bungsu skali dalam family kategori 1st cousin..

    Alhamdulillah seronok dengan bigg family of ours..so since extended family dah makin bertambah ramai dan ramai dan ramai tue yang dah dapat titile grandma dah..and my kids pun dah ada rasanya title grandma n grandpa juga dr segi susur galur family .kena match make balik family punya tree..my cousin kak Ri ada buat family tree,,its fun bila dapat jadikan one book sebagai kenangan

Anyway..back to the story..today we went to Alam impian nak visit Afzal's new born..Afzal was my 1st cousin eldest son..he got married last year tapi we all tak dapat pergi coz his wedding day was one day after rafeeq was born..

 Alhamdulillah dapat juga melawat cucu kak Fidah nie..although dengan hujan lebat dan sebagainya manage juga laa sampai walaupun agak lewat sebab rafeeq dia zzz sampai around 1pm mcm tue..


  baby Arfan bin Afzal was born on 3rd Nov 2012..welcome to the world Arfan...didoakan moga jadi anak yang soleh laa yer..insya'allah..






Thursday, November 08, 2012

Mula balik hobi lama



Ok tak tahu sejak bila dah "gian " balik memulakan hobi lama iaitu...................................membaca novel...hahahaha..lama betul dah tinggalkan hobi ini..dulu slalu jugalaa membeli novel-novel baru..asal pergi aje kedai Jaseema kt TTDI mesti beli satu..

  sekarang dah mula balik..,boleh laa buat isi masa sambil sambil layan the kids main kat playroom ...sekarang dah jumpa "port' baru untuk beli novel....beli yang 2nd hand punya tapi masih macam baru ...price pun ok laa...the new port nak beli novel atau apa-apa majalah kat Giant Seksyen 13..betul betul depan RHB bank..you will find lots of books yang 2nd hand..kalau nak tahu novel -novel apa yang best rajin rajin laa buka google books ..boleh laa baca sinopsis dulu ke before decide nak beli..