Friday, September 28, 2012

Mending a broken heart





                  Memaafkan memang mudah..melupakan memang payah.. ,,i Tabahla wahai hati.. Allah knows what's best for you and your kids.. insya'allah....

Wednesday, September 26, 2012

Accident


  Hubby met with an accident last Monday..i was at the office attending BOD meeting tetiba dapat call tapi takleh angkat sebab tgh cakap dgn my boss..so when  i didn't answer ada sms from him like this..ang jatu moto serdgr " ( maksudnya abang jatuh moto kat serdang") ..apa lagi terus excuse myself kejap utk ke toilet and call him back A.S,A.P,,nasib baik he jawab call tapi sambil jawab sambil jerit2 dan dengar suara kecoh kat belakang dia

      myself dah tak tentu arah ..cepat2 text my Bro inlaw soh tgkkan dia ..he managed to texted his BBM group..alhamdulillah cepat juga his friends yg BBM group yang berhampiran membantu..

   he was on his way to Putrajaya for an assignment..depan Kajang Silk kat lorong moto he skidded due to the jalan rupanya macam baru lepas tanah runtuh,...lumpur penuh satu terowong..when he skidded he bang his face kat tembok terowong motor dan jatuh..he managed to tahan his head and tawakal ajelaa since ada 2 lagi moto belakang dia..dua lagi moto pun jatuh laa..he was brought via ambulance to Hospital Serdang

 i  am so worried..i drive quite fast juga tapi masih berfikiran rasional untuk reach the destination dengan selamat from my office in klang to serdang..jem gile..i reached hosp serdang at around almost 3pm..2 hours late..dalam hati tak putus putus doa moga he in good condition..

    reached at Wad kecemasan saw a group of young dentist tengah jahit bibir dia sebab koyak..ok fine have to wait outside and he was bring brought out for 2nd xray..begitu begini still ambil masa lama and last2 yang dischage him was a bunch of houseman officer.. diagnosis dia kata takde apa..just bahu dislocate..takde patah takde apa.. ok when i requested the hard copy xray dia kata tak boleh dapat sbb polisi hospital kerajaan kita scan aje xray dlm hard disk..patient takleh dapat copy...i was quite annoyed as i wanted to see the xray betul ke takde patah or apa..macam mana they want to convince the patient kalau bukti yang sepatutnya hak milik pesakit tak dapat pulak..

              after dapat discharge terus wanted to bring him to DEMC to seek 2nd opinion and possible to do xray again since takdapat bukti coz sepanjang perjalanan from Hosp Serdang to Shah Alam he was screaming pain..Xray kat DEMC shown that his tulang humerus bahu patah not dislocated.. terpampang besar kat skrin Xray DEMC tue as the radiographer show to us.. seriously wrong diagnosis can lead to wrong treatment..he was admitted for further treatment..surgeon suggest either to let it heal sendiri or do a minor operation to insert screw and it will heal quite fast with rehab and so..

          later we will decide tengok macam mana..tak berani nak cakap the pro and cons if takde information...dugaan untuk dia as it happen just after he celebrate his 37th Birthday on Sunday..takpelaa abg..redha atas dugaan yang melanda..ada hikmah disebaliknya..




   




Friday, September 14, 2012

Open Haus



         Masih di hujung hujung Syawal...  This year we all did not plan for any open house or open table untuk ajak kawan-kawan datang beraya di rumah..sorry ye kawan -kawan.. we all kesuntukan masa dan disebabkan agenda for weekend is always preoccupied with weddings, other open house, visiting family members and also Najla's art class ,,


       i owed my ex collegues masa kat ASC nak buat some sort of gathering again + pot luck at our house ..insya'allah will plan another one nanti...nak plan skarang pun busy lagi for another project and also 2 of my friends yang masak sedap nak due dah..nanti tak cukup korum tak bestt

        I remember masa kat TTDI dulu time sekolah arwah Daddy every year tak akan lepas buat open house..and our open house macam kenduri kahwin..hehehe..siap khemah 2-3 bijik and also dia akan kerah anak -anak buah dia yang ramai itu  ( our cousins) yang duduk area KL untuk datang menolong..and time tu takde laa katering services famous mcm skarang nie ..dulu is all home cooked meal and the main dish will be home cooked laksa johor..masa satu atau dua kawah besar kuah laksa by my mum with the help of some of my aunties yang memang terror masak laksa johor.. almost all arwah dad's friend yang non muslim and their family members are looking forward for the open house because of laksa johor...ada siap tapau lagi and also some do request to cook for them bila mereka terasa nak makan laksa johor..and dad akan melayan mereka dengan senang hati..

          Sekarang catering aje laa senang and ringkas...but if buat pot luck i do prefer home cooked meal.. lagi best dapat rasa juadah sorang sikit,,
  
           September bulan birthday..banyak birthday berlaku pada bulan ini..

          

     

                 

Saturday, September 01, 2012

rafeeq soon to be 11 months




this cheeky boy dah nak masuk 11 months dah..sangatlaa lasak and garang also..tak padan dengan kenit..hehe..he is more sincere dengan kakak Najla compared to Abang Emran..probably sebab abang Emran suka sangat gado dengan dia and ambil mainan dia..hihih..

Ohh in the other hand we will have to change bibik once rafeeq turns 1 year old..nooo not because the current maid tak ok,, she is ok ..kerjapun rajin..so far she jaga our kids dengan baik sepanjang kitorang bekerja..its becoz she wanted to go back to Medan after tamat permit setahun untuk settle masalah keluarga..we did offer her to stay but she still insist to go back..takpe laa takkan nak paksa pulak

we will have to find a repacement by October..insya'allah hopefully the next bibik akan ok laa with the children..moga Allah permudahkannya..insya'allah..