Monday, May 31, 2010

Super Duper Penat

 I am like a chicken without head..hahaha,,managing the kids alone..hubby is not around as he is busy with some stuff and also his job..dia ada kerja tambahan as he was selected as KL team coach for Softball to MSSM...weekends pun dia dah takda kat rumah dah kena uruskan itu ini...kalau balik rumah tue pun dah quite late and the kids and also me pun dah zzzz..aduhai harapnya tak berpanjangan laa pengorbanan ini coz i miss him alot and our masa spend bersama pun limited...the kids also miss him so much where Najla always says to me Najla rinddu kat abah and also emran dah pandai calling Babahhhh...Bahhhhh

        the runny nose pun dah start pulak..guess terjangkit kat most of the customers yang datang at Wa*tSo*ns PBD yang datang non stop ke kaunter farmasi untuk purchase ubat selsema...bagus betul..siap kasi virus skali kat pharmacist..haihhhh

       

Wednesday, May 19, 2010

11 months old Emran..





         sekejap aje our lil boy turns 11 months...he still the manja boy wants to be carried around.. ada  4 batang gigi dah and soon to be tumbuh banyak...lately asyik tak berapa sihat aje..kesian sangat coz when he is not feeling well he tend to be ore and more clingy where we had to carry him around tak boleh duduk langsung..

          we had install the safety gates kat tangga since Emran loves climbing up stairs + turun stairs..pantang nampak tangga cepat aje..

           Happy 11 Months old Emran Danish..muaks..muakss..
      

          

Friday, May 07, 2010

Moving to Denai Alam

       My Mum and dad wanted to move out from TTDI..yerp after 30 years staying in TTDI insyaallah they decided to live in a new place and community..i guess my dad is not happy staying there anymore sejak dia sakit coz pergerakan dia limited and also a few matters

      After a few discussion they decided to sell of the house.. tengah cari buyer... dah lantik agen utk carikan pembeli..ada a few pembeli yang dah tengok rumah and interested tapi tatau laa jadi beli ke tak..so we just tunggu and lihat ajelaa..

 Well what can i say..after 30 years   tinggal kat TTDI, membesar di sana, bersekolah di sana dan elangsungkan \perkahwinan di sana i could not imagine that i day we will not be living there anymore..i guess time to move on..banyak kenangan manis and pahit kat sana yang pastinya takkan dilupakan...

 i still remeber masa early 80s dulu rumah tersebut sejak dulu pernah jadi tempat persinggahan cousin -cousin yang jauh utk stay bila mereka mencari pekerjaan di KL...rumah tersebut juga pernah menjadi tempat tinggal arwah nenek and arwah aunty raunah where both of them pass away there

  My mum and dad wanted to move to Denai Alam..yess they wanted to stay near our house..i guess my dad wanted to be nearer to the cucu -cucu and also to start a new life in Denai Alam..skrg tengah mencari cari jugalaa rumah kosong kat Denai Alam..most probably he wanted to stay within the same road as ours..perhaps a few houses away from our house..ada lagi rumah kosong..tgh survey

   Rumah Denai Alam yang baru launch and bakal launch pun skarang dah makin expensive..a huge jump of hundred thousand ringgit compared to masa kitaorang booking and beli 5-6 years ago..!!!..huhuuh..
Ada a few houses mmg cantik laa..got to know one house type name IVY terrace ada built in swimming pool inside the house...fuhhhh bestnya kalau dapat rumah mcm nie ..kids boleh swimming hari -hari...yerlaa buka living room aje dpn tue swimming pool...kan syokkk..kalau laa dapat... hehehe (Dream on Yana...:-PPP ) ..and guess what according to the sales person all SOLD OUT masa launch..hebat sungguh..

 


    

                    syoknya kalau rumah ada pool mcm nie...ini laa among the design IVY Terrace..best kan?..Najla tgk gambar nie pun super excited....hihihi

    

               
                Selepas nie nak lawat kitorang and my parents slalu slalu laa ke Denai Alam...hihihi

Sunday, May 02, 2010

Warehouse sale

     
  Kami ke Bata Warehouse sale kat Menara Mustapha Kamal , Damansara Perdana today...choice of shoes tak banyak sangat tapi price Ok laa untuk yang medium budget macam kitorang nie..hihihi..tak kisah kasut jenama apa janji murah and selesa coz for everyday use,,Orang boleh tahan ramai juga laa..berebut -rebut juga mereka nak beli kasut...quite cheap starting from RM1 for children slippers and RM5 for a bubble gummers shoes..


\ yang giat bershopping shoes hari nie adalah Shahrir...yess he was so happy sampai tak sedar beli berapa pasang tah dia borong with less than RM100 coz it was so difficult to find his shoes elsewhere with a cheap price..yerlaa kasut saiz 12...susah nak cari ..kalau ada pun mau beratus sepasang kasut...lari budget woo..

      Bila dia bershopping apa agaknya kami anak beranak buat?... jawapannya....






































                                                     










                                      
Santai -santai berposing sambil makan aiskrim...heheh..