Thursday, September 23, 2010

HAPPY BIRTHDAY HUBBY

                                                    Hubby bersama sifu "Jutawan senyap" ^_^
                                                   ( Ameen moga dapat jadi macam nie satu hari insyaallah)


 Happy 35th Birthday to my darling hubby... Thank u for all the hard work and pengorbanan etc.. moga rezeki keluarga kita dipermudahkan...insyaallah. 


love you so much


XoXo

 Ummi, Najla & Emran

Monday, September 20, 2010

A year older..

     Alhamdulillah hari ini genap usia 30 tahun..rasa kejap je dah masuk angka 30..^_^ ...alhamdulillah syukur atas segala kurniaan yang telah diberikan.. got quite a lots of wishes kat FB...thank you for the warm wishes..

    Nothing special to celebrate with hubby and kids as his birthday pun around th corner..hehe...

Saturday, September 18, 2010

15 months old Emran


Hari ini Emran dah 15 bulan..dah bole jalan dah alhamdulillah tapi masih jalan terkedek-kedek
 he loves to eat..apa org kasi makan aje tolak batu and kayu,,,hahaha..
mmg kena keep and eye on him coz he will put everything dalam mulut
yesterday kat ttdi mummy nampak dia masuk makanan kucing dalam mulut
apa lagi menjerit laa kitorang...
cepat-cepat korek mulut dia..fuhh bahaya betul..semua masuk mulut
sampai mummy panggil dia vacuum..hehehe
yerlaaa sume benda kat lantai dia nampak n kaut masuk mulut
so mmg rumah kena slalu vacuum laaa..kalau tak si kecik nie jadi vacuum..:-P

HAPPY 15TH MONTHS OLD EMRAN...


Thursday, September 16, 2010

Masih lagi beraya

Hari ini Public Holday..syukur laa dapat cuti lagi...dapatlaa berehat juga laa after 2 days since tuesday and yesterday i am working alone in the office since all my staff tak balik lagi..agak kelam kabut sket laa bila tetiba datang 2-3 patient sekali gus dalam masa yang sama..tak menang tangan nak dispens ubat..
takpaa laa tahun depan insyaallah nak mintak cuti lama sket time hari raya..

  aktiviti hari nie pastinya menziarahi saudara mara belah KL..dapat pergi 2 rumah aje..first pergi rumah ayah uda kat Kg Batu Tambahan..lama juga laa kat sana sebab hubby's cousin Kak Ila insist kitorang tunggu dia masak untuk makan tengahari,,,actually Kak Ila panggil kawan -kawan dia makan..kira mcm open house..kiranya kehadiran kitorang langkah kanan laa..after makan tengahari ( lauk simple tapi sedap,,)..we all shoot ke Shah Alam plaks umah Kak Fidah

  kat rumah kak fidah makan lagi..hehe..Kak Ri masak stew, mihun dan sebagainya..ramai juga rumah kak fidah.. sbb family belah abg Ary datang skali..full house laa kiranya..lepas rumah Kak Fidah dah tak larat laa nak ke rumah sape -sape lagi so balik ttdi rehat..

Tuesday, September 14, 2010

2nd Syawal & 3rd Syawal

 On 2nd day we decided to have a short break in Penang.... since Emran tak pernah datang penang so alang -alang dah ada kat utara plan shoot ke penang terus laa.. we invited others to come along ke penang semua agree so off we go

 bertolak from Sg Petani around 11.00am sampai kat jalan masuk ke jambatan ya rabbi jem teruk..masa tue tak tahu plak ada kabel TNB terbakar kat Jambatan..we figure out semua orang nak bercuti ke Penang Island.. memang tak boleh masuk langsung ke jambatan from Seberang Jaya..so we quickly make a U-turn kat Prai untuk naik Ferry plaks..alhamdulillah masa time kitorang nak naik feri tak jem pun.. a bit slow but moving.. sampai kat Penang Island around noon..so we had our lunch first kat penang before heading to Tanjung Bungah..  Unfortunately the others keluar lambat from Sg Petani so they ended up tersekat terlalu lama untuk naik ferry by 5 pm pun tak sampai penang lagi..kesian betul..

 We spend a  day at Tanjung Bungah..kids having fun  main air... pergi pantai then main air lagi...heaven juga laa dapat berehat 1 day kat penang... next day after breakfast..kids main air lagi then by 11.00am check out..

  before going back to Sg Petani we all beraya kat one of my ex-Bbraun collegue kat Sungai Ara.. alhamdulillah selepas 2 tahun lebih dapat laa berjumpa semula.. ..malam around 1.00am we all make our way back to KL..

Saturday, September 11, 2010

1 Syawal 1431 H

   LAst minute decision..we went back to Sungai Petani for Hari Raya...hubby decided on the very last minute that he wanted to go back..memang last minute ie on thursday  1 day before raya around 10,00am he said to me jom balik SP laa jap lagi.... so since last minute we take our own sweet time untuk bertolak janji sampai dengan selamat..firstly we settle all our things first..went to MBSA to collect Pharmacist licence..then went to TTDI jumpa Mummy & Shat..lepak -lepak ttdi japs till noon then pergi perkuburan kiara lawat pusara daddy before balik Denai Alam utk packing barang...kejap je dah nak masuk 3 bulan daddy takde.. but till today masih macam tak percaya dia takde.. ( sorry memang terasa mcm tue, i dunno why..maybe sbb kenangan tue selalu ada bersama) ..Najla pun dalam kereta bila masuk kawasan perkuburan tue tanya nak ke mana , nak tengok atuk...najla nak atuk..naja rindu atuk etc...sampai hubby has to explain to her that atuk dah tak ada nicely...

 after siap kemas rumah and packing around 3.30pm baru bertolak..journey to north ok smooth juga takda laa jem sangat kecuali bumper to bumper but moving from ipoh to sungai perak...dalam hati myself memang dah budget mest jem punya laa sepanjang jalan coz yerlaa semua orang mesti berpusu-pusu nak balik..tapi alhamdulillah lancar...syukur sangat ..najla slept all the way till Juru while Emran cipta rekod tak tido langung sampai sungai petani..heheh..We arrived  in Sg Petani around 9.30pm..we did not stop at any R&R coz dah budget mesti jem punya laa.. so we just isi minyak and relod touch n go siap-siap from Shah Alam..buka puasa pun dalam kereta aje masa kat Taiping..cuma sampai Juru kids dah hungry so we went for Nasi Kandar kat Autocity..

 1 Syawal tahun nie kat rumah mak di Sg Petani semua adik beradik belah hubby ada berkumpul..seronok juga laa sbb full house.. ..Mak pun sayu laa sbb anak -anak n menantu dapat kumpul bersama semuanya..dah jarang dapat kumpul semua skali especially yang dah berumah tangga..Najla and Emran having fun playing with their 3 cousins, Alif Nur Iman, Akmal Hadi and Hanania ( Nania)..

  hari Raya pertama full dose ngan rendang, ketupat palas and nasi impit + also nasi minyak...

Tahun nie tema biru...:-)



SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

MAAF ZAHIR DAN BATIN


daripada kami sekeluarga

Tuesday, September 07, 2010

Raya Preperation

   A few days before Raya... all preperation ala kadar ajelaa ..Kuih raya ada yang beli ada yang buat but not much yang dapat buat with toddler in the house..semua benda dia kacau  sampai kuih tengah masak kat oven pun dia sibuk nak ngintai oven ..hehe.. planning to bake a little bit more nanti kalau sempat laa and planning to do some sweet dessert like blueberry cheese tart and also perhaps some cakes with my sister Shatirah ..

  We have not decided yet to go back to Sg Petani or not..ada a few personal things which both hubby and i could not decide yet till now .. maybe we raya kat KL ajelaa.. if we Raya in KL only planning to visit all the saudara mara sebanyak yang mungkin insyaallah..

  last weekend went for a buka puasa buffet  with office mate at Desa Paku Ara Damansara.. food wise ok laa..puas hati with the foods but for me not the food counts but  more towards merapatkan silaturrahim with my new officemate ..

   this hari raya it will certainly be different and sometimes after terawih mummy and i  will talk about it.. i mummy will say to me " teringat lagi Raya last year daddy sakit..tahun nie dah tak da dah..".. but mummy said she bersyukur daddy cuma bedridden for 1 month only and keep on improving until the day he passed away..most of arwah daddy' baju batik, baju melayu, sampin songket etc was still nicely kept inside the closet and mummy have not decided yet  what to do with it since Adi and also Shahrir tak muat pakai baju -baju arwah..

     tomorrow afternoon only i will start my Raya leave and will decide what to cook for Hari Raya... one of the lagu Raya yang sedap didengar  for me is "Rindu yang telah pergi".. sayu ajelaa., Moga Daddy berbahagia di sana dan ditempatkan di kalangan orang -orang yang soleh..
 

RINDU YANG TELAH PERGI (Akim, Black, AG)


Sekali lagi ku terdengar,


Suara takbir,


Rasa menyelubungi,


Bila ku sendiri






Ku masih bermimpikan,


Hilai tawa itu,


Walaupun hanya sesaat,


Ku merasakannya






Kini yang tinggal hanya,


Pusara sebagai penawar,


Bisa ini,


Agar bercahaya,


Aku mampu berdoa,


Ini takdir yang maha esa


Di hari/pagi raya






Terbayang kenangan indah,


Tika bersama,


Keluhuran di wajahmu,


Ku kenang selalu






Andai ku meniti sebuah,


Cinta sejati,


Aidil fitri jadi saksi


Tulus hati ini






Rindu yang telah pergi,


Membawa satu memori,


Menjadi satu coretan cinta,


Oh woo…


Di pagi syawal ini,


Tertitis airmataku,


Memandang potret wajah dirimu