Wednesday, December 30, 2009

najla is 4 years old









HAPPY 4th BIRTHDAY NAJLA....big girl already...


Rasa macam baru semalam aje lahirkan Najla kat Selangor Medical Centre


Be a good girl ok...


She requested "strawberry short cake" theme cake..tapi susah nak cari ..so ummi order for you tigger and pooh cake..she was so excited with the cake and cupcakes...




 Cakes order from yummy bites Thanks a lot  to Intan Maziah for the lovely design on the cakes...

Sunday, December 27, 2009

IF ONLY

Jika Arwah Ayah masih ada ,


 # He Will be 61 years old today...(27th December )


 # for sure tak menang tangan melayan 5 cucu -cucunya



             Alfatihah to Arwah Ayahnda Mertua tersayang, Hashim bin Montak (27th December 1948 - 19th July 2006)..dah 3 tahun dah dia pergi tapi kenangan bersamanya tak kan dilupakan..my hubby,my mum in law and my bro + sis  inlaws do share the memories dulu -dulu bersama arwah ayah with me..seronok dengar especially pengalaman hidup dia and character dia...

Thursday, December 24, 2009

Trip to PD









2 Days 1 nite at PD with my inlaws...cuma 3 orang aje yang dapat pergi,angah's family, eg and Ina tak dapat nak ikut coz ada kerja..so we went with mak, my younges BIL Asyraf and also alang's family..

overall OKlaa cuma we had to switch our hotel from Glory to Bayu Beach due to Glory servis dia macam hampeh + the pantai area dia berminyak sangat..kalau mandi situ nescaya leh jadi orang minyak...hahahaa..nasib baik baru book nama aje tak bayar satu sen pun lagi..

we rent a 3 bedroom apartment...pantai dia bersihlaa..Najla seronok main pool..Emran penakut,,same goes to Nania..asyik nangis aje...hihihi

Wednesday, December 16, 2009

Happy 6 months old Emran

















ayaaa..dah start kenal orang dah...kalau amik sure nangis..aisehh macam mana nak hantar ke sekolah baru nie...:-PPP...Happy 6 months old Emran..i'm sure gonna miss this little guy sooo much when i start my new job next month....

Saturday, December 12, 2009

rumah ttdi kena Rompakkk







We got a call from Shatirah saying that rumah kena masuk pencuri on Wednesday at 1.20pm...we was APAAAAAA...since the perompak had already know dad and mum routine to NASAM....shatirah did not follow dad to NASAM on that day and she went to the library...balik aje dia dah cuak coz the sliding door was slightly open and dad's golf set at the main door was berterabur...

She did not dare to go inside coz mana tau perompak tue ada kat dalam rumah..so she inform all her neighbours..inform the security company yang konon -konon jaga our TTDI homes ( Piraaahh..setakat duk saje angkat tangan kasi org lalu boleh laa..lagi mau suruh bayar RM50 sebulan utk upah jaga)...and straight to the police station..forensic team police datang few hours later..

The house was totally a mess!!!!..setiap bilik and almari termasuk laa almari yg letak all the wedding gift for both adi and us pun kena terbalikkan..hadiah pun dia buka, beg-beg kosong pun nak punggah,kotak -kotak isi bunga -bunga telur yang dapat as token to weddings pun kena pecah,,dah tak reti nak buka dia pecahkan plaks......apa punya low classs pencuri... dad's katil kat bawah pun mereka sepahkan...piano pun mereka alihkan..ingat ada PETI BESI ke?..tak pun ingat kitorang simpan JONGKONG EMAS ka?..

They cut clean all the sliding door, grills and all tempat yang bermangga..yang hilang 2 laptop ( Shat and dad ), Shat DSLR camera, Dad's watches,mum;s jewelery sket,duit pound shatirah sket..



Dugaan ALLAH untuk kami sekeluarga lagi pada tahun nie...sabar dan redha coz semuanya pinjaman ALLAH semata -mata,,SYUKUR ALHAMDULILLAH tak ada orang kat rumah..coz skrg perompak boleh buat apa saja termasuklah membunuh..

Anyway Thanks A LOTTTTT to Kak Fifi,Abang Abar, Aunty Rokiah, Aunty Maria and uncle Faroq for helping us to rearrange the house,,kalau tak mau 3 hari pun tak habis coz barang -barang ata almari pun kena punggah.,,,

Friday, December 04, 2009

we lost a great uncle

today we lost a great uncle..pak karim passed away in hospital sultanah aminah jb due to multiple strokes..the last time we saw him was in august..al fatihah..