Wednesday, February 29, 2012

Bila Hubby Outstation

This whole week hubby had a short course in Ipoh.. When he is not around (un)fortunately a few things happen


 first our 1st pendekar masukkan some sort of magnet ball bearing into his ear,,and the thing got stuck in his ear...!... it happens on Monday late night while i was busy trying to put rafeeq to sleep.. He was infront the tv with Najla watching TV..suddenly he come to me and said magnet masuk.. mula -mula i though dia bergurau but when i take a closer look ..memang betul magnet masuk tue ada dalam telinga dia..ahh sudah i try to korek his ears tapi tak boleh sebab dia ngam2 stuck menutupi lubang telinga dia belah kiri..

pic google..the magnet look something like this.. but smaller
 Quickly called my sister to ask if her husband can teman to drive us to DEMC.. sepanjang perjalanan dia tak nangis pun malah happy aje. sampai aje emergency dept i ask the male Nurse boleh tak tolong korekkan telinga emran untuk keluarkan that thing..he take alook an inform macam dalam nie..takut dia korek termasuk ke dalam..he will ask the Medical Officer macam mana,,  We all jump queue..the MO take a look and said he will try his best first kalau tak boleh the next day kena jumpa ENT

 Emran kena baring kat katil..he cried bila tengok katil DEMC sbb dah fobia sikit kena baring atas katil..hihih.. the MO used some sort of gunting surgen but smaller scale and tirus..after few try the thing manage to keluar from his ear..haihhhh memang buat orang gabra laa si Emran nie..

  Next day ( yesterday ) Rafeeq pulak down with a very bad cough with phlegm..so yesterday took EL and bring him to see Dr Ahmad.. Wahh nasib baik cepat bawak coz Dr said he might have acute bronkolitis.. Dr Ahmad suggested for Nebulizer and also physio.. after 3 times nebulizer ( 1 times kat DEMC, 2 x kat Klinik Dr Siti) lungs dia dah clear and phlegm dah kurang..alhamdulillah..Today need to have another round of nebulizer to clear off the balance phlegm..



   

Sunday, February 26, 2012

Planning a trip

  Sejak cuti sekolah yang lalu tak bawa pun our kids pergi berholiday..so this cuti sekolah planning to bring them for a 4 days 3 nite trip to Singapore..just wanna bring them to visit negara seberang..nak pergi jauh -jauh sangat belum berkemampuan lagi..insya'allah ada rezki lebih will bring them to other country..

   Today we all angkut the kids as early as 7am untuk buat pasport..alhamdulillah skarang ada kaunter pasport yang bukak on weekends..jadi senanglaa urusan..tak payah ambil cuti..mula-mula pergi ke Imigresen PKNS sbb dekat dgn rumah..sampai 10 min before 8am..tapi queue makkk aiiii terlampau panjang..kaunter pun belum bukak lagi..so hubby decided pergi putrajaya laa sbb lagi cepat..its true.. memang cepat sangat..we tak payah queue..terus dpt no and dipanggil ke kaunter khas coz we are traveling with infant and also my MIL...
alhamdulillah after 2 hours dah selesai dah urusan pasport for the kids,myself and MIL..

  insya'allah our plan trip will be end of cuti sekolah..just a short one but boleh laa untuk eratkan hubungan kekeluargaan..

Saturday, February 18, 2012

Anak Ramai....





 Agaknye macam nie laaa ye kalau my kids ramai macam nie..heheeh..love all of them so much..these are my anak-anak buah  Adli and Alis + my darling kids and also my sis in law anak buah ..

   My kids and my nephew and niece slalu main bersama..maklumlaa my bro duduk sebelah rumah aje..so the bond betweeen them memang laa kuat..asal nak main bersama aje jerit aje kat gate..hehehe

Tuesday, February 14, 2012

rafeeq dah 4 bulan

 Rafeeq dah 4 bulan....lagi 2 bulan dah boleh start dgn solid food ...alhamdulillah berat dia pun nak menghampiri 7kg+...and Rafeeq memang bangun pagi-pagi..by 6.30am dia dah bangun dah ..nak suh kita main dgn dia..walau semengantuk mana pun ummi dan abah tetap layan aje laa main dgn dia..

     skrang nie dia asyik nak dukung aje..bila letak aje dia pandai terus merengek kuat-kuat nak suruh dukung aje..so the maid akan kendong dia..kemain suka lagi...kakak happy aje main dengan adik but abang emran suka buli sikit adik dia..

Thursday, February 02, 2012

Cerita tentang Rafeeq

 Slalu tak sempat nak update about Rafeeq nie.. budak kecik nie eksyen duduk rumah dgn bibik..so he gets most of the attention needed as during day time the helper will look after him alone bila abang and kakak dia pergi sekolah..

  So far alhamdulillah dia membesar dengan jayanya.. :-D..suka menjerit aje sampai takde suara..hihih..yg nie memang tiru perangai Najla sebab suka jerit..kalau lambat sikit angkat atau kasi  susu dia akan jerit -jerit..

  Alhamdulillah so far memang bersyukur dikurniakan helper yg OK..the kids also boleh ngam dgn dia siap ajak dia main games kat computer lagi + buat colouring and they teach her sikit-sikit english...hihi..