Thursday, September 29, 2011

37 WEEKS and Rolling

 Dah masuk 37 Minggu dah..tak larat dah sbb sakit belakang and lenguh sangat.. baby no 3 belum ada tanda -tanda nak keluar lagi..just a very mild contraction...hopefully baby keluar cepat coz sume tak sabar nak jumpa  especially the elder two..hehe

 Last visit Dr Marzita asked if would like to go for Normal Delivery of C- Sect.. i inform Dr would like to go for Normal Delivery insya'allah since tak ada apa complication..Dr agreed and ask to wait for the natural pain to come before she decided to induce kalau tak ada tanda juga..if induce pun tak boleh nanti barulaa terpaksa C- Sect..

   This week was a busy week for Hubby ..banyak kerja sangat dia kena siapkan sampai tak tido malam siapkan..he was supposed to go for a workshop in Kuala Terengganu this weekend for 3 days.. Asked him to cari orang ganti since kalau Emergency nak ke hospital agak payah coz my mum also was away to China this week till next week..


     Moga dipermudahkan urusan bersalin nanti ..insya'allah..



 

Friday, September 23, 2011

Happy Birthday Dearest Husband

 To my dearest Husband,

 Happy Birthday to u  .. one year older, one year wiser... he is 36 today...ramai orang confuse dgn age dia sbb ingat dia muda ( hahaha jangan perasan yer encik hubby :-P ) ...ada a few of his  friends yg lagi muda dari dia pun ingat they are older skali hubby tgk IC diorang , rupanya diorang lahir selepas 1975..chehhh... hehehe..

  We don't have a grande celebration..just makan kat luar ajelaa for dinner..kebetulan my sis inlaw and my MIL datang tapi tak sempat celebrate with him coz my SIL and his hubby ada urusan nak kena settlekan di Putrajaya..and the next day dah balik semula ke SP..


  Moga hubby murah rezki dan dikurniakan kesihatan yang baik... Lots of love from us

Tuesday, September 20, 2011

Happy Birthday......TO ME

20 September 2011...alhamdulillah hari ini genap 31 tahun...syukur masih diberikan peluang dan juga dikurniakan nikmat kesihatan yang baik..

   Cuma today down with sinusitis..aduss asyik hachoooo tak henti -henti...went to the office as per usual..ended up with a MC from the Dr due to tak tahan selsema sampai sakit kepala,mata berair serta terlalu gatal kt langit-langit..( mmg sign resdung laa nie )..

  Kids also down with cough and runny nose but tak laa teruk sangat.. send them to school as per usual but promise them to pick them up in the afternoon today.. Ubat semua dah ready...hopefully they will get better since this week banyak agenda for them kat sekolah and also kat rumah

    Baby no 3 is 36 weeks rite now..dah sampai term dah..now counting the days utk masuk labor room..hopefully dipermudahkan oleh ALLAH utk bersalin secara normal kali ini..hopefully tak ada complication insya'allah ..from prervious experience Najla and Emran memang tak pernah sampai 40 weeks pun..Najla @ 36 weeks while Emran @ 39 Weeks..Baby no 3 tak tahu macam mana lagi so standby ajelaa utk early delivery..

   In other hand Mum is going to China next week bercuti bersama Aunty Maria & Uncle Faroq..so if the baby kuar next week kemungkinan besar hubby tak dapat nak temankan masuk labor room due to takda sape nak tolong take care of the kids..tak kisah laa kalau kena masuk labor room sorang -sorang..tawakkal banyak-banyak dan berserah pada ALLAH cuma hubby laa kata kalau normal delivery for sure dia nak jadi saksi kelahiran baby no3 nie..

 

     

 



 

Saturday, September 10, 2011

children simpanan for d future

Dalam masa 10 tahun akan dtg tataulaaa mcm mana d childrenn's future world will be...but for sure d nilai takkan sama dgn today...alhamdulillah we are glad we started it young...with few simpanan hasil titik peluh sdn bhd utk masa depan anak-anak..mmg agak perit sket or people say "payah" nak berjimat but its for their future..for us we did not spend unnecessary on branded items ( clothes, watches, shoes,etc)  for the children or branded toys etc so that they can have a better future..insya'allah

  Antara simpanan utk masa depan yang insya'allah akan membawa pulangan utk masa dpn anak-anak :-


1) insurance + education fund = Provide the best coverage for the children..besides health insurance it also acts as simpanan for masa depan anak-anak..macam 2 in 1 laa..bila the children tak sihat or need to be admitted to the hospital...we need not to worried to bring them for the BEST treatment..for us EDUCATION and HEALTH is our prirority..and alhamdulillah we are happy for the coverage under the insurance that we currently enrolled.. the children will be covered until they achieve 21 years old and after that it will automatically change to adult fund..so it will be a continual process..and for the 3rd coming baby also we had purchase the insurance ...talk about starting awal.. ^_^...and once the baby is delivered ( insya'allah in few weeks time ) kalau kena admit sbb jaundice etc dah boleh claim back dahh for full amount..talk about money saving:-))))


2) unit trust = believe me malabur dalam unit trust membawa pulangan yg tinggi compared to simpan dlm fixed deposit provided u let the money grow...maksudnya once u invest let it grow for maybe 3-5 years and kalau ada rezki duit lebih tambahlaa pelaburan..its some sort of saving juga for the children..janganlaa invest then xsampai setahun asik nak keluar duit tsb pakai...



3) GOLD = yess ini investment yang terbaik..harga emas mahal dah sekarang nie..mau rm200 segram and harga emas tak akan turun..it will continue to increase and increase.. ..


 So open your mind...invest wisely.. jangan membazir bazir berbelanja yang bukan -bukan unless you memang  banyak duit sangat tak kisah laa..

Saturday, September 03, 2011

the raya celebration continues

      2nd day raya tak kemana,,exhausted sangat makan byk rendang,lemang n ketupat,hihihi..so we decided untuk rehat kat rumah sahaja..3rd day of raya aunty maya invited us for brunch..jadi off to aunty maya house..aunty maya masa nasi lemak,sambal udang and also ayam goreng..mmg best..puas makan nasi after hari raya 1st day dah 'belasah' ketupat dll..

   after that mum ajak ke kd untuk visit mak long esah..mak long esah is arwah dad eldest sister..she is not felling well,very senile and fragile..we stayed there for about an hour juga laa borak-borak dgn kak noi and abg usop..

   Raya ke 4 ke alam impian..nk melawat kak fidah di rumah barunya..unfortunately kak fidah n family takda di rumah coz outstation..tapi my cousins yg lain ada..am happy to see my cousin Ain n family yg mmg jarang kkitorang dapat jumpa  coz they live in Perlis..Alisya n Harris dah besar dah...so does the little one Haniff..najla n emran mmg have fun lari-lari main dgn Alisya and Harris  keliling compound rumah kak fidah yg luas tue ..siap tak nak balik lg..hehehe

besides that the children have fun bukak hamper raya..thanks Ani n kak Ri and also Ain n family


..

Thursday, September 01, 2011

Beraya di KL??


 this year kenapa kami beraya di kl kerana mengikut sistem giliran.....firstly hubby and i agree akan beraya bergilir -gilir antara Kedah and KL every year unless ada sesuatu yang menghalang..alhamdulillah since i married him tak ada masalah untuk bertolak ansur antara satu sama lain...and although we are staying in KL near my mum's place but he still make it a point we need to be fair to both our parents..jadi untuk fair beraya bergilir -gilir laa..  i have known certain people who i feel is not fair to their inlaws..althought kampung dia jauh kampung suami di KL dia akan buat point kata every year kena balik juga kg dia dgn alasan mereka tinggal di KL jadi dah hari -hari setiap masa bila -bila masa boleh jumpa inlaws..for me how selfish the person is ..tak berhak ke husband nak sambut 1st raya dgn ibu and ayahnya sendiri although hari -hari boleh jumpa?..and harus diingat although dah berumahtangga, ada isteri and anak-anak, seorang suami harus ingat tanggungjawab dia sebagai anak lelaki tetap berjalan  pada ibunya....tak tahulaa pk laa sendiri renung-renungkanlaa..




  Raya tahun nie takkan nak biarkan mum beraya sorang sorang kalau kitorang takda beraya bersama..jadi pastinya we want to make mum happy and teman dia di sini...kalau dad still ada pastinya mum tak berasa sunyi sbb selalu berdua.....like my cousin said to us tak sama laa kalau anak -anak takda althought adik beradik ada dekat-dekat..its definately true..and sementara mum masih ada we try to make her as happy as possible..