Thursday, July 29, 2010

Back to Corporate World

 Had started at a new place.. Small specialist centre..So far i am happy with my job here as it operates strictly office hours only although kena kerja hari Sabtu hald day but yet it is still ok compared to working in retail with shifts and also odd working hours...pharmacy job is one of the stressfull jobs in Malaysia..

  Travelling so far ok..just around 20 -30 mins drive from our house..tak payah lalu tol..so jimat duit on tol..tentang parking 60 sen sejam but got to know from the staff we can apply for the monthly passes thru the company and they will give rebate RM50...so kira half the parking fee was paid by the company.. kira jimat sesangat

  Challenge skarang kena leave for work early though Najla and Emran kena bangun se awal 7am... by 7.30am kena leave rumah...kesian kat Emran..kena mandi and makan kat nursery...usually i will prepare him elok -elok dulu every morning before sending him off to Nursery... tak apalaa..moga rezeki murah nanti akan kerja and jadi boss sendiri..insyaallah..

Sunday, July 25, 2010

BBQ, Potluck n Family Gathering

 We had a great time today...BBQ,potluck and family gathering today at Rumah TTDI...invited mostly saudara mara belah arwah daddy and belah mum adalaa dalam sedikit yg datang compared to belah arwah daddy... but yet we still have a good time..


       BBQ pit was set around 9.00am by Shat's fiancee Musaab.. and later Hubby and Musaab start memasak..best wooo aroma BBQ ayam, daging, kambing  i guess satu lorong bau..hihih...then start 11.30am onwards sedara mara start datang.. abg usop yg pertama datang terus dia join diorang prepare BBQ..

     by noon most of the relatives dah datang so we all mulakan agenda dgn bacaan doa selamat yg diketuai oleh abg Mat...selepas tue apa lagi agenda makan -makan...banyak makanan...best -best..macam -macam ada semua sumbangan saudara mara and also kawan Shatirah..Rasa macam makan buffet kat hotel...haha..
     Kids memang having fun..Najla, Eusoff, Ayra, Alis and also tak lupa ilham dgn cucu kak Shahar Dzariff...Sayang Adli tak ikut cuma Alis sorang aje..kalau tak memang havoc laa dengar diorang main..Najla sebab Adli takda kawan baiknya si Eusoff tue..heheh..kesana -kemari main dgn Eusoff aje..then anak -anak Ina iaitu Mursyid, Zahraa and Hanna datang lagi laa seronok diorang main..today games kids main bubbles aje...yesterday baru beli that bubble maker yang automatik punya kat Carefour..so memang kids having fun kesana kemari mengejar bubbless..so parents diorang boleh laa makan dengan aman..hehe


 

 Oooh we also bought a birthday cake for Emran..tapi sayang birthday kek dia cepat cair plaks..hape punya birthday cake..Emran tak sempat potong pun kek tue or bergambar with it since we bought it just to share with everyone today sebagai dessert laa selepas makan kambing bakar, ayam bakar, daging bakar, dsb






gambar -gambar pun tak amik banyak sebab kitorang busy makan and melayan tetamu..^_^

Thursday, July 22, 2010

Macam -macam cerita

  Almost 3 weeks being a home maker and insyaallah next week back to the corporate world... i am really pissed off with the retail chain where i did my part time coz really being a racist and also penipu besar..my last salary was given very late and to make the matter worst they only pay less than half ..bengang betul...takpe -takpe...tak halallaa duit yg di makan tue...kurang asam betul..tau last month cabut aje terus tak payah kerja tapi disebabkan polisi yg tak boleh pakai dari jabatan kesihatan kl branch ttg pembatalan pharmacist licence where have to submit surat dari majikan etc prevent me dari cabut terus..hanya jabatan kesihatan KL aje yg perlukan surat majikan tue..kalau tempat lain tak payah langsung.. one more thing that i hate is i made an official complaint to them regarding something important tapi mcm takde apa pun..huhhh kata kerja effisyen...
 
       regarding opening a pharmacy still working on it but is so damn expensive for the modal..almost a price untuk beli sebuah rumah baru...loan and also prosper PUNB have to wait also..at least 3-4 months the earliest..kalau tak 6 bulan lebih juga laa..so still keep in mind dulu and simpan harapan moga satu hari ada rezeki laa utk buka... the price of shoplot rental at the hotspot area to open a pharmacy pun boleh tahan mahal..for example at pelangi square Kota damansara rental aje dah nak 6K kot...mcm harga sebulan gaji..itu baru rental sebulan..kalau awal -awal nak buka kedai mesti kena bayar rental dulu in advance at least 3 months...mau tak rabak poket...insyaallah one day ada rezeki will open one.

          Since 3 weeks ago most of the time habiskan dgn jaga emran and also masak sket sket...kemas rumah tak dapat sangat unless emran is a sleep..kalau tak dia laa tukang sepah and have to watch him all time since dia suka memanjat sana sini..

           Insyaallah weekend nanti we will have a small gathering with family which includes bbq and potluck utk eratkan silaturrahim sesama family members..this will be the first family gathering selain dari kenduri kendara  or kematian selepas arwah daddy left us and also maybe will be the last gathering held at rumah TTDI...
      

          

        
 

Saturday, July 17, 2010

Masih Terdengar di telinga..

    Nasihat itu masih terdengar dengar di telinga.. rasa macam baru semalam sahaja mendengarnya..dan tak jemu- jemu di ulang-ulangnya..


    tak sedar langsung masa terus berlalu... kekedang termimpi  yang dia masih ada di sisi..

Saturday, July 10, 2010

report Card Day

 today hari Report Card Day kat Sekolah Najla..9 am dah ada kat sekolah ..Najla n friends performs Nasyid..kelakar gaks tgk diorang perform...sbb siap lupa -lupa lirik tapi belasah aje laa diorang..hahaha..Diorang perform lagu Rasulullah dan lagi satu lagu agak panjang juga..tak ingat apa nama..Najla tak concentrate sangat..masa nasyid bole plak dia berborak dgn Adli..ahakss..


     Selepas amik report card time untuk parents jumpa teacher one by one...teacher inform tentang perkembangan Najla... oklaa yg mana yang negatif tu insyaallah kita cuba laa untuk perbaiki..sbb i don't think i wanna force Najla ..let her enjoy her childhood sepuas-puasnya and its a nature she loves to play..play...play..teacher says she is very outspoken and  loves to participate in discussion...


  We had a great time juga..knowing other parents and also enjoy the food  yang disediakan.



                                                            seisi nasyid

                                                                dengan Abah

                                                         Najla's masterpiece