Sunday, April 25, 2010

Medicine Cabinet

  I guess every house ada medicine cabinet sendiri.. yerlaa incase of emergency..simpan stok panadol sket, ubat itu sket,, ubat ini sket.. our medicine cabinet more or less ada macam-macam... hahaha yerlaa dah kerja pharmacist mestilaa stok banyak ubat kan...:-ppp ...

        i do stock up some medicine just in case for emergency case for the children and also for both me and hubby,,, Yang mesti ada dalam our medicine cabinet adalah :

     Voltaren suppositories & Nurofen Syrup - ubat ini sangat penting terutama kalau the kids demam panas.. if temperature diorang more than 39 degree masuk 1 supp inside the buttock and within 15 minutes the temperature will turun..quite fast juga laa since if kids demam we need to control their temperature not to be so high or they will have a potential to get seizure.. Nurofen syrup we give as an alternative if susah sangat nak masuk ubat via buttocks tue.. its also fast to reduce the temperature compared to normal panadol/ Paracetamol Syrup..but we do keep paracetamol syrup as well



     Phenergen syrup - for running nose/ block nose/sneezing..and also cough with flam for the kids..


    Dhamotil , Charcoal, ORS - for us if food poisoning and also cirit birit..yang ini memang effective terutama time emergency sangat..

         
       Bena expectorant -for cough with flam.. ini ubat sangat zzzz.. tak boleh drive kalau makan ubat ini.. a good way to rest if you really have cough..anyway awas jangan beli BENADRYL original kotak merah  coz it contains pig.. tak halal ..

        Other cough syrup like Breacol, , Ibu anak etc we all jarang simpan coz its simple wouldn't work for us.. We also keep some cream incase of allergic/ insect bites/ rashes


 Betnovate N cream - works for us and the kids...jadi senang ajelaa simpan 1 stok aje..-))


  Itu ajelaa antara barang yang memenuhi kabinet ubat-ubatan kami.. since most of the items especially the syrup dah buka so we had to put all of it dalam fridge..so kira "penuhkan" fridge ^_^... next yang kena ada mestilah kotak First Aid Kid.. berguna kalau kecemasan luka kena air panas ke, tercedera tangan ke. etc.. we all belum beli lagi.. insyaallah will get it soon..

Friday, April 23, 2010

Ten Month old Emran

    
 Emran turns 10 month on 18th June 2010...the day we went to PD.. Owhh he "celebratre" his 10 months old dengan demam panas laa plak..gigi baru tumbuh 2 batang kat bawah and skrang nak tumbuh lagi 2 batang kat rahang atas..

  Semua kata dia friendly baby...senyum aje kat orang sekeliling tak kira siapa...hobi skrang adalah panjat tangga rumah Denai Alam + rumah TTDI..so kena watch him all the time..teacher kat taska kasitau he can stand but malas nak jalan...hihih..prefer orang dukung and lentok badan ke belakang..sama perangai macam ummi dia masa kecil suka di dukung oleh arwah nenek..) ...he is a DRAMA KING...pagi -pagi before pergi sekolah after he and his sister dah shower -shower he will show tantrum by crying non stop minta belas
kasihan untuk didukung..so quite "challenging" juga laa untuk ummi bersiap-siap pergi kerja..

     lagi 2 bulan he will be one year old...hope he will grow as one healthy boy
 

Sunday, April 18, 2010

first Vacation....

 For my Dad.... YEss its his first ever vacation...


we are so exhausted and tired so we decided to plan for a short vacation..we plan to go to tempat dekat ajelaa...pergi Port Dickson..i invited shatirah,mum, dad, aunty Maya, Uncle Faroq, Adi + family to tag along..sajer aje jalan -jalan ke pd sambil bawa the kids mandi laut n tido hotel

its a first so called vacation for my dad after his stroke attack..sejak kena stroke my dad was quite sensitive with his surrounding..he don't want to go out or go anywhere except to NASAM..we have to understand his feelings as a sick man..yesss memang perlukan kesabaran yang tinggi.. ( i really salute my beloved Mummy for the kesabaran..)for those who know my dad i guess you all know how his attitude is...so we really had to understand him..How is it fell to be in a wheelchair most of the time...not easy to understand the feeling unless we are in his shoes.. my dad masa dia sihat everyday dia berdoa tak kena stroke tapi takdir ALLAH.. and he had to accept the faith dengan penuh kesabaran...

   Adi + family tak dapat ikut..so we all went in 2 cars..We booked a 2 Apartment suites at Ancasa All suites, PD.. tolak from TTDI around 10.00am slow drive sampai kat PD around noon...Tempat dia awsome juga laa...bilik memang cantik and sesuai for family vacation...owhhh by the way before going to PD i emailed the customer service officer at Ancasa telling them about my dad condition and requested for a lower floor... so they all dah ready laa...Customer service dia ok and very helpfull ..they help with the bags etc ...memang banyak laa since we needed to bring my dad punya peralatan..


     
                                                     One of the rooms



       After lunch yang disponsor oleh Aunty Maria (consist of Rendang Ayam,Sambal Udang, rendang daging,nasi himpit..Nasi lemak masak kat hotel guna rice cooker..) ..semua rehat  sebelum plan nak ke pantai that evening except us.....Since Najla was so excited nak mandi pool..so after Zohor bawa Najla and Emran ke pool...owhhhh few days before Emran demam panas which make us worried juga laa coz his temperature turun naik turun naik..Ended up we did not sleep at night taking care of him tuam -tuam his head giving all sorts of medicine etc and lastly ended up bringing him to DSH on Friday morning around 3.30am..Dr said it was tonsilitis..but we rasa because dia nak tumbuh gigi atas ( gigi kapak) and also viral infection..Dr gave some medicine and masuk half suppositories kat punggung dia..i question the doctor boleh ke masuk supp for a baby less than 1 year since my knowledge was the supp not recommended for children below 1 year.. i also never ever advice my customers to beli Voltaren Supp for the children less than a year.. Dr said kalau half boleh tapi tak boleh insert lagi coz it will damage the liver for children below 1 year..We bring all the medicine to PD..ended up hubby insist nak rendamkan Emran juga kat pool nak hilangkan panas badan dia..so Emran pun kena laa mandi skali..awal -awal dia nangis coz takut air ...hehehe..memang drama king betul..last -last baru Ok..



                         Tengah hari mandi pool for 2 hours then naik bilik rehat kejap..lepas Asar pergi pantai pulak.,,,hahaha,,,yerlaa dah duk sehari je mestilaa manfaatkan sepenuhnya masa tue...hihihi..takkan nak duk dalam bilik aje..rugi duit...petang tue insist untuk bawa lagi Emran and Najla mandi pantai pulak...sadly the pantai was a bit dirty..tak syok mandi langsung...orang pun agak ramai since its a public beach bukan private beach..Aunty Maria wanted naik the banana ride but was quite costly..around RM50..so naik ramai jimat laa tapi susah laa nak naik since we all pun tak cukup corum and takkan nak bawa Emran n Najla naik..Nak naik boat i guess i mabuk laut..so skip that activity..ended up Aunty Maria, Uncle Faroq and Shat stroll along the pantai sampai sunset., Dad tak nak turun pantai ..so he just watched from the balcony..Mum turun for a short while saje ambil angin before naik balik to teman dad..We all ?...kejap ajelaa ke pantai then sambung balik mandi pool...hehehe..petang tu kat pool ada activiti menari dalam air.. hubby and najla participate with the activity..mereka suruh exercise dalam air and also do the chicken dance..Ada juga poney ride..maybe next time laa..


                                                   Drama King Emran..
  
                   Malam after dinner semua dah kepenatan.. Emran and Najla slept well.. Next morning after breakfast..sambung lagi kat pool sebelum check out..the breakfast was superb..ada pankek,bubur,nasi goreng,meehun, ayam goreng, fruits, bread etc...dad also enjoy it..we requested for his breakfast to be served upstairs..so they send it up to our apartment.. thumbs up for the service..

                       

        Around10.30am we all pun check out..We really had a great time laa..should do it more often..kalau ramai- ramai memang seronok laa..owhhh by the way Emran lepas kena rendam 2-3 kali terus baik demam..hehehe,,,so hubby kata next time kalau dia demam kena bawa tido hotel laa rendam dia kat pool..:-PP...We find out that Emran dia jarang dapat sakit but once dia sakit ambil masa lama sket nak sembuh although with all the medicines...probably because he is G6PD deficiency while on the other hand Najla senang juga dapat infection dari persekitaran dia like batuk/demam/ selsema but once given medication +  little bit of antibiotik dia cepat aje sihat semula..masa nak balik Najla ended up batuk batuk sket coz tak cukup rehat..tapi overall she's ok laa after her ummi kasi all sorts of medicine..;-))

       

Thursday, April 08, 2010

Still searching

 A still hoping for a Locum job in Shah Alam...setakat ini belum rezeki ini...i am sick and tired of driving everyday menempuh jem dari Shah Alam to KL yang mengambil masa 2 hours instead of usual 20 minutes.. i am sick and tired of the parking rate yang mahal gile yang tetiba aje naik rate pasal apa tah dari usual flat rate to RM3 per hour which i terpaksa work 10 hours the rate will be RM30/day?????...boleh makan 1 pizza setiap hari or can rembat 2 starbuck Ice blended..:-PPP...

     I am sick and tired of some people yang tak paham that i am only working as a LOCUM PHARMACIST with a hourly salary/day  and treat me like i am the PERMENANT staff where i have to help them achieve their sales and KPI...apa halnya?...i don't get a CENT pun for that instead you guys bersuka ria with the monthly bonus for achieving the target etc ...i don't mind helping but some people are too much...bak kata orang laa beri betis nak paha...berani complain and interfere with my life and family by questioning my job etc... ini i tak boleh sabar...i'll put a full stop on that.,,tunggulaa sampai masanya nanti,,

     Gosshh...mana -mana pergi ada je orang PHD...bukankah rezeki masing -masing ALLAH yg tentukan.....tak payah laa nak dengki -dengki...