Friday, August 31, 2012

Pengantin baru.. Huda dan Hasan


 Selamat pengantin Baru to my dearest Huda dan husband , hasan.. i am so happy for you , alhamdulillah semuanya berjalan lancar dan Huda selamat bergelar isteri kepada Hasan..

       i know Huda melalui MIRC..hahahaha..percayalaa yer..zaman MIRC chatting dulu :-)..,masa tu Huda was in Form 4 in Kota Kinabalu Sabah..i think it was almost 10 -12 years back..we chat bout anything ..and slalu chat at night laa after 10pm..

         then after her SPM huda and family pun pindah ke KL..so dapat laa bersua muka..although not too often but yet still we still keep in touch with each other., masa di KL dia dapat sambung blajar Diploma in Farmasi kat UITM while masa itu i am kat UKM studying Pharmacy,,its a co incidence laa she got into Pharmacy course.. so since we are in the same course cuma berlainan kelulusan we still yet can communicate and tukar tukar pendapat serba sedikit tentang pelajaran yang berkaitan dalam bidang farmasi

         I completed my Degree in 2003..got married in 2004 and she become my pegapit.. last minute punye since our other friend and we all kenal dan slalu borak juga via MIRC tak dapat hadir last minute jadi pengapit so i asked her to help..kelam kabut dia cari baju kaler grey sbb nak matching dengan pegapit my husband masa itu which was my BIL, EG...^_^

       After she finish her Diploma dia kerja sekejap then dapat offer utk sambung belajar Degree Pharmacy kat UITM..she ask me and i say to her..go ahead..dah ada peluang depan mata tue..she continue her degree in Pharmacy for another 4 years ..alhamdulillah she completed her degree and now dah jadi registered Pharmacist based in Muar, Johor..

    Alhamdulillah i am so thankful to have such a wonderful friend.. i always refer her as my adik angkat :-).
and 25 ogos 2012 dia selamat di ijabkabulkan dengan Ahmad Inamul Hasan..

    Didoakan semoga ikatan perkahwinan yang dibina akan berkekalan dan insya'allah dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah..


 

Wednesday, August 22, 2012

Hari Raya ke 3






3rd day of hari raya..beraya umah aunty maria..we had nasi lemak for brunch...specially cooked by aunty maria..

Sunday, August 19, 2012

Minal aidil wal faizin..Aidilfitri 2012



 Alhamdulillah,, mummy dearest, Adi and Kak zera selamat sampai ke tanah air from Jeddah yesterday around noon....today we celebrate our 1st Syawal 1433 in Denai Alam before sending off Adi and K.Zera to Subang Airport for flight bound to Kelantan..

  Menu pagi raya simple aje...soto and nasi impit and also rendang daging..lemang beli dari the famous lemang bonda kat kampung melayu subang..punya laa ramai nak beli lemang nie coz hubby kata kena amik no giliran...he went there at 10pm and was told that his order akan siap around 12,30am..sampai tertidur hubby dalam kereta tunggu lemang..

   after that off to rumah aunty rokiah..managed to catch up with Kak Fifi and family and also mimi and family..alhamdulillah..

 rumah lain belum sempat nak ziarah lagi coz takut mum penat..akan sambung ziarah menziarahi setakat mana yg mampu insya'allah sepanjang cuti hari raya ini...will visit hubby's side later insya'allah after MIL and my SIL, BIL semua arrive from Kedah,

  its rafeeq first syawal..budak nie tak suka pakai songkok and tak suka amik gambar..huhu,,macam macam style kena buat supaya dia tgk kamera..hihih..





 


Monday, August 06, 2012

2nd week of Ramadhan..


 Almost 2 minggu dah berpuasa..alhamdulillah my daily routine tak terjejas... everyday after work managed to cook one or two dishes ..so bulan puasa ini tak pergi sangat bazar ramadhan..just once in a while sahaja melawat the small bazar ramadhan in bukit jelutong..

 last weekend masa cuti panjang we managed to spend some time with the family in Sungai Petani..kids enjoy playing with their cousins ...riuh satu rumah..on saturday we decided to bring all of them for a rest and relax one day vacation at penang island..wahh memang seronok laa bebudak tue dapat mandi pool..

 insya'allah our planning this year hubby's family will come down to KL on hari raya ke 4,..suppose this year balik  Sungai Petani on the eve before raya but since mummy went for umrah and will only be back on the eve of hari raya we will spend our hari raya here with Mummy insya'allah..




  owhh btw it's rafeeq first journey to Sungai Petani..wahhh si kenit tue restless betul duk dalam kete lama-lama sampai terpaksa gilir-gilir pegang dia dgn bibik..kalau tak melonjak lonjak dia sambil jerit jerit kat dalam kereta..semua benda dia buang ke bawah..penat kami mengutipnya,,