Wednesday, October 31, 2012

More October baby..tahniah Aini and Wan





       tahniah untuk Aini dan Wan atas kelahiran baby #2 ..we  visited them at their home in Subang Bestari..Baby Naufal was born on 24th October 2012..so sorang lagi geng rafeeq :-D




Thursday, October 25, 2012

We bid farewell to Our Maid



  Pejam celik dah hampir setahun dah we ambil maid untuk jaga Rafeeq dan tengokkan keperluan anak-anak..awal -awal masa nak ambil maid serba salah juga dan ragu ragu coz the bad experience that we had few years back

        But i know i still need an extra hand to help due to the working hours yang kadangkala akan berpanjangan tanpa dijangka .. we always doa that semoga urusan keluarga kami dipermudahkanNYA.. Our maid, Suci arrived at our place last year approximately 2 weeks after Rafeeq was born..awal awal dia macam takut takut dan asyik nak nangis aje..yerlaa first time berjauhan dengan family and first time juga dia jejakkan kaki ke Malaysia..Dia datang masa mula -mula dengan her mom..her mom turun sama dengan dia ke sini untuk berkenal -kenalan dengan our family.. We had no problem with that..

     Awal-awal dia macam home sick laa..lama kelamaan bila dia dah busy dengan melayan karenah the kids, jaga rafeeq dia dah biasakan diri dah..so far we treat her as one of our family member as long as she also respect us as her majikan....tak salah pun berbuat baik pada orang.. cuma awal-awal dah cakap dengan dia kalau ada masalah apa-apa just inform laa ..tak mahu masam muka etc.. tak mahu simpan dalam hati dan tak mahu pendam apa-apa..kalau malu bercerita she can have a chat with my mum or my MIL..yerlaa maybe ada benda dia segan nak cakap to me so she can always talk to the elderly..my MIL pun senang sangat dengan tutur kata dan perilaku dia..dia rajin nak belajar apa masakan MIL buat sampai kuih2 tradisi pun dia belajar gaks..

  Alhamdulillah syukur sesangat sepanjang setahun nie dia jaga anak-anak dengan baik sekali...and dia jaga rafeeq dari rafeeq 3 weeks old sampailaa ke hari ini  pun tersangatlah rapi... i am gratefull that Allah permudahkan urusan kami sekeluarga..

      Today will be her last day with us..we did offer her to continue her service but she wanted to go home first and settle her family matters especially masalah rumahtangga dia..she is married with one child and mungkin satu suratan atau kebetulan her child name is Najla also.. her child is same age as Najla...so kiranya dia lepaskan kerinduan anak dia pada our Najla ..

        Insya'allah we will have a replacement maid soon by next week..hopefully maid yang datang ini pun oklaa..cuma boleh harap yang terbaik ajelaa..dalam one week ini my MIL will help hubby since dearest hubby masih MC lagi utk 1 month.. so terpaksalaa mintak bantuan MIL tolong coz dengan sebelah tangan aje yang ok hubby tak mungkin dapat mandikan rafeeq dengan sempurna and myself pun tak dapat nak amik cuti panjang ..

          let see how..hopefully semua urusan Allah permudahkannya.. insya'allah

Sunday, October 21, 2012

Noble kids Denai Alam Annual Concert 2012



  Seperti tahun tahun sebelumnya semuanya sabar menanti for kids annual concert..so this year Emran dapat berpeluang menunjukkan bakat setelah tahun lepas tak dapat join sebab masalah kesihatan...
Excited betul dia..2-3 weeks before the real concert he kept on singing the song lion sleeeps tonight..siap dengan aksi skali..kelakar betul..bersungguh sungguh dia..hehehe..and everytime waktu malam bukak laptop he will force me to go to you tube and find the song and repeat berulang ulang kali..sampai dah hafal dahh..hehe

  Emran joined the 4 years old kids.. i am not sure why teacher letak dia dalam kelas 4 years old maybe sebab takde budak sebaya yg 3 years old kot..takpelaa tak kisah janji dia suka pergi sekolah ..

  the concert was held in Auditorium Shah alam..combined with noble kids other branch..so oklaa..kids semua bersemangat nak perform,..and emran da siap di mekapkan macam lion...cute..hehehe and he really perform bersungguh sungguh atas stage..hehe..manage to rakam via video camera,,cuma skarang tengah cari cara utk download kat computer coz the videocam brand JVC old model..takde usb port nak link to the computer ,,




Sunday, October 14, 2012

Tahniah Kak Yus and Abg Pian





  Last friday we went to visit baby baru Kak Yusnita  adn family kat Pusrawi..Alhamdulillah selepas 3 heroin yang no 4 nie dapat hero..syukur sesangat..berkat kak yus slalu belek belek and dukung -dukung rafeeq last year agaknye....hehehe...kebetulan memang last year time macam nie gaks kak yus datang nak tengok rafeeq and siapa sangka dengan ketentuan Allah early this year she got pregnant and dapat baby boy..:-D

     Kak yus was my rakan sekerja masa kat ASC dulu..she was a nurse specialize in perbidanan  actually but she did not like to be a nurse so she switch position untuk jadi dispenser kat farmasi....seronok sangat kerja dengan kak yus and Nurul  and Noor masa kat ASC ..kami rapat dah macam adik beradik dan saling lindung melindungi...and we went thru all the good times and bad times together..

      So kak yus dah officially jadi mother of 4....baby was born on 12 oct 2012 at 8.55am via Normal delivery..selamat berpantang kak yus..insya'allah nanti ada rezki dan kesempatan kita jumpa lagi bila baby dah besar sikit..




     

Monday, October 08, 2012

Rafeeq Danish 1st Birthday Bash ..Part 2







Rafeeq Danish 1st Birthday Celebration
Date : 30th Sept 2012
 Venue : Kiz Sport and Gym, empire
Food : Raqib's Delight
Photography : Campixel Studio

Friday, October 05, 2012

Rafeeq Turns ONE .. Part 1



                We had an early planning to have a celebration of Rafeeq's birthday..after discussing with husband we thought of doing something special laa for Rafeeq + Playdate for the elder two..

                After much survey and a little bit of research.. we all sepakat nak adakan Rafeeq's birthday at Kiz Sport Gym Empire Subang Shopping Mall..since kat sana ada slide dsb where the children love it so much..Mana tak suka setiap kali ke Jusco kena pau masuk tempat yang ada slide tu..so why not kasi mereka chance untuk main sepuas-puasnya kat sana

              The booking was done earlier since according to the Management of Kiz Sport booking kejap aje penuh.. So we had the party at 4.00pm laa senang..kalau awal nanti agak rushing kena kemas-kemas untuk orang yang seterusnya pakai..since we all yang last skali we had the whole area to ourself till around  7.30pm macam tue..

               A few days before the event hubby met with an accident pulak..so takde laa fotografer yang boleh ambil gambar sangat ..alhamdulillah my sister came to the rescue dengan merekomenkan her husband's cousin with a very -very reasonable price.. Makanan kena bawa sendiri..I order the catering services from Raqib's delight (  can check out his Facebook page : Raqib's Delight).. Since tak mahu pembaziran i asked him to do all in mini bites size..alhamdulillah the food was just enough takde pembaziran yang banyak.....cake pun i order dari dia since most of the cake maker in Shah Alam required to pick up on our own..rasa payah nak pick up sendiri since we need to rush to Empire before 3pm..so senang cerita order terus dengan kek daripada Caterer.. Cuma brownies laa i order from baby's bakery since dia punya brownies memang sedap.. we had tried once last year during Rafeeq's aqiqah and memang its a hit laa..

          Alhamdulillah i am so happy dan bersyukur event berjalan dengan lancar.. kids was so happy running around non stop..siap guling guling lagi ...hehehe..then ada games juga which was OK laa although macam susah sket untuk that age group but nevertheless anak-anak yang datang  enjoyyyy main games tersebut... i managed to catch up with some collegues from Matriks Kuala Pilah dulu dan from SMKTTDI....alhamdulillah mereka sudi hadir.. ....kira mcm mini reunion laa 10 tahun lebih tak jumpa..skali jumpa balik semua dah jadi mak-mak orang dengan anak lebih dari sorang..:-D

          





         Thank you for coming and thank you for all the wonderful gift for Rafeeq..